Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:34

Taka som dnes natesena, vzali sme krpca autom na prechádzku, v autosedacke sice zacal plakat ale podarilo sa mi ho utisit len tym, ze som ho drzala za rucicku a rozpravla sa s nim, dokonca sa aj smial (sli sme len 10 minut, ale doteraz ked zacal plakat, skoncil az doma), v nosici mi zaspal do dvoch minut, spal v nom dve hodiny vratane cesty autom domov a spal aj po vyklopebi z neho, prebralo ho az teplo. Moja socialna izolacia konci, uz som dohodnuta s kamoskou na kocikovani/ noseni, ma prist ku nam aj s jej drobcom na navstevu aby sme ich zoznamili a akonahle zistim ako v nosici nakojit, cez den ma doma nic neudrzi :). Uz mam objednanu aj nosicsku mikinua obzeram bundy na bazarich, aby sme mohli chodit von aj ked budu teploty jemne pod nulou :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:36

tvTaky se radí dàt dýchat před otevřený mrazák, chlad má srazit otok. To je strašák všech matek.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:37

A ako bonus, ked som dnes starym mamam poslala dotky ako drichmal v nosici, tak aj muzova sa hned pytala, ci budu moct nosit aj oni :) Od huduceho tyzdna skusime s muzom ako maly bude reagovat na neho a potom pridu na radu aj babky a uvidime, ci prestane plakat pri tej manzelovej, to hy bolo super.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:38

DrowRanger 

Perfektní, on se fakt jenom musí aklimatizovat na tomto světě. Teta mého muže svoje děti nikam nebrala celý první rok, si to představ.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:40

Sairon Me se osvedcilo termopradlo,myslim tim funkcni triko a mladase oblekat normalne. Kdyz bylo kolem nuly,mela jsem termotriko,lehky rozpinaci svetrik a bundu se vsadkou. Mladas mel body,teplacky, teplou mikinu, teple capiky, cepici nebo kuklu.

Nebo jsem nosila pod trikem bambusovou plenu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:41

Sairon ja som teraz kupovala nosiacu mikinu, mali akciu na dakej stranke a obzeram sa v bazaroch po bunde, len adi kupim daku tu drahsiu znacku, aby som ju potom vedela predat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:42

Pinot Noir 

My kreslíme už docela dlouho, ale vždycky to bylo na zakázku - vlak, traktor, auto, syn "vybarvuje" kola. Díky tomu se naučil svou první barvu a přidává další. Někdy ho oblafnu zvířátkem, kytkou, domečkem, ale pak už rychle musíme najet na ty favority. Se snad na starý kolena naučím kreslit auta 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:51

dynda Tak naštěstí máme (a určitě i vy) dost předloh pro tyhle malůvky - i knížky jsou nejoblíbenější ty o technice. Teď už bych zvládla načrtnout i ten grejdr, Pendolino, kontejnerovou loď a další oblíbence ;)

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 13:53

dynda hehe ja vcera nabizela povozit kocarek a prej: v takovym pocasi?! zapomen!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 14:01

dynda áno, aj po návšteve svokry už napr. nebola noc taká zlá ako to bývalo predtým, síce sa budil s plačom, ale nie 10x, ale len 3x a na druhý deň už bol skoro normálny, len teda občas pri spaní polakával. Takže naozaj vidno, že už sa vie s týmito vecami vyrovnať lepšie, predpokladám, že o 2-3 mesiace ho nerozhodia ani petardy :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2018 14:06

viktorka_od splavu u nás včera fučalo tak, že sme vyšli von a hneď sa otočili dnu, normálne sa nedalo v tom vetre kráčať ani dýchať, malý mal oči ako taniere, že čo sa to deje. Tak sme sa váľali v posteli .

