Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 11:40

Potrefenáhusa no to je jasný. Já se dvěma začala až, když šel mladší na pár hodin do školičky, to mu byly dva. S jedním spavým miminem jsem začala už v šestinedělí, ale se dvěma toho volného času moc nebylo, večer už jsem neměla úplně kapacitu (to bych se musela hodně přemáhat) a prosadit to starší dítě k tv, když mladší přes den usne, nechceš. Já myslela pak v budoucnu, když budeš mít možnost si těch nevím 30h týdně trochu rozložit a část z toho udělat doma.

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 11:50

Evaeva jo, ale potrebuju si k tomu trochu umest cestu předem

mimino právě večer spi furt dost blbě, zas ze by se mi místo k netflixu chtělo s miminem v satku zasednout ke kompu, to zatím úplně ne 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 11:58

Potrefenáhusa ano, chápu. Myslím, že by se ti nechtělo ani kdyby mimino bylo v postýlce:). Mně teda určitě ne, už dlouho mi nevadí pracovat po večerech, ale péče o takhle malé děti je psychicky hrozně náročná, večer už jsem žádnou kapacitu neměla.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 12:42

Karja Já to z okolí taky neznám a mně teda bylo úplně jedno co dělají, když jsou spolu, každá minuta dobrá. Haha.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 13:32

Potrefenáhusa ja vecer praci taky nezvladam. Nezvladam vlastne nic, ani treba slozitejsi knizku, literaturu faktu nebo neco zarizovat. My mame ty vecery fakt zasvecene detem, usinaji tak v deset a my s nimi... a kdyz nahodou neusnu, uz na nic nemam. Musime s tim neco udelat, pro me to lezeni s nima v posteli ani neni nejak velky relax. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 13:42

Potrefenáhusa jinak samozrejme nevim, kde bydlis (i kdyz tusim, ze nekde kousek za nami - a tam je to moc hezky prostredi:)), ale mohlo by se to zvladnout i s dojizdenim. Zas dum se zahradou je dum se zahradou. Zaklad je soustredit ty deti blizko sebe, idealne do stejneho zarizeni. A kdybych znovu vybirala skolu, uz bych koukala i na skolni krouzky. Abys mohla deti vyzvednout v pet vysportovane/vyhudebkovane a mit hotovo. Ani nemusim rikat, ze my to tak zarizene nemame... par krouzku tu sice je, ale ne pro nas, a je to trochu nevyhoda. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 13:46

Já bych vám ráda poděkovala za nápady pro velikonoční hru, využila jsem všechno co tu padlo a děti si to moc užily. Přibrali jsme i kamarády, s maminkama nakoupily bublifuky, kindervejce a jiný dětský radosti a bylo to hrozně moc fajn

Fotky na insta, nejde mi sem vložit ani jedna

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 13:47

Gatita tady je škola jenom jedna :-)

Jj, kousek za vama, ale ne až zas tak úplně malej.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 13:54

Potrefenáhusa tady je taky jenom jedna, syn do ni chodi a nelitujeme toho, ale zrovna ty krouzky jsou trochu minus. Takze kdyz chci, aby mel nejaky sport, musime se vsihni hrozne honit, vyzvedavat v pulce pracovniho dne, nekam ho odvezt a hodinu tam na nej cekat. Takze krouzek ma jen jeden, a to jeste za kooperace prarodicu. Jinak proste trci v druzine a je pak takovy nevybity. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 14:21

Gatita já večer na nic neměla ani když děti usnuly v osm, když byly malý. Teď už je to dobré, jak usínají včas. V deset bych teda nezvládla nic.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 14:26

Ja jsem strasne rada, ze jsem mohla byt doma nakonec skoro tri a pul roku. I kdyz teda u me s tim zahybala ta jedenacti mesicni lecba rakoviny, jinak by to bylo asi cele jinak. Ale pred rokem, jako dvouleta, by mala skolku nedala. Ona strasne spatne nesla separci ode mne, mela problem i byt jen s tatinkem nebo prarodici, ac je dobre znala. Kdyz jsem odchazela na lecbu, tak klidne dve hodiny sedela u dveri a brecela, nez se od muze nechala premluvit aspon na pohadku. Ja si pred rakovinou rikala, ze si musim urychlene poridit druhe dite, aby mala nemusela do skolky a mohla byt s nami doma zza ten rok ale strasne vyzrala a ja ji ted v zari do skolky odvedu s naprosto cistym svedomim, ze se ji tam bude libit a bude se mit skvele. Protoze uz ten kolektiv, jine aktivity, jine prostredi a tety oceni. Uz spis slysim to "nechci domuuuu", az ji budu tahat od hrani ve skolce

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 14:48

Zuzuli já tohle vůbec nejsem schopna odhadnout, naše dava tatinka i obe babičky úplně s přehledem, pobyla si tam dost během různých kontrol v těhotenství a bez jedinyho problému, ale s rou skolkou si teda zatím jista nejsem 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 14:54

Potrefenáhusa moje děti by v těch necelých třech, co jim bylo v září, nedaly každý den ještě nedej bože do odpoledne. V malé skupině to šlo od těch dvou let, ale oba si museli zvykat, žádné, že ochotně odejdou za dětmi.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 15:04

Potrefenáhusa Nejhorší je, že se to mění. Naše nástup ve třech letech dala s přehledem a skoro mám dojem, že ten první rok byla ve školce nejspokojenější i s tím, že po Vánocích tam už v pohodě vydržela až do odpoledne. No, ale pak se jí narodil brácha, začala střečkovat a teda furt chodí do školky ráda, ale vyžaduje odchody po obědě a občas tam chytne hysterickej záchvat, takže když ji tam dám, tak stejně pořád napůl očekávám, že mi zavolají, ať si ji přijdu vyzvednout, že jim už hodinu brečí.

Offline MPLee
3051 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 17:15

Rychlý dotaz mimo aktuální téma - Keen Chandler cnx. Jsou dobré? Asi jsou to jen tenisky, o membráně jsem se nic nedočetla? Došlo na obměnu botníku a přemýšlím kolik a jakých bot potřebujeme

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:01

MPLee kupuju je každý rok, za mě super. Tenisky bez membrány.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:05

MPLee nasi ich mali minuly rok ako turisticke, na bezne nosenie sa mi zdala ta podrazka dost tvrda ale nakoniec ich mladsi ponosil chvilu aj na jesen ked sa mi nechcelo kupovat pred zimou nove nizke topanky. 

Na bezne nosenie mal starsi minuly rok keen knotch peek, tie mozem odporucit ako takmer neznicitelne. To takmer je preto, ze nas dokazal utrhnut to ocko co drzi suchy zips. Ma velmi nizky priehlavok a taha to vzdy silou aby zapol co najviac. Ale to sa mu stava takmer pri kazdych topankach, vyrobca za to nemoze .

Offline MPLee
3051 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:14

Pinot Noir Mrakoplas díky, já hledám alternativu k batefoot Affenzahn s membránou. Zdají se mi totiž dost tuhý a drahý  Potřebuju boty na hory, turistické. Ale ta membrána by byla velký bonus

edit: vykoukly na me na zalando lounge za par korun, tak me to zaujalo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:25

MPLee ty membránové přestali vyrábět. Já je měla pro mladšího loni a byly super. Letos jsem koupila aspoň bazarové. To cnx znamená, že mají měkkou podrážku, jsou to kompromisy.

Offline MPLee
3051 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:57

Evaeva to s podrážkou vím, že je to cnx. Jak se jmenuje ten membránový model prosím?