Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. října 2018 21:46

eless mně právě přijde hrozná ta představa že na tom nočníku to dítě má vydržet tak dlouho, dokud neudělá potřebu. to tak opravdu bývalo běžný... jezus ale proč?? když teda "vychytáš dobu", což bývá po spánku, po jídle.. tak se to obvykle podaří jestliže dítě neprotestuje.. ale zas to neznamená že už se to naučilo. nic víc, než žes to vysledovala/že se ti povedlo ho posadit v době kdy si běžně lidi ulevujou... no nevidim v tom smysl.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. října 2018 21:54

viktorka_od splavu no presne! posadim ho tam po spanku a jedle kedy je to takmer na istotu. ale medzitym bohuzial smola. a drzat ho tam na silu mi pride chore. ked tam obsedi 3-5 minut s nejakou hrackou na udrznie pozornosti aby sedel tak je to vyhra. ci uz v tom nocniku nieco je alebo nie davam ho po chvili prec. ak mi tam sediet nechce tak tie nenutim. ma proste cas. zatial ho nechavam aby si na to nocnikovanie zvykol.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 25. října 2018 21:55
Reakce na brrr:

Janulik03 Ha, třeba naše starší dítko, když se do něčeho zabralo, tak si ani nevšimlo, že je počůrané. Mokré punčochy, tepláky, klidně i postel (v noci se počůral naštěstí asi jenom dvakrát), nezabíralo nic.

​Přesně, taky bych na mokrou metodu moc nespoléhala, též mi byla doporučena jako děsně zaručená a jak je to super a funguje na všechny. No ani náhodou, synovi to bylo totálně jedno, počítám, že kdybych ho nechala, běhá mokrý celý den a průběžně si mokrost doplňuje. To vždycky já byla ten, kdo nevydržel, on se se mnou spíš pral, když jsem ho chtěla převlékat, protože tím pádem jsem ho tahala od něčeho důležitějšího. Párkrát jsem to zkusila a usoudila, že to je úplně na nic a vzdala to, jsou věci, na které nemám nervy, dítě hrající si v počuraném oblečení je jedna z nich. A opět opakuju, podle mého dítě musí dozrát, někdo dříve, někdo později, ale zvládnou to všichni.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:05

eless Tréninkové kalhotky chytí jen nějaké ucvrnkutí, celou dávku pustí. Resp. chytí jen na chviličku, pak musíš hned převléct. (Pokud je tedy řeč o látkových, jestli existují nějaké jiné jednorázové, tak pardon za nevyžádané okénko :)

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:23

viktorka_od splavu eless no ale drzat na nocniku decko je fakt blbost a neviem ani ze by to fakt niekto takto praktizoval. Dokonca tu ktosi spletal nieco o uviazani aby nepadalo? No tak to su neviem predstavit. 

Malenge a tvrdi niekto ze to plati vseobecne? Niekto skusi a vyjde to a niekomu to nevyjde. Je to rada ako hociktora ina. Nie dogma. Je na to treba dieta fajnovejsie, take co mu to vadi. 

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:31

Janulik03 Jo, prý se dřív děti vyvazovaly.

Kamarádka má syna tak 14 a posazovala ho na nočník pomerně brzy, s tím, že prostě tam sedí, dokud něco nevyprodukuje. A jak ho donutíš, aby tam zůstal, divila jsem se. Odpověď mi vyrazila dech :”no on z něj neumí vstát” Úsloví kde ho posadíš, tam ho najdeš v praxi.

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:35

Sweet Potato  no tak to by som jej asi okomentovala ehm nepekne. O takej metode som sa docitala tu, asi som mala stastie na pricetnych ludi. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:43

žluťásek dakujem za info. Ja som o tom iba pocula a sama som nehladala. Asi sa budem musiet zamerat na to mnozstvo absorbcie. Ak to budu vobec uvadzat. Nemalo by ziaden zmysel zaobstarat si taky smejd co vsetko prepusti. To mozem ostat pri obleceni. Ibaze by existovali nejake plienky ktore dobre nesaju a dieta je v mokrom?  Same otazky a ja s tym nemam ziadne skusenosti. Rada by som metodu z ktorej nie je moc bordelu ak je to vobec mozne

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 25. října 2018 22:52

eless na mokru plienku je decko zvyknute. Vtip je v tom, ze mokre nezostane kna pri zadocku, ale na nohach. Tam to vadi. Teda vacsinou. A hned aj dodam ze sa v tom nenecha decko hrat ci co dlho. Preto sa to robi doma, aby matka hned videla mokry flak. Ono to rychlo vychladne a to je neprijemne. 

