Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 11:17

711990

Jj,má tam kluka bratránek od muže, normálně se vyučil, on je jinak manuálně zručný a takto na pohled na něm vůbec ten snížený intelekt nepoznáš. 

eless stres to musí byť strašný, ale pokiaľ mu už predtym vyšlo normálne pásmo intelektu, tak sa nestresuj dopredu. Ta integrácia týchto detí už fakt pokročila. Inak ta škola so čtyřmi žiakmi v triede znie super. 

Online Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 11:48

eless rozumím ti moc, nejradši bych tě obejmula

Rozum říká, že 711990 má pravdu, ale vím, že je těžké se s tím ztotožnit a člověk potřebuje čas, aby se s tím srovnal.

Zároveň si myslím, že posoudit intelekt, resp. posoudit cokoliv u tak malých dětí, které navíc třeba odmítnou komunikovat, není jednorázová a definitivní záležitost.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 11:52

711990 eless Jo, můj kamarád a kamarádka mají speciální ZŠ a pak ten učební obor, tuším nějaký dvouletý a pak je ještě snad dvouletá nástavba na vyučení. Myslím, že ve škole byli spokojení, učili se, co mělo nějakej smysl. Práce mají oba dva pěkné, dlouhodobé, se slušným výdělkem, hlavně u těch kluků je i přes vyučení velká šance, že se uživí fakt dobře.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:03

brrr chces rict, ze lidi vstavaji v tech 5 a davaji jim za ten rambajz a buzeni koledu?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:12

Kokoska v sobotu se chodí ještě v poledne, ne? Zvony se vrací až večer, mám dojem. My jsme teda zcela netradičně v sobotu chodili až v deset a rovnou koledovali.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:14

Evaeva leda tak :)

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:17

eless moc na vás myslím a držím palce, synovi se věnuješ na 120 %, snad najdete místo, kde se mu budou věnovat jak bude potřebovat. Taky věřím, že z těch speciálních škol děti jen profitují, dostane se jim tam odpovídající péče a pozornosti, mají vyškolené pedagogy se spoustou zkušeností. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:30

Kokoska Ne, v sobotu jdou brzo ráno a na koledu až v deset. Jinak se chodí ve čtvrtek večer, v pátek ráno, v poledne (zrovna prošli kolem), ve tři obejít kostel a pak zase v sedm večer.

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:36

eless to sú nervy

Bola som raz na špeciálnej škole, a strašne som tým učiteľom závidela. Bol tam kľud, máličko deti v triede, venovali sa im v pohode, bez nahanania sa a napominania, a bez kriku. 

Ak synovi vyjde, že by špeciálna bola preňho vhodná,  je lepšie, aby tam išiel od začiatku. Mávame žiakov, ktorých rodičia s tým nesúhlasia a deti sa tam nakoniec dostanú až po 5.triede, keď už vôbec školu nezvladaju.  Na margo toho nám riaditeľ špeciálnej školy povedal, že tým deťom zas chýba tých mnoho hodín praktických zručností,  ktoré tam majú. 

Verím, že to dopadne čo najlepšie!

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:38

brrr toto ma fascinuje.  Vo všeobecnosti sa Slovensko prezentuje oveľa viac katolicky ako Česko,  ale tradície (3 králi, toto čo teraz píšeš) sa omnoho viac dodržiavajú v Čechách. 

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:38

Pinot Noir presne. Lukasko je múdry že až, ale či na zápise ústa otvorí,  je vo hviezdach.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 12:59

letfenixa já se popravdě zápisu po tom popisu, co dala Pinot Noir , dost děsím. Vůbec nevím, co se tam stane. Je klidně možné, že to dcera vezme suverénně jako Ríša, ale možné je i to, že až zjistí, že si má jít sednout a bavit se s nějakou paní učitelkou bez maminky, že s sebou švihne na zem v záchvatu nechceš, nechceš. Nebo si tam sedne a bude mlčet. 

100x o tom můžeme doma mluvit, ale stejně si nejsem jistá, co udělá. 

P. S. vím, že budu při zápisu v té samé místnosti. Ale to nemusí stačit

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 13:04

eless moc ti a synkovi držím palce, ať najdete místo, kde se bude moci co nejlépe rozvíjet

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 13:37

Mohučanka keď sme boli vlani na zápise, tak chceli deti bez rodičov.  Rodič stál v otvorených dverách triedy alebo úplne preč. To vôbec neprešlo, takže som sa s malým pohybovala po triede a pomocou tučniaka plnil zadania

Online Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 13:47

Mohučanka my jsme byli v té soukromé škole nejprve na screeningu školní zralosti, to byly skoro 3 hodiny testů, včetně pohybových aktivit, kreslení, povídání z očí do očí, převyprávění příběhu, předmatematických dovedností... Pak tamtéž na dvouhodinové akci Budu školákem, opět bez rodičů. A potom ty přijímačky tam, zase bez rodičů. Zápis v ZŠ byl už pak pro něj malina, vlastně jsem si říkala, jestli mu tam spíš nebudu vadit.

On je pohodář, rád se seznamuje, komunikuje. Ale stejně jsem za ty předchozí akce byla ráda, takový trochu trénink.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 13:50

Tak jsem vyplnila registraci pro prihlaseni do skolky. Je 14 skolek, co jsem tam napsala, moc?

Ale kdyz jsem u jedne skolky videla jejich kriteria, kdy maji 26 volnych mist (je to jedna z nejvetsich ve vyberu, sidlistni, pak tam jsou skolky s celkovou kapacitou max 50 deti) a moje dite dostane 60 bodu z 86 moznych, trochu se bojim, aby mi ji vubec nekam vzali

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:00

letfenixa prosim ta a co vsetko pri zapise "testovali"? Syn je sice extrovert a neboji sa ale obcas sa vie tiez pekne zaseknut, tak nech viem na co ho (alebo skor sa) pripravit, aby tam nezadrel NIE s rukami vbok

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:01

Zuzulimate to v Prahe dost tazke s tymi skolkami. A co jej vlastne ubera body? Vek ci este nieco?

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:06

Mrakoplas hlavne vek. Tady je stejne bodovani (mozna bude pro celou mestskou cast stejne), ale jen 12 mist.

Jeste me bavi, ze nase detska lekarka ma v ceniku potvrzeni max tri prihlasek do ms ale treba dostanu nejakou mnozstevni slevu

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:23

Mrakoplas farby, geometrické tvary, zvieratá, tuším aj vyfarboval, pravdepodobne niečo o sebe a básničku, to samozrejme nespravil. Bude to zaujímavé.  Možno povie ako sa volá a koľko ma rokov.