Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:05

Tvl, zlata totalita, kdy deti mazaly do skolky podle bydliste Ani nevim, jak to delali lidi, kteri chteli dat dite jinam. Ale ono se zas ve vsech skolkach jelo podle jednoho mustru, zadne montessori nebo rozsirene krouzky apod., tak na tom tak nezalezelo. Spis asi kdyz se vedelo, ze nektere ucitelky nejsou uplne prijemne, byla snaha najit neco jineho. My meli stesti, u nas byly moc hodne ucitelky a fajn reditelka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:07

Zuzuli aha, takže teoreticky můžeš podat fakt 14 přihlášek. Ale muž by měl mít možnost tu přihlášku podat, vždyť je zákonný zástupce. Případně bych ho kromě občanky malé vybavila i kopií tvojí občanky. Kolik vlastně bude v září malé let?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:11

Kokoska zas si nedělej iluze, Montessori ve státních školách moc nebude Ale právě někde učí megery a někde super učitelky. Syn má od pololetí novou mladou paní učitelku (modré vlasy a peersing) a musím říct, že je hrozně empatická, je vidět, že má děti opravdu ráda. Vždycky když jsem zaslechla, jak řeší nějaký problém s rodiči, tak s velkým pochopením pro dítě. Takovou bych přála každému. Všechny učitelky u nich jsou teda fajn, ale třeba ta jeho druhá je taková přísnější. Má je ráda, ale umí se podívat tak, že i rodiče stojí v pozoru

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:13

Evaeva ona je narozená 27.4.2020, takže tři a čtyři měsíce. Teď jsem narazila na to, že jedna z vybraných školek na příští rok nenabízí žádně volné místo, tak už mám jen 13

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:19

Zuzuli jakože neodejdou žádní předškoláci? To je teda skoro divné. Dcera má narozeniny jen dva dny po mě. V září nebude úplně čerstvě tříletá, ale na šestce je to horší než tady:( 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:25

Evaeva moje dcera je taky dubnová a do spádové školky by jí byli vzali až v 5 a půl do předškolního ročníku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:31

Mohučanka u nás je ten duben takový na pomezí, je šance, že tě vezmou do první vybrané, ale spíš až třeba do druhé. Ale jak kde. Spádová je u nás celá MČ. Syn je listopadový, takže šel skoro ve čtyřech a vzali ho rovnou do první. Ale ono záleží na celkové skladbě přihlášených. Když se přihlásí hodně předškoláků, tak máš smůlu.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:40

Evaeva promiň, měla jsem na mysli školku, kterou máme nejblíž. Jsem teď zblblá z těch škol...

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:44

Zuzuli neboj, ono je to zezacatku horký, ale hodně lidí hlásí do mnoha školek a jak se odevzdaji zapisove listky, všechno se to hejbne. Syn sel v 3,5, je únorový. A vzali ho do 3 školek ze 6, z toho i do skvělý arabský a do monte na dlouhým lanu. Nakonec jsme ale brali tu nejbližší, kvůli sestřenici co tam šla taky, aby byli spolu. 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:53

žluťásek zrovna Arabskou mám na prvním místě, ta se mi líbí nejvíc. I je kde je. A hlavně ten jejich program adaptace, že kdyby K. přijali, tak už v květnu a červnu tam se mnou může chodit rozkoukat. Pak naši nejbližší Hanspalku, pokračuje Velvarská, Dlouhý lán, Červený vrch. Bílou a Čínskou taky. Tak nějak do počtu jsem dala ty školky na druhé straně od Jugoslávských partizánů Akorát Vokovická hláší, že nemá žádná volná místa na další školní rok, zvažovala jsem Tychonovu a překvapilo mě, že je jedna školka příno na Babě. Ač vzdušnou čarou od nás blízko od současného bydliště, tak dopravně dostupná fakt blbě, pokud se odstěhujem

nakonec jsem vybrala devět, které ten den dokážem oběhnout, a dvě mám rezervované, že tam případně pošlu muže. Btw mám zrovna ten den narozeniny, tak se nemůžu dočkat, že je strávím maratonem po školkách, kdy s sebou budu tahat dítě počítám, že v poslední školce už bude tak zpruzelá, že si u nás napíšou poznámku "rozhodně nebrat"

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:55

No u nás je skolka jedna, berou min jak třetinu přihlášených, příští tyden jdem obhlidnout lesní v sousedním městě 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:57

Mimochodem jsme dneska s malou prohlížely webovky školek a prej školka bude dobrá, bude tam chodit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:04

Zuzuli je dobrá ta rezervace na čas, tady se dřív stály hrozné fronty, to bys stihla max. tři. Jak je to teď nevím, uvidím, co mi vyleze z registračního systému.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:07

Potrefenáhusa vy tam asi nemáte ani žádný kroužek/ds, co? Když si tak elegantně odsunula ten nástup do práce;) Je to teda hrozné, jak to ty rodiče dělají, vozí děti do nějakého velkého města? V Praze si přespolní taky moc neškrtnou. A zohledňují, že tam chodí sourozenec?

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:22

Evaeva ds je v sousední vsi, ale taky prej narvana, uvidí se, kolik děti vezmou do státní školky a nenastoupi tam 

my co jsme tu poptavali znamy s detma, tak to pokrejvali kdyžtak tím sousedním městem a soukromejma skolkama 

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:24

Evaeva o sourozencich nic nepíšou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:34

Potrefenáhusa já myslela vyloženě něco na pár hodin týdně, co pracující moc neocení. Ale když není jiná možnost, tak asi obsadí i taková místa. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:40

Já měla loni z přijetí do školky taky obavy, ale nakonec úplně v pohodě, do naší brali i děti, které měly tři roky až na podzim (říjen-listopad). Lidi se sice nad Jižákem ofrňují, ale v tomto se vyplatí.

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 16:45

Jen pro malou útěchu hlásím, že je aktuálně dotační výzva na zakládání DS, tak je předpoklad, že jich třeba pár desítek přibude.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 18:30

Evaeva to je asi tady ta skupina v sousední vsi, maj na webu i hlídání pro děti zvenku, ale narvany je všechno, no...

visco, já bydlím ve městě o 3 tisících obyvatelích i s peti okolníma vesnicema, Vona i zakladka je tu sice velká, ale jedna