Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:26

Ale zas na druhou stranu, přece nemůžou všechny šestileté děti, co nespolupracují, do školy nevzít. Já věřím že to ty učitelky fakt dokážou rozlišit, alespoň tak nám to nedávno říkala učitelka z místní školy. A ve školce se na to připravují, ten náš tatar si chystá i vyjmenovaná slova

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:26

Zuzuli 14 školek? Já mám zatím ve výběru 5, přičemž o 2 z nich nemám ani nějaký reference (ale jsou na trase do práce)... příští týden jsou v některých dny otevřených dveří, tak to asi půjdu okouknout, ale nevim, jestli to nebude spíš kontraproduktivní ve smyslu, že zjistím, že s červnovým dítětem nemám šanci. Favorizovanou školku jsem nakonec vyřadila, protože loni brali jako nejmladší děti narozené v lednu... No jsem na to děsně zvědavá. A na to lítání kolem (dny otevřených dveří, doktorka, odnesení přihlášky) taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:27

Zuzuli my máme možnost dát jen čtyři, plus samozřejmě soukromé. Ale pokud tě nevezmou do žádné z těch tvých vybraných, nabídnou ti místo jinde. Ten papír od doktorky si můžeš nechat okopírovat a ověřit na poště, to vyjde určitě o dost levněji, kopii můžeš mít navíc vlastní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:31

Mohučanka já bych se neděsila. Zaprvé jí nemůžou nepřijmout jen na základě zápisu, ZŠ je povinná, že jo. A ty úkoly, co dostanou, jsou podobné tomu, co dělají ve školce. Jestli něco podle mě školky umí, tak je to předškolní příprava. Malá ségra byla ten typ, co s dospělým promluví tak po třetím setkání Myslím, že za celý zápis řekla tak možná svoje jméno. Ale ty učitelky poznají, jestli je to dítě jen stydlivé.

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:33

Som sa zatiaľ rozhodla, že uvidíme, či bude v škole hovoriť (v škôlke rozpráva, síce menej, ale rozprava) a ak nie, budem to riešiť s CPPP.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:34

Zuzuli 14?! To je silene. My mame vybrane dve a doufam, ze jedna klapne. Bud statni v miste bydliste nebo firemni. Tam jsme byli vcera na dni otevrenych dveri a sance pry jsou. Odchazi 40 deti letos...syn je zarijovy. Kriteriem je jen vek a pozice/uvazek. Jine varianty asi nejsou, jen soukrome a to rozhodnu casem, kdyz tyhle dve nevyjdou. Ale nervy mam teda taky na pochodu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:35

pilgrim ty dny otevřených dveří můžou napovědět, třeba podle toho, jak ředitelka o dětech mluví,... Já vybírala školku v době kovidu, žádné DOD nebyly, moc kamarádek s dětmi ve školce jsem neměla. Ale měla jsem výhodu, že syn šel téměř ve čtyřech, takže jsem se nebála, že ho nevezmou a nakonec vybrala jednu ze školek s nejlepší pověstí v okolí. U nás je možnost v rámci DOD s dětmi se jít podívat i dopoledne během "výuky" přímo do třídy. To mi přijde fajn.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:41

Evaeva no já to budu muset nějak zredukovat. Protože to nejsem schopná nějak oběhat v jeden den, abych jim přihlášku odevzdala. Sice systém píše něco o datové schránce, ale jak otevírám na stránkách školek jejich kritéria, mají tam zatím všichni "dostaví se zákonný zástupce, ukáže nám svůj OP, abychom potvrdili trvalé bydliště, s rodným listem dítětě a vyplněnou přihláškou". Což by asi znamenalo, že to nemůže ani část obejít ani můj muž, když má trvalé bydliště mimo Prahu. Ale jestli případně nabídnou místo jinde, ke je volno, tak to asi zredukuju s klidem. Mám tam své favority. Já tam napsala všechny školky v okruhu v Dejvicích, Bubenči a Vokovicích.

pilgrim já jsem celkem ráda, že jsem k tomu sedla už dneska, protože tam je rezervační systém rezervaci času odevzdání přihlášky a já tu už asi hodinu sedím s mapou a dělám harmonogram návštěv zatím je naštěstí celkem prázdný, tak to nějak dávám dohromady

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:46

Zuzuli Melo by zalezet jen na trvalem pobytu ditete. I kdyz my v prihlasce take mame, ze ma vyplnovat i rodic. Ale v kriteriich pozadavek na bydliste rodice prece neni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:47

Zuzuli naše městská část má jednu "normovanou" přihlášku, kde musíš určit pořadí vybraných školek (a můžou být asi tři nebo čtyři), tu přihlášku pak doneseš do všech těch vybraných školek, přičemž to pořadí preferencí musí být stejné. Ředitelky se pak schází, dají dohromady, koho přijali na ty první preferované a dají to dohromady. Takže se ti nestane, že by dítě přijali na dvě vybrané školky. V naší MČ nakonec vezmou všechny tříleté děti, takže ti pak volají, že žádná z tvých školek ho nevzala, ale školka xy by místo měla.

Jinak tu přihlášku může podat i někdo s plnou mocí, akorát nevím, jestli mu máš dát i kopii té občanky? To bych případně zavolala do té MŠ. Takže by část mohl oběhat i tvůj muž.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:49

Jos někde prý jo, aby rodiče nemohli přehlásit jen dítě. To je kvůli té "zápisové" turistice. V naší přihlášce je kolonka bydliště pro oba rodiče, ale co je nakonec rozhodující, nevím.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:53

Evaeva Tak to asi zalezi skolka od skolky. V te nasi spadove maji v kriteriich prijeti jen vek a bydliste. Ale klidne jim vezmu vypis z katastru, ze dum je nas . Ale je pravda, ze zrovna v nasi statni asi tahle turistika uplne nekvete.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:53

letfenixa vdaka. Tak to ho budem musiet usmernit, aby nahodou nezacal recitovat nejaku tu sprostarnu, co sa naucil od spoluziakov

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:55

Evaeva U nás (Praha 5) by ten systém měl být, podle toho, co jsem zaznamenala, stejný, tj. 4 přihlášky, preferovaná školka, pak se ředitelky sejdou a rozhodí děti... ale jestli přijmou každé tříleté dítě, to si úplně jistá nejsem (na pětce je obecně málo míst i ve školách). Elektronický předzápis začíná v úterý, tak uvidíme.

Zuzuli Vybrané školky taky uvádějí, že preferují osobní podání, ale mně se teda všechny s dítětem obíhat nechtěj. Takže půjdu osobně akorát do tý, co mám na prvním místě, a zbytek pošlem tou datovkou. Akorát teda přemýšlím, jestli budou chtít autorizovanou konverzi u tý přihlášky a potvrzení lékaře (protože u ostatních dokumentů píšou, že stačí kopie)

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:57

Evaeva já do systému mohla zadat libovolný počet školek, s pořadím dle preference. Pak mi systém pro každou školu vygeneroval vlastní přihlášku, na které je i část k potvrzení lékařem. Pak v kriteriéch se píše, ze zákonný zástupce donese podepsanou a lékařem potvrzenou přihlášku do vybrané školky v předem rezervovaný čas, aby došlo ke kontrole dokumentům jako je rodný list dítěte, OP zákonného zástupce k potvrzení jeho trvalého bydliště a tím bydliště dítěte , nebo alespoň výpisu z registru obyvatel. Teoreticky tam pošlu muže s dceřinou obcankou. V přihlášce jsem taky vyplňovala bydliště mé a muže, že s dcerou bydlíme na jedné adrese, která je na Praze 6

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:58

JankaM ano, pripravuju ich. Nedavno sme mali v skolke take rodicko, kde nam ucitelka spolu s detmi predvadzali co sa ucia a co vsetko vedia. Bolo to mile, deti boli zlate. A bolo pri tom vidiet ako ten nas neposednik za rok pokrocil a zapaja sa, neodbieha. No bola som nanho pysna moc. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:59

A mate nekde i elektronicky zapis pres Twigsee? To chteji ve firemni. A kdyz dite nema OP ale jen pas? 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:01

pilgrim jedna ze školek, co datovku umožňuje (ale to je zrovna moje preferovaná a mám ji blízko, takže tam chci osobně), má na stránkách, že tu autorizovanou konverzi chce

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:04

Zuzulino ked na to pozeram, tak aj ten moj skoro stvorrocny by mal len 65 bodov (ak by sme teoreticky byvali v obvode). To sa tam trojrocne deti ani nemaju sancu dostat?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2023 15:04

pilgrim my jsme jen kousek (p13), ale naše MČ se tím dlouhodobě honosí. Taky jak jsme sídliště, tak těch školek je tu dost a k žádnému velkému rušení nedošlo. Akorát ty čerstvě tříleté ti taky můžou vzít akorát do školky s blbou pověstí někde na druhém konci sídliště, což taky úplně nechceš.