Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:57

Pinot Noir Navíc teda, kdybych se o něco takového kolem roka pokoušela, myslím, že bych se vůbec nedostala z domu. Dřív to ty nebohé matky měly jako hlavní "misi." 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:29

viktorka_od splavu ja som dnes bila s nosicom aa dazdnikom a spal ako dudok. Ten kociar by som inak brala, lebo mi krize odidu do tyzdna, za krstiny si nadelim za odmenu masaz a tejp...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:34

Inak k tym plienkam, poznam pripad, kedy otec a jeho mama oducali dieta od plienok tak usilovne, ze dieta malo a este stale ma problem vykonat potrebu do plienky v pritomnosti inych osob, o nocniku si mozu nechat zdat. Matka s tym mala dost problemy aj v skolke, aj doma, jeden cas fungovali tak, ze dieta musrlo byt na potrebu v inej miestniosti za dverami a same...to uz fakt neviem, ako ho oducali (myslim, ze tam bolo aj hresenie a hanbenie dietata, ked urobilo potrebu inam ako do nocnika, vratane plienky...)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. října 2018 17:15

viktorka_od splavu u nás dneska šesť stupňov a sychravo, mrholilo a ja s malou dve a pol hodiny vonku. A ona dve hodiny 25 minút spala ako zarezaná. Vo vnútri by spala max pol hodinu. A ja zmrznutá na cencúľ. Je mi jasné, že budem musieť von aj keď bude vonku mínus dvadsať :-)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. října 2018 18:35

711990 hele, náš prvorozený "chodil" takhle kakat, prostě si "řekl" (postavil se dolů ke schodům a mávnul rukou, to mi došlo, že byl můj pokyn, když jsme šli nahoru přebalovat, řekla jsem "jdeme do koupelny" a u toho mávla rukou - takže to znakování, které se tu taky kdysi dávno probíralo). Pak vydržel, než jsem ho donesla do patra, nechal si sundat plínu a já ho podržela nad záchodem a on se vykakal. Tohle tedy nedělal od narození, chvíli trvalo než jsme se dostali do této fáze, ale já pak tak nějak (občas) věděla, že chce čůrat nebo kakat.

Problém byl, že jsem pak byla těhotná s druhým a už jsem odmítla ho nahoru nosit a držet nad záchodem. Nebyl žádný drobek a já jsem se bála o svoje záda. Takže jsme s tím někdy kolem jeho roku a půl praštili. Takže já si taky myslím, že jsou tam ty různý vývojový fáze, ale dneska se prostě děti neposazují předtím než si samy sednou.

Další věc je ta, že tohleto jsem už s dalšíma dětma nezopakovala, protože jsem neměla jenom jedno dítě na pozorování, ale byl k tomu i ten starší.

A tety v jeslích tedy vysazování nedělaly vůbec, takže to stejně bylo jen doma. To taky tomu odplenkovávání dříve než po dvou letech nepomáhá. U nás tedy v jeslích před 2 rokama vůbec nic.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. října 2018 18:41

Pinot Noir quebrada hele, já takhle na naše třetě nastoupila jako zkušená matka od dvou odplenkovaných dětí (kolem 2,5 let, celkem v pohodě, 1 týden nic moc, pak vlatně bez nehod). Takže jsem jí vysvětlila, že jde do školky jako velcí bráchové, že sundáme plínu a bude čůrat do nočníku jako bráchové.

První den čůrala co půl hodiny všude. Druhý den čůrala ráno a večer. Třetí den ráno a pak jednou přes den, když už to prostě teklo samo, protože odmítala cokoliv. Do toho už hystericky řvala, že nechce, nechce, nechce. dostala plínu zpátky. Trvalo další týden než čůrala bez hysterického záchvatu, že to nejde, že nechce, že se něco děje.

Za měsíc jsme se šli podívat v pondělí do školky na třídu. Paní učitelka se ptala na plínu, tak jsem řekla, že má. V uterý ráno dcera nahlásila, že plínu nechce. Jeli jsme na celý den pryč, tak jsem řekla, že dneska ještě jo. Od středy bez plíny. V pátek šla do školky bez plíny. Byla bez jediné nehody od té středy.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:35

711990

Už se tu vyrojilo dost teorií, určitě na to byl mnohem větší tlak, to povinné praní plín v tehdejších podmínkách musela být hrůza. Mě by zajímalo, když ty roční děti byly bez plín, jak často se počůrávaly a pokakávaly - jak často byly nehody.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:59

betsey Přesný u nás, já mám navíc ještě nějakej zánět hýžďového úponu či co, dneska jsem byla u doktora, takže tomu ty procházky v tomhle psim pocasim vyloženě svedci. Minulé mě hodně pobavilo, že jedu jedu, po hodině jsem zastavila asi na minutku si přečíst SMS, a v ten moment se ozvalo mohutné eeeeee, co budu povídat, SMS jsem nedocetla a jela.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:05

