Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 24. října 2018 20:26

paktofonika neviem ako k vam, ale my sme vencek v 80. Rokoch mali. A nazov je od toho, ze dievcata si vyrobili venceky a tie potom pripinali tanecnikom. (Bolo to strasne, to zas hej).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. října 2018 20:27

V Budějcích taky věneček, devítka nepovinná, a chodilo se od prváku i od druháku.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. října 2018 01:24
Reakce na continuity:

paktofonika neviem ako k vam, ale my sme vencek v 80. Rokoch mali. A nazov je od toho, ze dievcata si vyrobili venceky a tie potom pripinali tanecnikom. (Bolo to strasne, to zas hej).

​Áno a chlapci zas dievčatám náhrdelníky.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 25. října 2018 07:30

Dekuji vsě za rady.....a jeste pockam.

Precetla jsem si o indianske metode(ac jsem to tehdy netusila,odplenkovala jsem tehdy dceru indiansky), vzala si synatora stranou,vysvetlila vo co go, po 150jsem mu ukazala zachod,svlekla gate a ten rev byl tak obrovsky,panika tak ocividna,ze jsem to vzdala. 

Radsi ted uzijeme par klidnejsich dni, uzijeme si podzim se sklidnenejsim klukem nez to ted hodit do kose,tim ze budeme valcit.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 25. října 2018 10:24

tzaziki A kolik je synovi? U nás to bylo tak, že kdykoli zmerčil nočník, spustil obří řev, po několika měsících, kdy se nočník různě povaloval po obýváku, aby si na něj syn zvykl, ho vzal na milost = začal do něj rovnat hračky nebo si ho nasazovat na hlavu a děsně se chechtat, jakýkoli pokus o usednutí spustil záchvat, to samé záchod, ačkoli pokaždé, když jsem se tam vypravila, musel nutně se mnou, pak jsem zkoušela, ať ho tam bere i muž a ukáže mu, o co u chlapů jde, nezájem, ignorace, řev. Přestala jsem to zkoušet, kdykoli to šlo, nechala jsem ho běhat nahého, což vypadalo tak, že sprint, pak najednou začal čůrat, takže v půlce skoku se zarazil, začal ukazovat dolů, otáčet se v bocích, aby nastudoval, kam všude to stříká a měl z toho děsnou srandu. Jednou jsem ho při akci chytila a posadila na nočník, než se stihl vzpamatovat, no ten řev si pamatuju doteď a opakovat jsem to nehodlala. Takže jsem usoudila, že zdravých dospělých s plenou opravdu není nadbytek a vykašlala se na to úplně, občas jsem zkusila nadhodit, jestli nechce na velký záchod jako velký kluk, nechtěl. Pak jednou, byly mu cca 2 roky a 2 měsíce, řekl, že jo, tak se vyčůral na záchodě, spustila jsem půlhodinové oslavné tance, což se mu líbilo a po pár dnech sám přišel, že plína je ee, sundal si ji, následující 2 týdny až měsíc byly střídavě úspěšné, někdy celý den perfektní, jindy už v 11 dopoledne třetí tepláky. Myslím, že k tomu to dítě vážně musí dozrát samo. Jinak na noc nosí pořád, jen tak jednou týdně se stane, že by ráno byla suchá, takže jsem to ani nezkoušela mu ji nedat, je mu přes 2,5... Držím palce a souhlasím s názorem, že přes zimu bych se na to zvysoka vykašlala, to jsou jen stresy pro všechny.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:00

Občas vytáhnu pastelky, jestli to nezačne synka zajímat a doteď nic. Něco jsem mu vždycky malovala, ale on jen přemýšlel, kam naházet tužky, aby to dělalo co největší rachot. Ale dnes jsem na to přišla - sluníčka, kytičky a pejsky si mám strčit za klobouk! On chtěl celou dobu roboty a ufony! Doteď tu u toho stojí a čmárá 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:10

Malenge Mladas bude v listopadu dvoulety. Necham to byt a budu doufat,ze to nacvicime na jare. Ted to bylo asi nejake zatmeni smyslu z toho,ze je se Satanem trosku rec a porizeni. Proste jsem euforicky zacala planovat co udelane a zvladneme. A priznam se,ze i tlak okoli je silnejsi a silnejsi.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:12

Pinot Noir Presne,se zviratky se muzu jit bodnout,ale bagr auto traktor vrtulnik to je jina.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:14

tzaziki ten tlak okoli je problem ustat. Moje vsechny deti se odplenkovaly ve 2.5, do te doby taky rev. U nejstarsiho jsme ho na to pripravovali psychicky temer mesic. Vecer si vzdycky do kalendare dal razitko a vedel, ze az dorazitkuje na tenhle ctverecek, tak ze pujde plina pryc. Do toho jsme cetli knizky o nocnikovani atd.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:25

tzaziki Tak to je fakt ještě malý, osobně v okolí neznám jediného chlapečka, který by to zvládl před druhými narozeninami. Ale takovéto, že už by se mělo a bla bla, mi lezlo pěkně na nervy, jednou to vyzkoušel i muž, když jsme celý den hlídali kamarádce o 3 měsíce mladší holčičku a ta už někdy okolo roku a třičtvrtě důsledně požadovala nočník, ale to jsme si vyříkali celkem rychle  kluci jsou myslím v tomhle pomalejší... na jaře budete mít času dost, byla bych v klidu.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:57

tzaziki 

Nemám vlastní zkušenost, ale děti v okolí se opravdu odplenkovávali až po druhém roce a to dost často bez ohledu na to, kdy je rodiče začali na ten nočník posazovat...... Zajímavé je, že opravdu jakmile to těm dětem někde doklapne, tak to jde hrozně rychle.....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. října 2018 12:30

