Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 09:41

Potrefenáhusa no z toho, že máš doma mimino. Já mám jinou zkušenost než kniha, ale samozřejmě můj vzorek je malý.

S tím zapojováním se v lesní školce bych si hlavu vůbec nedělala, některé děti takové jsou, to se poddá. Pleny tam teda mít nesmí?

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 09:47

Evaeva myslím můžou mít na spaní, jinak ne 

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 09:54

Evaeva ono tam tadytech mrnat maj jen par, proto si ani moc velký naděje nedělám, taky preferujou děti, co by chodily na full time (to nechcem), ale maj ten klub a tam naopak chodí triletejch dost (s rodicema), tak i kdyby ji letos nevzali, chodili bysme tam. Ale přišlo mi, ze maj letos hodně predskolaku, který odejdou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:03

Potrefenáhusa ten klub může být fajn, třeba se uvolní místo v průběhu roku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:06

Potrefenáhusa u mladšího taky píšou, že preferují děti, co chodí každý den. Ale vzali ho na dva dny bez problémů a hned první týden se uvolnilo místo na třetí den. Což mi úplně stačilo. I když teď se vyslovil, že by chtěl chodit do školky víc, ale radši ho nechám ty dva dny vyspat. Navíc už to je jen měsíc a půl.

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:26

Evaeva tady maj krom celyho tydne buď pondělí-středa nebo ctvrtek-pátek

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:48

MPLee žluťásek ach jo, preji brzke uzdraveni. Nejste v tom sami, v utery prisel domu mladsi ze skolky s cervenym okem a od te doby se to veze. Ted tu mam i starsiho, zacalo to ve ctvrtek v noci, v patek rano mel skoro ctyricitky a nijak se to nelepsi, je uplne gumovy a vsechno ho boli.Mladsi uz je fit, jenze jak jsme tu vsichni spolu hospodarili a jak ma starsi nejspis jinou nemoc, tak se fakt bojim, ze si to dame vsichni, vypada to na chripku

Jeste v ten ctvrtek jsme meli termin u zubare na opravu kazu. Jeli jsme tam rovnou ze skoly, tak me nenapadlo mu merit teplotu. Synovi uz mozna zacinalo byt nedobre a ten zakrok cely probrecel, bylo to uplne priserny, priserny, priserny. 

Offline MPLee
3052 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:53

Gatita achjo, nemělo to s jarem skončit? 
Dcera právě gumová neni vůbec. Jsme na horách a od rána tu fňuká, že chce na "zábavný program" co měla slíbený (je tu nějaká akce k dni země, pořád o tom mluví v místním rozhlasu ), lítá po bytě a vymýšlí hovadiny. Ale k tomu má 39,5

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:02

MPLee u nas loni na jare prave teprv peklo zacalo, odstartovaly to tenkrat nestovice a jak byly ty deti oslabene, lepilo se na ne kde co. Doufala jsem, ze kdyz letos pretluceme zimu, bude to uz na jare dobre. No, tak neni. Jen doufam, ze ta nase aktualni nemoc neni covid nebo prava chripka a ze nas to vsechny na tydny neknockoutuje. Syn ted trochu ozil, teplota mu trochu klesla, tak kez by se to zacalo pomalu lepsit. (Jo a poslala bys mi prosim to cislo uctu, jestli sis to nerozmyslela s tema bruslema? Minuly vikend jsme je vytahli, syn je nazul a jel, byla jsem mile prekvapena).

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:21

eless do 500 eur ročne je príjem z prenájmu oslobodený od dane z príjmov. Vůbec se to do daňového priznania neuvádza, takže keď to napíšete na malú sumu, môžeš mať nájomnú zmluvu. 

Ďalšia vec je, že by som úplne ignorovala, čo vykrikuje o živení teba alebo syna. O tom totiž rozhodne súd. Snažila by som sa získať, čo najviac informácií dopredu. Jak som pochopila, súdy mají jasnejsie pravidlá ako tu v ČR. 

https://www.peniaze.sk/ekonomika/3354-vyzivne-na-dieta-si-mozete-vypocitat-aj-sami

Na teba výživné už platiť asi nebude, to sa rieši v situaci, keby si kvôli dieťaťu vôbec nemohla chodiť do práce. 

V ČR sú právne kancelárie, ktoré pomáhajú nejak znevyhodnenym ženám v podstate zadarmo, prípadne neziskovky. Možná by stálo za to niekoho kontaktovať. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:25

continuity dakujem!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:28

MPLee ono to pořádné jaro ještě moc nezačalo. Ale už to snad bude dobrý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:31

Potrefenáhusa tady je jim to jedno, do přihlášky píšeš preferované dny a čekáš, co ti nabídnou. Navíc je to jen dopoledne, teď už by, myslím, v pohodě dál celý týden.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:33

eless ešte som ti tam dopísala k vyzivnemu, tak sa k tomu príspevku vráť. 

Tu nás odkaz na finančnú správu, aby si to mala podložené.

https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/zivotn/prenajom-nehnutelnosti-situaci#PovinnostPodatDP

Na vyskakovanie to asi nebude, ale aspoň nějak vyžijete. Držím palce moc. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:02

eless inak chlap, čo sa rozvaluje v byte rodičov manželky a odmieta rozumne prispievať na domácnosť, to je teda fakt niečo.

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:04

continuity no i kdyby se rozvaloval ve svym

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:10

continuity dakujem. za predpokladu ze by som dokazala ziskat tych beznych 20-30% ako vyzivne by sa mi dychalo o dost lahsie

edit: nechce investovat do "cudzieho" lebo ze moze kazdym dnom skoncit na ulici a nikto mu peniaze nevrati. ze sa da spravit zmluva o tom kolko sa investuje do rekonstrukcie a casom sa alikvotna ciastka vzhladom na vybyvanie moze vratit ak by z bytu odisiel povazuje aj tak za podvod to ja len na margo toho ze byt potrebuje novu elektroinstalaciu

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:24

Potrefenáhusa tak když chlap maká od rána do noci, aby zabezpečil rodinu, ať se ve volných chvílích klidně rozvaluje. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:26

eless jak to chápem ja, on neplatí poriadne ani na bežnú prevádzku domácnosti.

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:32

continuity to ovšem není tento pripad