Karja jj :-) Ja som u nás na sídlisku objavila niečo, čomu hovorím uspávací chodník. Je to dlhý chodník s povytŕhanou dlažbou, čiže fantasticky nadhadzuje. Malá tam spí do pár minút 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:05

dynda já si to až tolik nepamatuju, leda jako starší sestra a pak nějaké ty babičkovské snahy, ale řekla bych tak normálně. ono každé dítě je jiné a některé se v noci pomočuje ještě v pěti letech, bez ohledu na to odkdy je ve dne bez plínky. tehdy to byla "mise", jak píše quebrada, nakonec dneska se to zas vrací jako ta slavná bezplenková metoda - matka dítě bedlivě sleduje a v jednom kuse strká na nočník/nad kýbl/záchod... furt to samý dokola. akorát tehdy to bylo prostě povinný, neexistovalo jinak - dneska už je to dobrovolná úchylka

49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:07

betsey njn neteřinka je hodný zlatý vymodlený děťátko o který se rodičové a babičky rvou, takže si může vybírat kdy jo a kdy ne

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:11

dynda takze odpoviem za seba, mam dve tridsatrocne deti do roka. Plienka sa prali v pracke a normalne susili. Niekedy sa nedala kupit konkretna znacka prachu na pranie, ale vzdy nejaky bol. Vzdy rano som oprala a vyvesila cez den uschli, zehlenim som sa nezatazovala. Kedze som potrebovala aby mi deti vzalj do skolky, tak nesmeli mat plienky. Ja som im dala pancuchace, ano tie hnede, co tahali za sebou po zemi, a bez plienky. Ked sa pocurali, zostalo to na pancuchacoch a to sa im nepacilo rak vzdy vyzliect. Velmi tychlo pochopili ze je lepsie sa vycurat do nocnika. Obaja boli bez plienok do dvoch rokov. Zajtra sa ich spytam aku traumu si z toho nesu. 

Netvrdim ze by to mall platit vseobecne, ale poradili mi to zeny co uz to mali za sebou. Svoje deti milujem, nemam pocit ze som ich tym tyrala. Nic nebolo nasilu a samozrejme te som ich nenechala mokrych v tom pobehovat.

kedze som mala dve male deti rychlo po sebe, nemala som cas sa s rym parat. 

Dcera to vlastne praktikovala nejako podobne s malym a tiez to islo sup sup. 

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:13

dynda este vy som rada vedela ci mas na mysli tou hruzou a podmienkami na pranie. 

Pokial si nepredstavujes zeny na potoku s hromadou plienok 

49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:17

Janulik03 tak naši třeba kupovali automatickou pračku až když se mi měl narodit mladší sourozenec, pamatuju ještě vyváření v hrnci na sporáku, praní ve vířivce, ruční máchání a ždímání ve skákající nebezpečné ždímačce. to mi teda hrůza přijde dost. s automatkou to žádná katastrofa samozřejmě nebyla, i když nějakou práci to dalo. zas nebyl internet/bylo jen vytáčený připojení

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:21

Janulik03 Podepisuju, souhlasím :-). Žádná traumata, občas počůrané punčocháče ( ale fakt jen párkrát), sebevědomé dítě...

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:36

viktorka_od splavu poviem to takto. Z dnesneho pohladu a z toho ze davno pouzivame automaticke pracky, sa to zda tazke. Mne vtedy neprisll tazke a uz vobec nie hrozne, ze periem vo virivej pracke. Napustila som vodu, nastavila termost na ohrev vody, nadadzala plienky a zapla. Potom vybrala plienky do vane s cistou vodou a preniesla do zdimacky. Praca na ani nie pol hodiny. Zavesit a voila mozme sa ist hrat. Nechybalo mi to , lebo som to nemala predtym. Teraz sa to tazko predstavuje, uz vieme vsetci o tolkych zivot ulahcujucich prostriedkoch. Fakt som sa necitila ze zijem zle. Beriem to tak ze ny sme zas nevedeli ake tazke to mala generacia pred nami. Nenapadlo by ma ze v tom case to bol pre nich horor, proste tak zili. 

Plienky som do hrnca vyvarit nikdy nedavala. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:36

Janulik03 viktorka_od splavu Rodiče měli automatickou pračku taky až za mě, bráchu a ségru museli odchovat bez ní. Hrůzou bych to tedy nazývala taky.

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:37

999 sebavedome su, niekedy az moc 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:38

Janulik03 Píšeš, že obě děti byly bez plínek do dvou let, to bylo podle měřítek mých rodičů a tchánů dost pozdě 

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:39

Pinot Noir preto ze poznas to lepsie.