Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:32

Karja  ze? ja bych to zrusila!

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:34

Karja  Přesně, navíc závěřečná kolona haha mi přivodila doživotní trauma, protože jsem měla bílé dlouhé šaty, které se mi vůbec nelíbily, vypadala jsem v nich děsivě a moje matka s babičkou tvrdily, že jsou úžasně "dívčí", což je přesně to, jak jsem asi nechtěla vypadat 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:37

Garfie no a ja si je prislapla a skrabla sebou rovnou na parketu a konecne maminka naznala, ze uz tam nemusim chodit

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:44

Mne stačil trapas na stužkovej :D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:51
Reakce na Mutziputzi:

Mohučanka aleale, poslední hodina tanečních je v Lucerně ples?

​Nevim, ale v úķdž byl závěrečný ples. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. října 2018 11:54

A taky jsme neměly bílé šaty.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 24. října 2018 12:04

viktorka_od splavu Garfie Presne! Ja nechodila do tanecnich a vzhledem k tomu, jak jsem zarila v tech pro dospele, jsem ted rada, myslim, ze jsem si usetrila velkych pubertalnich traumat a zachovala z te doby aspon zbytky sebevedomi.

viktorka_od splavu Ty jo, bud rada, ze jdes klukum a neshanis ty bily hruzy!

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:22

My sme mali dve predĺžené a na záver venček, pre rodičov bol venček (1990 a dcéra vlani). Tu na fóre som sa dozvedela, že niekde sa to volá biela predĺžená, či teraz ako pozerám, je biela predĺžená prvá predĺžená? No v každom prípade, u nás je tá "slávnostná" udalosť, kde majú byť aj rodičia ten venček na konci. U nás nie sú biele šaty povinné ani veľmi bežné, aj keď dcéra ich mala (pri jej výške sme kupovali družičkovské...), myslím, že tá biela je prevzatá z plesov debutantiek.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:26

Karja u nás teda děvčata co nechodila do tanečních byla en bloc odstavena na vedlejší kolej, vyhodnotilas svůj status tehdá správně?

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:28

Mutziputzi Hele ja mela za mlada strasne moc napadniku, takze ne!:-D

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:28

Karja nebyli taky z vedlejší??

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:32

Mutziputzi Myslim, ze ne:-D. Jako byl to takovej mix vsech ruznejch, ti z vedlejsi se tam taky nasli samozrejme, ale ti to vetsinoi tajili, si netroufli no! Pak od tech dvaceti to slo do kopru no!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 24. října 2018 13:55

MP Meri gratulujem a prajem len to naj

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 24. října 2018 14:02
Reakce na tzaziki:

Až jsem si říkala,jestli se nepokusím odplenkovat. Takže vy zkušenějši, jak na to u dvouletého tvrdohlavce?

​Gratuluju k rozhodnutí, resp. k tomu, že máš aspoň pocit, že by to mohlo jít. U nás absolutně ne. Nedostanu ho na nočník, na záchod s dětským prkýnkem už vůbec ne, čurat ve stoje taky nechce, jakmile něco z toho jen zmíním, prchá, nočníkem vztekle hází. Přitom ve školce prý chodí na nočník pravidelně  Ráno, pokud nemá nějakou divokou noc, mívá už plenku suchou, takže vydrží už opravdu dlouho. Ale prostě neusedne. Když ho nechám bez plenky, čůrá, kdekoliv ho to napadne.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 24. října 2018 14:30

Pinot Noir to chce cas.u nas to vypadalo beznadejne a pak behem kratke doby se syn zbavil plen uplne, hladce a bez nehod. Proste jeden tyden absolutni nezajem a pocurane teplaky a dalsi tyden odplenkovane cistotne dite;) bylo to kolem 2 a 1/4 roku. Driv ani tuk.

Zato na spani se plen nezbavime asi nikdy. Myslim, ze se jeste neumi na curani probudit/ve spanku zadrzet. Plina ma rano asi 3 kg. Popravde jsem mu ji ani nezkousela na noc nedat. Furt cekam az uzraje cas... nebo da se to nejak naucit? Zacali jsme ted teda mit jakesi nocni manevry, kdy se syn nad ranem budi a plinu si sundava. Ze by to bylo znameni?plina je ovsem durch...

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 24. října 2018 14:36

Gatita Zatím na to nijak netlačím. Nechám ho chodit v triku, když se delší dobu nevyčůrá, nabídnu záchod a nočník, to se nesetká s nadšním, takže nasadím plenku. Ale chystám se na tu "indiánskou metodu", sebrat plenky a připravit se na neustálé převlékání a vytírání, ale počkám s tím, až mu budou za prvé dva roky, a za druhé, až budeme mít volnější týden, kdy nebude muset do školky ani nikam cestovat. Ale zatím mi nepřipadá, že by byl na to zralý, tak nespěchám.

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 24. října 2018 15:05

Gatita musí sa začať tvoriť nejaký hormón a kedy sa začne, tak to je individuálne. Teda tak nejako nám to vysvetľoval urológ.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 24. října 2018 15:20

Pinot Noir My to skusame uz davno, na nocniku aj zachode sedi ochotne, aj spravi obcas do nich nieco, ale ze by sa pytal, to nie. Tak raz za tyzden akoby sa vypyta kakat, ze to stihneme. Ale zrely na to podla mna nie je, v lete po zahrade behal holy a obcas sa zastavil, neveriacky pozeral dole a povedal "cikam".Ale kedze kopec casu travi s mojou mamou, ktora to mna naucila od roku, tak ta je presvedcena, ze to uz ma vediet. Je mi to vtipne, lebo zatial vsetko zacal/skoncil sam. Naposledy prestat pit caj s cumlovej flasky.

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 24. října 2018 17:15

Pinot Noir tzaziki Hlavně myslím, že to není třeba hrotit, fakt mám zkušenost, že jakmile je dítě zralé, odnaučí se to během týdne. Pokud je to neodnaučíte do zimy, tak se na to vyprdněte (teď si připadám jako ty zkušenější matky-radilky, který nesnáším ), ono to dítě ze začátku od chvíle, kdy se mu chce, dlouho nevydrží a v zimě, když nosí kombinézu a je sníh a mráz, tak je to pěkná pruda, to mi věřte. A "plína na ven" to často nevyřeší, protože jakmile ho odplenkujete, může se vám naopak stát, že plíny bude a priori odmítat. 

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 24. října 2018 19:06

Aaaa, dneska mám chuť zahlušit obě sataňata. Když mě neštve jeden, tak štve druhý. Hlavně mladší je dnes obzvlášť výživný, pořád řve, dostává hysteráky, sopel mu tečou až někam, visí mi na noze neschopen se sám zabavit. A to mu bude za chvíli šest Pevně doufám, že je to tím dnešním úplňkem.