Gatita když se rozjedou, je to prakticky nemožné je zastavit
Já navíc chci podporovat, když si spolu hrají, takže je dlouhou nechávám, nezastavuju to preventivně, ale když to pak přesáhne nějakou mez, tak je těžké to zklidnit. Tchýně tuhle říkala, že mám nervy ze železa, přitom se akorát kočkovali na gauči ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska já tohle se ségrou nezažila, my byly proti sobě i při sporech s rodiči. Společný pokoj byl zdrojem nejvíce sporů (bordeláři jsme byly obě), ale my se pohádaly o čemkoliv kdykoliv.
Evaeva tak rodic urcite lip pozna tu hranici, kdy je to jeste hra a kdy jde do tuhyho. A taky kazdy dospely ma tu miru snesitelnosti jinou, treba kdyz to rozjedou draci od manzela, praska mi hlava a odchazim a on si u toho v pohode cte. Vcera jsem jim u nas delala palacinky, pak si vytahali prazdny krabice, ze maji lode. Ja sla na chvili na zahradu, slysela jsem je jecet az ven. Prijdu dovnitr, oni se hadali, jestli jsou v mori zraloci a muzou do clunu, a muz v kresle SPAL!
Evaeva mam pocit, ze dve holky je neco jinyho nez holka a kluk. My se segrou jsme si teda hlavne nadavaly, fyzicky jsme se snad nemasakrovaly, prece jen ten vic nez ctyrlety rozdil, to by si byla netroufla ![]()
Kokoska oni produkují dost hluku, ale to prostě odcházím. Nechci aby demolovali byt nebo sebe
Ale u té tchýně to bylo spíš takové milé, to kočkování je jich forma mazlení. Ale hluk u toho nadělali, různě u toho padali z gauče a tak. Já tu poznámku pochopila, nebrala jsem to špatně, ani ona neměla tendenci jim do toho zasahovat, spíš mně to pobavilo, tohle je u nás běžné. Oni si neumí hrát tak, že si společně třeba staví z lega, to dělají jedině individuálně.
Kokoska já si troufla, jsme od sebe 4,5 roku. Ona mně v batolecím věku dost prudila, chtěla si hrát, zatímco já už si v těch šesti, sedmi chtěla třeba kreslit a ne řádit po bytě. Kolikrát jsem jí vlepila i facku, za to jsem vždycky dostala, ale pak mamka pochopila, že ségra mně fakt prudí a pokouší.
continuity No jasně, budou se řezat a řezat tak, až si jako fyzicky udělají hodně velké příkoří, které o to víc musim hasim plus mnohem vyšší psychickou nepohodu pak jejich hasim. Jinak že se o něco dohadují mi nevadí, to at si nějak vyříkají.
711990 Jéje, no jasně, tak u nás je to tak sváteční a většinou to schytají obě dvě a už si myslim, že dobře vědí, že ta hranice byla překročená asi tak o xxx metrů z jejich strany. Ale to je jedno, to my to máme nastavené, že ne a nevydržim občas při nějakých velkých eskalacích, když to nejde skrotit nijak prostě, takže já spíš než bych se pozastavovala nad sebou, tak nechápu, že to nikdo neudělá, ale asi je to kombinace povahy rodiče a povahy a chování dětí.
Kokoska No upřímně, když jsem se před nima včera zabouchla, že se s nim nebavim a nechci je vidět, taky mi to nepřišlo uplně dobrý pro takhle malé děti:-D
Já se musím přiznat, že navzdory všem zdejším doporučením mě to nezasahování a kolektivní vina docela štvalo. Mě segra občas docela šikanovala (i když byla mladší, tak byla o dost fyzicky zdatnější, plus mi brala i moje věci ve stylu, že jsme třeba obě sbíraly známky a ona mi ty moje šlohla a za něco vyměnila atd.), občas mi přišlo fakt nespravedlivý, že to naši moc neřešili a nezasáhli.
Jako jasný, taky si nemyslím, že by rodiče měli zasahovat do každý půtky, ale imo by měli vědět, co se tak nějak děje, a jestli to někdo z těch sourozenců hlavně neodnáší.
