Evaeva Tak to je jina situace, to jim do toho mluvit nemuzes.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska ani nechci, pak to nevyjde a syn se do mě pustí ![]()
Kokoska já znám tenhle tvůj klasický postup, ale vždycky to dělal spíš táta, já okouněla a komentovala, kdy už to bude ![]()
žluťásek nas to ucila babicka.
Jé, tady jede úklid, na to máme naštěstí samba, od neděle už 2x vytíral a 3x luxoval. Já bych tyto činnosti dělala dle potřeby, tedy tak 1x měsíčně ![]()
A umíte někdo prstýnek ze slámy?
letfenixa hĺbkové upratovanie je asi zbytočné, aj teraz, aj za päť rokov. Stačí len tak po povrchu, trvá to zlomok času a rozdiel nie je za týždeň vidieť.
jo!
Dítě chodí klakotat (nahrazují zvony, které odletěly do Říma), takže svátky trávíme vstávaním před pátou
A ještě je tam sněží. Brrrr
brrr u nás taky chodí hrkači( my naštěstí máme holku
), v šest ráno mě to probudilo, otevřu oko a nasněženo![]()
Evaeva 5:15!
vysledky skolskej zrelosti budu asi o mesiac ale vcera som bola so synom este na inej diagnostike ktora sa tiez sklada z dvoch sedeni jedno s psychologickou a druhe so spec. pedagogickou. boli sme v areali spojenej skoly kde maju najma telesne postihnute deti a take co maju znizeny intelekt. pedagogicka povedala ze podla nej na prvy pohlad to vidi zatial 50 na 50 co sa tyka prveho rocnika. ze prvy by na tej skole ktoru som mu vybrala urcite zvladol ale keby bol v pripravnom rocniku tak by mu to urcite prospelo. ale zase on robi radovo v mesiacoch neskutocne pokroky takze do septembra sa este zlepsi. samozrejme testy musi vyhodnotit potom aj spolocne s vysledkami od kolegyne - psychologicky aby bol jasnejsi vysledok.
intelekt mu bude merat ta psychologicka a po pravde ma to desi ako to dopadne. ak by to nedopadlo dobre potom by musel chodit do specialnej mozno aj so znizenymi ucebnymi osnovami. naposledy ked ho merali tak mu vyslo spodne pasmo priemeru co som teda prikladala najma kvoli jeho nekomunikacii.
na vcerajsom stretnuti sa na konci uplne nahodou objavila aj pani riaditelka. chvilu sa venovala malemu a bola strasne zlata. ta sama povedala ze oni maju malo deti v triedach a ze prijimaju aj deti z tej specialnej skolky kde chodi moj syn a ze keby mu vysli vysledky normointelektu nizke tak ho hned zoberu. ze oni maju nizky pocet deti a v jednej prvackej triede len 4 deti. na jednej strane to bolo velmi mile ale na druhej...
normalne som citila ako sa mi vnutornosti obratili pri myslienke ze by mal nizky intelekt a skoncil medzi postihnutymi detmi. cire zufalstvo a sok ako vtedy ked mu zistili autizmus. ako zvladne zivot? bude sebestacny? ake skoly moze studovat? kde sa zamestnat? lenze ja som si ani vtedy nevsimla ze je na auti spektre a co ked sa aj teraz mylim s tym intelektom? nejak si to nechcem pripustit. stale som tuto moznost v sebe nespracovala a budem z toho celeho na nervy az kym sa neuskutocni to sedenie s psychologickou a nebudu vysledky
eless tohle musi byt pro rodice strasne narocne, drzim palce, at vam to dobre dopadne. Ale i kdyby ted ne, tak jak pises, syn dela skokove pokroky a casem se muze zaradit i jinam, nez by ted nastoupil. Jiste pro nej delas maximum, v zivote se uplatni, neboj!
brrr
to je syn teda dobrý, že takhle vstává o prázdninách. Zítra naposledy.
eless nejhorší je asi ta nejistota, že? Držím palce, ať mu výsledky vyjdou dobře. Ale jsem si jistá, že s takovou domácí podporou určitě najde svoje místo v životě.
eless Držím vám palce, ty nervy si nedokážu představit ani. Ale ty se mu natolik věnuješ, a provedeš ho tím dětstvím a dospíváním tak, že bude určitě samostatný, ať se stane co se stane!
brrr Jo, u nás se taky chodí asi v pět! Ségra vzpomíná, jak vždycky natáhla nějaký teplý oblečení přes pyžamo, prošla vesnicí za pokřikování nějakýho antisemitskýho popěvku, pak to shodila a šup zpátky do postele ![]()
eless uplne te chapu, ze to je panika. Ale zas takovahle skola by pro nej byla naopak vyhra! Nez aby neustale bojoval ve standardni skole s vysokyma narokama mezi dalsima 30 detma, tak tady se mu bude darit a bude mit nastaveny vystupy presne tak, jak mu to bude vyhovovat
nevim jak na slovensku, ale v cr jsou pak i ucebni obory pro absolventy specialnich zs. Proste ta cesta je pro dite mnohem lepsi, kdyz ji ma od zacatku prizpusobenou svym potrebam.
eless Držím palce, ať to dopadne dobře, ať už to znamená jakékoli řešení. Máš to teda těžký ![]()
eless Moc držím palce ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY