Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 21:06

Mne se zdalo, ze jsem potreti tehotna, a probudila jsem se cela zpocena. Opravdu me to vydesilo.
Ja bych na dalsi materskou uz nechtela, jsem profesne nejak nemozna i po tech par letech vypadku, a vubec nemam energii s tim neco delat, uz ted mam dojem, ze to nikdy nedozenu. A prijde mi to dost organizacne narocne i se dvema detma, a to jsou uplne bezproblemove. Ale nemam na to  talent a asi ani povahu. Jedna pribuzna ma pet deti, tam to vsechno slape jako hodinky, vsechny deti jsou mile, sikovne, ciste, vzajemne se o sebe staraji, ty osmilete toho umi v kuchyni vic nez ja! Kazde chodi do krouzku dle sveho zajmu, starsi se v pohode dostaly na gymply...ale hlavne oni spolu maji asi dost pohodu, to se mi hrozne libi. U nas je porad nejake dusno

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 21:12

dzizisketa Já jsem ze stejné rodinné konstelace, ale přijde mi, že ten životní styl by nebyl jiný se dvěma dětma, asi by teda táta tolik nepracoval, ale rodinný standard by byl pořád stejný. Ale samozřejmě to má každá rodina jinak a nejvíc problémově vidím hlavně ten delší výpadek přijmu ženy. Nicméně od toho kamaráda to prostě bylo mimo, on tohle řešit nemusí a v jeho sociální bublině asi nikdo ne, pokud tím nemyslí to, že už hůř zaplatí letenky na Kanáry. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 21:12

Evaeva tyjo ja myslim ze dnesni dobe je hodne lidi co si nemuzou dovolit ani druhy dite, natoz 3...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:07

Potrefenáhusa tak to byla trochu nadsázka, ale je fakt, že peníze jsme neřešili. Samozřejmě další tři roky víc peněz mít nebudeme, ale až přijdou větší výdaje s těmi kroužky a dovolenými, tak snad už budu do rozpočtu taky přispívat víc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:09

711990 já moc rodin s jedním dítětem vlastně neznám. Ale myslím si, že pro málo rodin jsou peníze ten jediný důvod proč mít jen jedno dítě, může to být jeden dílek do skládačky, to určitě jo.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:14

Evaeva Evaeva Já taky souhlasim, ani mi nikdo neřekl, proč neuvažuje o dalším dítěti, že by tou brzdou byly finance. Většinou je tam několik těch důvodů, co zapadnou jako skládačka. Ale ty už jsi ten první příspevěk napsala dobře, že "většinou" si to můžeš dovolit, což podle mě tak odpovídá. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:21

Evaeva visco, ty na to koukas taky z pohledu svyho povolani, v tom mas vyhodu, jak pises, ze sice nebudete mit dalsi 3 roky vic penez, ale treba ja jsem se ted vratila do prace a mam stejnou vyplatu jako v roce 2018, zadny navyseni na soucasnou hladinu neprobehlo a nevim, jak to bude probihat dal, navic mam zkracenej uvazek, takze mam jeste min. Kdybych zustala doma dalsi 3 a vic roku, propadla bych se jeste vic, prisla bych zaroven o jakykoliv zbytky zkusenosti a nejenom ze bychom nemeli ten muj prijem po dobu matersky, ale dost pravdepodobne bych pak vubec nebyla schopna najit nejakou normalne placenou praci...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:33

711990 no, tak to je otázka, jak na tom budu potom, že jo. Určitě nenastoupím za plat s takovým navýšením, jaké by se "slušelo". Propad to určitě bude, zkušenosti taky "ubydou". Jestli vůbec budu mít kam nastoupit. Ale doufám, že najdu takovou práci, kde budu mít víc peněz než teď. Vždyť já mám teď asi 750 korun

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:34

Evaeva no aspon mas jakoby nejaky svoje povolani, no:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:37

711990 teoreticky ano, ale ten naráz bude těžký. To je mi jasný už teď. Momentálně bohužel ani moc nefunguje ta spolupráce na dálku, doufala jsem, že mi to pomůže neztratit tolik. Asi by se teda našlo nějaké řešení, kdybych nebyla těhotná, takhle nemám moc co nabídnout, za pár měsíců jsou prázdniny a pak už skoro rodím

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:40

711990 Jo, to je ta výhoda, mít to "svoje povolání". to si taky říkám, že po 8 letech na mateřské by to byl masakr. Ale takhle těch 5 let mi přijde ještě jako OK, je to znevýhodňující, ale neřekla bych že nějak zásadně limitující, zas takhle by musela přemýšlet strašná spousta žen, neviděla bych to tak negativisticky.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:40

Tak ja se klidne priznavam, ze ja bych z financnich duvodu tri deti rozhodne nechtela, ale ja ted prave nechci ani to druhe. Ja uz se proste chci vratit do prace, mit zase svoje penize, cas na sve konicky. Ne delat zase tri roky hospodynku za par tisic rodicaku. A chci ted mnohem vic vlastni byt, tedy hypoteku, nez dalsi dite. A uprimne, hypoteka a teoreticky rodicak na dalsi tri roky by nebyl o tom, ze nepojedem na dovolenou, ale ze budeme muset sakra setrit. Tu dovolenou si jaksi nemuzeme s tim rodicakem rozlozenym na tri a pul roku dovolit ani ted, s jednim ditetem. A nejen my, ale i moje kamaradky. Akorat teda muz to druhe fakt chce, tak mame doma ted dost casto debaty o potencialnim druhem. 

Muj muz je ze tri deti z chude rodiny a tri deti nikdy nechtel. Uz od prvaku na stredni se musel zivit sam, stejne jako vsechny roky na vysoke, protoze rodice mu proste nemohli poslat ani par stovek mesicne, aby mu prispeli treba na koleje. A jeho starsi bratr tri deti ma, ale je videt, jak je vyrizeny z toho, vse tahnout z jednoho platu, kdyz je jeho zena uz osm let doma. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:46

Zuzuli teď si hezky popsala ty dílky skládačky. (Samozřejmě je tvoje svaté právo mít dětí kolik chceš, ať máš důvody jakékoliv, to vůbec nezpochybňuju)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:49

Karja mamka s námi byla doma skoro patnáct let asi s roční přestávkou, když mi byly dva. A pak si ještě po pár letech střihla tu poslední mateřskouMá práci v oboru, ale jako vysokoškolačka pracuje na středoškolské pozici. Ale je spokojená. Ona ale není vůbec ambiciózní, to hraje taky velkou roli.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 22:58

Jeste vam k tem dlouhodobym materskym pridam vypadek vydelku pro eventualni vypocet duchodu, i kdyz kdovi, jak to bude za tech x let, az se vas to bude tykat. Me tech 9 let s ani ne rocni prestavkou stalo proti kolegynim, co byly doma treba 4 roky, dost penez.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 23:02

Kokoska jojo, to je taky pravda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 23:04

Kokoska jestli někdo bude za třicet let mít nějaký důchod, tak OSVČ to nebudou. Tohle mě děsí víc než živení tří dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 23:05

711990 jako já ty děti chtěla maximálně po dvou letech, takhle se mi to hrozně prodlužuje.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 23:11

Evaeva Myslím, že jeden, dva roky sem tam, jsou prostě irelevantní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 23:24

Karja snad jo!