Zajímalo by mě, jak je možný, že všechny babičky tvrdí, že my byli bez plen v roce. To si to blbě pamatují? Nebo nedělaly nic jiného než posazovaly děti na nočník? Vzpomněla jsem si, že když se synovec naučil na nočník, tak se ho babička ptala, jestli se mu nechce, a posílala ho do koupelny tak často, že z toho chudák byl úplně vzteklý.

Samozřejmě taky pociťuju tlak okolí, minule jsem si vyslechla rady, že mám dceru dát na nočník hned jak vidím, že tlačí. Nojo, ale ona si to odbývá během odpoledního spánku. Na to teda už nikdo řešení nenašel 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 12:39

Mohučanka Tchýně s tím taky furt otravuje. Že když vidím, že tlačí, mám ho rychle posadit... Mně to přijde hrozný, kdyby mi někdo takhle "přerušil" akci a začal se mnou někam šibovat, navíc do místa, z kterého mám hrůzu, mám z toho týden zácpu. Nějak se mi vůbec nechce tohle synovi dělat.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. října 2018 12:46

Mohučanka ja prave mam pocit, ze to cely "vy jste byli bez plen v roce" opravdu znamenalo, ze se velmi casto vysazovalo. Po spani, po snidani, kdyz dite prislo do jesli, po svacine, po odpolednim spanku. Ze si deti samy nerikaly, ale proste to pustily, kdyz je nekdo vysadil. Ne ze by deti samy hlasily.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. října 2018 12:58

MaeGandal Asi to tak bude. Já jsem na to ovšem líná, to se přiznám bez mučení. Když si představím ty boje při svlékání-oblékání...Dcera hlavně zatím vůbec netuší, co a jak. Nechám to přes zimu být a na návštěvách budu počítat do 10, když dojde na plínky.

Pinot Noir Tak tenhle synovec zrovna má s chozením na záchod problém i ve školním věku - týdenní nebo i dvoutýdenní zácpy nejsou nijak výjimečné.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:03

Musím říct, že jsem fakt ráda, že v Německu se tohle vůbec neprožívá, dětem se nechá čas a pokud náhodou někdo potřebuje plínu ještě ve školce, tak ji prostě má a není to žádné drama a na dítě se nikdo nedívá jako na retardované. 

Proč je třeba, aby bylo v ČR dítě nejpozději ve dvou letech bez plíny, jinak je divná matka, nebo dítě, nebo oba?

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:04
Reakce na MaeGandal:

Mohučanka ja prave mam pocit, ze to cely "vy jste byli bez plen v roce" opravdu znamenalo, ze se velmi casto vysazovalo. Po spani, po snidani, kdyz dite prislo do jesli, po svacine, po odpolednim spanku. Ze si deti samy nerikaly, ale proste to pustily, kdyz je nekdo vysadil. Ne ze by deti samy hlasily.

​ano presne tak to fungovalo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:08

Poprosila bych o radu nosící ženy, nechávám si ušít nosící vsadku do bundy a nejsem si úplně jistá teplotním komfortem, vím že je to individuální, ale jde mi hlavně o malou, aby ji neprochladly zádíčka.

Přijde mi že při teplotách, co jsou teď, mi stačí tričko, malá bodýčko a tepláčky a šátek a softshel bunda. Pokud je tepleji, tak jsme v tom obě spocené. Co až se ještě ochladí? Sobě přidám další vrstvu a co s malou? Bylo by řešení na zimní nošení si nechat do vsadky vyrobit přidělávací fleesové zateplení? Takže bude mít na zádech bodýčko, šátek, flees a bundu - je to dostačující? Jde mi o teploty třeba kolem 0, nebo něco málo pod.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:27

Laryngitida! Nase nocni premiera u otevreneho okna. Jesteze jsem v tech fcb maminkovskych skupinach, aspon jsem vedela, co mam delat. Dostal nejake leky, snad to zabere, protoze tohle si fakt zopakovat nechci! Tohle je presne ta situace, kdy by se mi tady hodil nekdo dalsi, protoze jedno dusici se dite v naruci, druhe placici v posteli. Naprd toto!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:30

Sairon spousta nosicich matek má i na zimu jen tu softshellovou bundu a společnou nosící mikinu případně. Bez té mikiny se mi ale jen vsadka zdá málo, určitě to zateplení vezmi. Dítě nemusí být navlečený celý a je to variabilní. Nebo zkus i tu nosící mikinu, ta má využít po celý rok. 

Mně se nakonec nejvíc ze všeho osvědčila nosící zimní bunda, oba jsme chodili jen v tričku a bylo to úplně nejvíc pohodlný. Ale je to teda velká investice najednou.

Dokud jsem neměla nosící zimní, nosila jsem jen tu softku a záda jsem přes nosítko zakrývala ještě širokou šálou. Ale s tím se špatně manipuluje, to je spíš nouzovka než řešení na celou sezónu.