Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir neviem, ja som potrebovala mat bezbplienok do dvoch rokov, aby zobrali do skolky. Na skolku bol poradovnik, boli plne, kto nedal postupili jeho miesto dalsiemu decku. Tudle nudle, skolka bola priorita, aj aj deti potrebovali spolocnost inych ludi. ![]()
Janulik03 tak mně to vysvětlovat nemusíš, já před lety taky jinou pračku neměla, než jsem se vdala, a různě ještě byly na chalupách a podobně. no ložní prádlo jsem takhle prala jednou jedinkrát a zařekla se že to nikdy! strašná dřina... jasně s plínkama to tak náročný nebylo, ale pořád je to fyzická práce. na to už dnes fakt nikdo není zvědavej (neříkám jestli je to dobře nebo špatně)
Janulik03 No, já jen, že jsem z tvého příspěvku vycítila tak trochu despekt až posměch k tomu, co tu říkáme my, které to zrovna řešíme, ale současně ty dva roky ve vašem případě tomu nejsou zas tolik vzdálené.
viktorka_od splavu ja ti to nevysvetlujem, len to nepovazujem sa strasne. Namahavejsie ano, ale nic hrozne. Praca .
Pinot Noir mně teda přijdou dva roky celkem normální, přes už je teda dost ale pokud je dítě problémový určitě bych ho nelámala. spíš mi přijde že děcka byla dřív zvyklá víc poslouchat, prostě se vychovávalo jinak, takže nějaký odmítání na nočník/záchod většina rodičů neznala. z toho možná plyne ten despekt... jinak musím přiznat že jsem sama byla svědkem když jsem ještě měla malý dítě a ty maminky okolo, že některé (nemyslím že by to byl případ někoho odsud, to vůbec) z lenosti řekly děcku ať to udělá do plínky i když už samo umělo říct a doma bylo bez, jenže venku se matce nechtělo, dala plínku a šlus. nevidět to na vlastní oči neuvěřím. a těžko říct jestli se něco takovýho dělo s těma látkovýma, protože i ta nejvíc nedbalá matka by si tím přidělávala práci. kdežto s papírovou, vyhodím a dlabu na to...
Janulik03 to víš já jsem lenoch:-) takže práce které se můžu vyhnout a neudělám to=strašný![]()
Pinot Noir v ziadnom pripade necitim despekt, ani nahodou. Ja som nikde netvrdila ze decko ma byt do roka bez plienok. Len som popisala sposob ako sa mne podarilo dieta odnaucit a bez lamania na nocnik. No a ze som spomenula ako sa pralo? Lebo len preto ze sme to mali pracnejsie, sme to nie kazda museli brat ako strasne.
A myslim ze som zabludila do vlakna, kam vlastne nemam co hladat, tak uz sa pracem. Chcela som zablahozelat MP Meri .
Janulik03 Asi jsem tedy četla mezi řádky, co tam nebylo. Vyvodila jsem to zřejmě z těch slov o sebevědomých potomcích. Na metodu, kterou popisuješ, se právě chystám, ale potřebuju najít období, kdy nebudu muset do práce a syn tudíž do jeslí.
Janulik03 copak nemáš děti? nebo jsem tu špatně i já![]()
U nás se chlubí moje babička, že děti měla bez plínek nejmladšího od roka. Automatku před 60 lety určitě neměla, vyvářelo se v hrnci v prádelně, což bylo mimo dům na zahradě. Pohodu mi to moc nepřipomíná, hlavně zima by mě hodně nebavila. S příchodem automatky už to asi bylo jiný, ne? Ani moji rodiče už nepamatují, že by se na to tak spěchalo, ten roční strejda je rekordman v rodině.
Pinot Noir naozaj to nebolo myslene zle ani ironicky. To nerobim. Beriem zivot smrtelne vazne ![]()
inak naozaj skus tu metodu s pancuchami, ono im je to neprijemne, ked to zostava mokre na nozickach. Nenechat ho v mokrom dlho, len aby mu zo bolo neprijemne. Mozes to robit ked ste doma a netreba ho nutit na nocnik. On je uz chytry, vie co od neho chces. Preto sme s 999 sa bavili o sebavedomycb detoch. ![]()
dynda ja som automatku dostala az ked sa pokazila stara pracka a to boll ked uz mi deti chodili do skoly. Som lakomec a veci vyhodim az dosluzia, na moju skodu vydrzala pracka dlho ![]()
ale ako vravim, nechybala mi, lebo som nevedela Ze by mala.
Janulik03 No jasně a kdo tady bude jako radit, az se vsechny se starsima detma zdekujou. ten trik s pochcanejma puncochama je náhodou dobrej, budu si jich schovávat hodně po neteri( nemyslím ty pocurane, ale nějaké onosane na počuravani jako dělané).
Pinot Noir Potvrzuji to o chytrých dětech. Mně jednou na dva dny svěřili na hlídání holčičku, strašně chytrou a šikovnou, už jedla příborem, ale na čůraní vyžadovala plínku. Chodila bez ní, chtěla ji na ten akt :-). Do té doby ji na nočník nikdo nedostal. Tak jsem jí řekla, že se má chodit vyčůrat do vany, že s ní šaškovat s plínou nebudu, ať se vždycky sama svlékne a vleze si tam, a pak pustí vodu. Dělala to jeden den, druhý mi řekla, že už ji to nebaví, že bude chodit na záchod :-). Rodiče dost koukali...
Janulik03 Ha, třeba naše starší dítko, když se do něčeho zabralo, tak si ani nevšimlo, že je počůrané. Mokré punčochy, tepláky, klidně i postel (v noci se počůral naštěstí asi jenom dvakrát), nezabíralo nic.
Mladší dostával hysterák, když viděl nočník. Asi měsíc před druhými narozeninami řekl, že plínu nechce a byl pokoj (na noc jsem mu ji párkrát nasadila tajně, ale už ji nepotřeboval). Po zkušenostech se starším jsem nevěřila, že takové děti existují. A ono jo.
Janulik03 teraz sa aj predavaju nejake trenovacie nohavicky. vnutri to ostane mokre ale von nepretecie nic. zatial som ich nezhanala ale asi uz bude cas. syn ma cerstvych 18m a na nocniku obcas vydrzi a obcas nie. neviem vychytat tu dobu kedy mu treba ale zas si z toho nerobim celodenny cihaci program. hlavne sa sam nevie vypytat. uvidim ako bude mokra metoda fungovat u nas
nocnik na zaciatku nechcel ani vidiet tak sme ho mali dlho v obyvacke aby si na ten predmet zvykol. najskor sa hral potom si aj sam zacal sadat alebo si do stupol nohami ![]()
MP Meri Gratuluji a přeju hodně radostí s malým.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.