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:00

Janulik03 já se tenkrát nezmohla ani na fň, protože mi šrotovalo hlavou, že je chlapeček (batole) chudák snad postiženej, když nedokáže tak či onak opustit nočník.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:07

Janulik03 ak ide prave o ten neprijemny chladivy pocit na nohach tak to asi ozaj nema zmysel minat peniaze na vymysly. Este vlastne neviem ci zaberie pancuchova metoda. 2 roky bude mat v aprili a az do polovice maja budeme v teple pri mori tak snad postacia kratasky. A potom pripDne cele leto. Ak na to vobec bude pripraveny. Dozvedela som sa ze mi ho do skolky nezoberu v 2,5 ale az 3,5 roku. Proste nemoze nastupit uprostred roka ked bude mat 3 a ani skor v 2,5. Podminkou je samozrejme odplienkovanie takze mam casu a casu ale stve ma zo lebo som uz chcela ist do prace v tom case

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:36

A nemoze to byt tym,  ze deti v latkovych plienkach citili to mokro tak sa rychlejsie odplienkovali a dnes v tych jednorazovych to uz necitia tak nemaju taku motivaciu? U niektoorych deti by to mohol byt dovod,  teda ja som jedno z nich. Mama mi vravela,  ze som sa sama odplienkovala kratko po roku,  lebo som bola "fajnova" a ked som zistila ako je dobre bez plienky,  uz som ju nechcela. Ale surodenci sa odplienkovali o dost neskor napriek maminej snahe,  takze to bude fakt individualne na kazdom dietati. 

To fajnova nemyslela nijako zle,  aby som jej nekrivdila,  mam hrozne citlivu a drazdivu pokozku. 

Syn ma rok a pol a nieco take vobec nehrozi,  nocnik odmieta a vobec si tie procesy este neuvedomuje,  takze nic nesilim. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:43

Mrakoplas Syn měl látkové pleny do 18 měsíců, pak jsem to vzdala, protože v kombinaci s jeslemi to ztrácelo smysl a ekonomické opodstatnění. Ale jemu to bylo úplně jedno, mokro, sucho, prašť jako uhoď. Právě se trochu bojím, že ani mokré oblečení pro něj nebude motivace. Zdálo se mi, že si v tom mokrém teplíčku skoro libuje 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:48

eless Smysl těch tréninkových kalhotek je právě zachytit nějaké tu ucvrnknutí, když už si děti uvědomují, že potřebují čůrat, ale ještě to nedovedou udržet dlouho. Takže nějaké pidi učúrnutí do gatí a rychle na nočník. Nejsou mokrý kalhoty hned.

Mně se to zdá jako řešení třeba na cesty někam ven v zimě, když člověk není schopen rychle stáhnout vrstvy. Dokud je teplo, radši bych nosila náhradní tepláky a kdyžtak převlíkla.

Synovi je 20 měsíců, nočník absolutně bojkotuje. Pomalu si ale začíná uvědomovat, kdy čůrá a občas si třeba venku dřepne na trávě a říká čůat. Vysvlíknout se ale nenechá, pouští to rovnou do plíny. Má látkový, mokro mu neva :-)) Nehrotíme, počkám až bude ochotný si na ten nočník sednout.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 25. října 2018 23:50

Pinot Noir Náš vejlupek když je doma bez plíny, tak se vyčůrá na podlahu a pak za mnou příjde a hlásí, že utřít. (Dlouho jsem rozuměla oči a jak dement mu říkala - oči, máš oči, ano... )

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. října 2018 00:03

žluťásek Jooo, přesně :) Neříká teda utřít, ale s nadšením ukazuje loužicku :D

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 26. října 2018 09:03

999 tohle je skvely na uceni cehokoliv, plavani, lyzovani (zachod..) vzdycky lip nauci cizi stryc/teta... 

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 26. října 2018 09:09

Hele, když každému dítěti trvá jinak dlouho, než se naučí lozit, chodit, mluvit apod., a to už každý chápe a respektuje, proč furt ty plínky tolik dráždí?

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 26. října 2018 09:32

dzizisketa neviem ako kde, ale u nás proste vezmu decko do školky od dvoch rokov a bez plienok. Tak kto potrebuje íst do práce, tak skúša. Inak nech si plienku nosí ako dlho chce. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 26. října 2018 09:36

dzizisketa ono hlavne ty starsi generace drazdi i to chozeni.. (..a ona opravdu jeste nechodi..? Ani za rucicku ne..? No kdybyste ji vodili za rucicky nad hlavou, tak uz by daaavno chodila..!!” - citace tchyne..  )