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 25. října 2018 14:11

Pinot Noir  Gratuluju ke kreslícímu úspěchu. Syna to nikdy nebavilo, až jednoho dne jsem přišla do školky a učitelka mi podala s poťouchlým výrazem stoh (ale opravdu asi 3cm vysokou hromadu) papírů se slovy "Malý Garfie dnes kreslil...", na všech obrázcích bylo totéž! Domeček a postava. Druhý den znovu....a tak asi čtyři dny za sebou, prý se to potřebuje pořádně naučit, mi vysvětlil 

49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 14:17

DrowRanger u nas celkem dobry, jen rano prselo, odpoledne zatazeno ale nic tragickyho. na kosu a vichr nejezdim z prace vybavena, to bych nenabizela:-) hlavne to uz je velky dite, skoro pulrocni, mi prijde ze maji panickej strach z cerstvyho vzduchu;-) 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:00

MaeGandal Mohučanka tohle me hrozne zajima. Protoze kdyz jsme to my vsichni, jejichz maminky tvrdi, ze jsme byli bez plen v roce, zvladali, tak nechapu proc by to nemelo jit dnesnim detem? Priznam se, ze jsem to naucila papouska - pokazdy kdyz jsem na nem videla, ze potrebuje curat, strcila jsem ho do klece a rekla vycurej se. Naucil se to dost rychle a ted si umi sam rict, pipne a stouchne do me zobakem a vydrzi, nez ho dam na bidylko. Tim padem muze byt ven z klece a nemusim se bat, ze vsechbo znecisti. A kdyz to umi ptak, proc by to nemelo umet dite? Pisu to spis pro pobaveni, protoze s ditetem zkusenost nemam. Ale prijde mi to zvlastni, ze moje mama tvrdi, ze jsem si bezne v roce rikala o nocnik, ale dnesni deti jsou na to zrale az o rok a pul pozdeji.

Jsem zvedava na nejaky moje teoreticky budouci deti, nejspis pujdou s plinama do skolky;)

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:09

711990 tak napríklad mne to hovorila mama, tak som ju jeden deň nechal s dcérou že teda má voľnú ruku, potom vydesene volala, že má určite niečo s obličkami, že to nie je možné...no tak som jej pripomenula (ako sa povie po slovensky poťouchle?) môjho brata....sa hlboko zamyslela a dala mi za pravdu, že so mnou to šlo, lebo som mala prvidelný "rytmus", takže vedela, kedy to na mňa príde, ale brat bol s plienkami až prakticky do troch rokov. V 70-tych. Akurát to vytesnila a to moje, čo bolo vlastne dané len mojim biorytmom si pamätala ako vlastnú zásluhu.

49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:11

711990 dite se rodi nezrale (cerstve vylihly papouch by se to asi taky nenaucil) ale samozrejme pozdeji uz ho to muzes takto natrenovat, vzdyt to vyse popsala MaeGandal 

dnes to nikdo trenovat nechce/nepotrebuje, proste staci pockat, az to dite doroste do veku, ze uz na ten zachod zajde bez vetsiho usili. asi jako kdybys trenovala s deckem chuzi, asi se to nauci driv. kdyz nebudes, jednoho dne se postavi a jde:-)

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:16

711990 Údajně se dá (snadno) naučit na nočník v určitých vývojových fázích, když se "prošvihne," je třeba počkat na tu další. Ta první je ještě před prvním rokem, kdy děti ještě samy dobře nesedí. Dřív to bylo rodičům jedno, prostě je tam podrželi. Hlavně je chtěli zbavit plen. Dnes se ale tak brzo neposazuje. Nepovažuje se to vhodné pro správný vývoj páteře. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:24

viktorka_od splavu no prave zrovna to srovnani s papouskem dost kulha, proto pisu ze je to z moji strany spis pro srandu.

Ale priklanim se k tomu co pise quebrada ze asi proste existuje i drivejsi "okno", kdy se to da zvladnout.

49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:26

711990 no to ano, ale je to proste ten nasilny trenink, resp to dite prakticky travi pul dne na nocniku

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:45

711990 No já předškolní věk prožila s permanentní zácpou a panickou hrůzou ze záchoda, což může být, jak jsem se dočetla, důsledek předčasného vysazování na nočník (děti se běžně k něčemu přivazovaly, aby na nočníku vydržely sedět), a jelikož bych něco takového svému dítěti absolutně nepřála, nehodlám ho k tomu nutit.