Evaeva nojo, sourozeneckej zivot je nekdy tezkej. My teda nemame kdovijaky vztahy ani v dosoelosti, ale aspon si uz nenadavame ![]()
Kokoska Takhle usíná švagr, normálně jsme tam na návštěvě čtyři děti strašně hlučné, my to tam překřikujeme a on spí! Jinak my se segrou praly hodně, a to jsme byly o 6 let, už nevím, kdo to nejvíc provokoval, ale nenapadlo mě že bych byla slabší, že se do toho nemám pouštět:-D
Zina Já hodně zasahuju, když je tam víc dětí a někdo je odstrčenej, dělají mu naschvály a tak, to jako hodně zasahuju, že si budou hrát všichni a tak. Ono je strašně těžký do toho vidět, kdo a jak a proč. I moje děti už umí fakt výborně kecat, natož až budou starší.
Karja tak neco je nutne pro zachovani matky pri zdravi fyzickem i (hlavne) psychickem, no. Taky i deti muzou vedet, ze dospely nemusi byt ochotny snaset uplne vsechno.
Na dvanáct jdu ke kadeřnici, s oběma dětma. Plán je chvíli předtím uspat Šárku v kočárku a Rosťovi pustit na notebooku Mimoně. Držte pěsti. Naštěstí je to tam, kde minulý měsíc stříhali Rosťu a vzali nás dovnitř všechny včetně psa.
Zina no ma to svoje hranice, ta kolektivni vina, to byly spis hadky kdo co neuklidil, neudelal, udelal, on mi rekl, ona mne rekla... kdyz slo o vaznejsi veci, to se resilo jednotlive, u nas toho nastesti moc nebylo.
Kokoska No právě, mně přijde, že ony někdy, hlavně když jsme spolu často, což je často samozřejmě, nabydou dojmu, že si ke mně mohou dovolit ledasco. Ono taky tomu nepřidává moc soužití s mojí mámou, ona má velice neotesané jednání k blízkým osobám. Jo a tímto si stěžuji, že nevím, kdy se odstěhujeme jestli kdy, protože sambo musí na reoperaci s rukou....Objednání má za měsíc, jen na vyšetření, natož pak než mu to říznou, než se to dá dohromady...momentálně má stav, že najednou ze dne na den neudrží ani plný hrnek s čajem.
Zina tak tohle bylo ale už tak kolem puberty?
Třeba zásah do výlučného vlastnictví někoho řeším, ale tam je to dost jasné. Resp. u nás je k tomuto pravidlo, že se mají zeptat. Občas přeťápne starší, ale ta má obecně k fyzickým statkům hodně benevolentní vztah, takže to není ve zlým, spíš ji to vůbec nedojde. Takže je samozřejmě možné, že mladší toho zneužívá, ale starší je to fuk, tak ani nevím.
Ale třeba šminky a obecně kozmetiku mají společnou. To vůbec nevím jak to řeší, podle jakého klíče se to nakupuje a platí (já to nejsem) a spory kolem toho nejsou žádné, až se kolikrát divím.
Zina když mne přijde, ze ten rodič vidí jen tu špičku, třeba 5% ty situace a muže bejt fakt nemožný to správně přečíst
Zina no ma to svoje hranice, ta kolektivni vina, to byly spis hadky kdo co neuklidil, neudelal, udelal, on mi rekl, ona mne rekla... kdyz slo o vaznejsi veci, to se resilo jednotlive, u nas toho nastesti moc nebylo.
![]()
Přesně, není to nezasahování vůbec. Ale ty dennodenní potyčky, to ani nemá rozumné řešení. Akorát člověk zjistí jak jsou argumentačne zdatné, což uznávám může mít svoji cenu. Ale ne denně. ![]()
continuity To asi že to tak máte odjakživa. To je chytré, ty věci každá zvlášt jsou leckdy nepraktické, my už také učíme něco sdílet:-D
Karja to teda s tou rukou je dost komplikace. Jeste vam toho v dome zbyva hodne udelat? Samotne prestehovani by se snad dalo zaridit, jiste by vam nekdo pomohl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY