Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. října 2018 12:20

MP Meri uff, chuda moje, potlapkavam. Ak zvladas kojit na boku, tak odporucam kojit tak. Ja pri tom moc nenapsim, lebo z toho mam krce v bokoch, ale ak s tymto nemas problem, da sa pri tom normalne spat aj v noci. Skusala si inak drobca cez den nebudit? U nas paradoxne ako spi viac cez den,spi lepsie aj v noci. K tomu mlieku, mne zabrali tie tobolky senovky greckej a benediktu lekarskeho a naopak som mala menej mlieka cez den, vecer som jednoducho musela na zaciatku dokrmovat, kym sa mlieko rozbehlo v dostatocnom mnoztve. Ty to mas vlastne otocene, preto mas asi menej mlieka v noci kedy maly viac pije, ale urcite sa skus netrapit tym, ze ho v noci nevies nakojit, nepridavaj si problemy. S tym otocenim rezimu sa ti to podla mna nepodari cielene,v sestinedeli si syn zmenil rezim hadam 5-6x nezavisle od toho, co sme chceli my. My mame potom s muzom taky system, ze v noci ak na druby den soferuje alebo pracuje, je pri nas len do prveho zobudenia, potom ide spat do obyvacky. Tak mozno by pomohlo, ak by muz ti maleho zobral, nakrmil ho vecer z flasky a priniesol ti ho ked sa zobudi a ty sa aspon dve tri hodinky vyspos? Inak, pokusaj sa spat cez den, ak aj maly spi cez den, snaz sa to naucit, velmi to pomoze. A neviem, ci mate nejaky uz vecerny ritual, ale my sme od prichodu z nemocnice kupali v jeden cas a potom vecerne kojenie uz bolo pri tlmenom svetle a v tichu v spalni. Aj tak nam maly na zaciatku obcas zaspal o siedmej, obcas o polnoci, aky taky rezim mame asi posledne dva-tri tyzdne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2018 12:25

Sweet Potato 

To musí být dítě extra flegmouš. Náš syn není zrovna z divokých vajec, na nočník posazujeme už celkem dlouho, úspechy a neúspěchy se střídají, ale hlavně se nám stalo, že když ještě z nočníku neuměl vstát a chtěl, tak to vzal hlavou rovnou do země... Že neumí vstát, to chápu, ale že se ani nepokusí 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2018 12:28

eless 

Syn kolem 18 měsíců začal hlásit, že má bobek, neumí to nahlásit před akcí, ale hned po. Už to považuju za pokrok, je tam nějaký to uvědomění. Když se podaří, že čůrá třeba ve vaně nebo ve sprše, ještě na to kouká dost vyjeveně. Evidentně ještě nějaký ten týden chybí.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. října 2018 12:48

MP Meri uf no radu nemám, len držím palce, nech sa to nejako podarí. Keď si predstavím tie prvé dva tri týždne po pôrode... mala som pocit, že prežívam svoje osobné peklo na zemi, a to som nemala ani žiadne komplikácie.. prajem veľa síl. A inak, aj mne na tvorbu mlieka veľmi pomohla senovka grécka a benedikt lekársky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:06

MP Meri 

Auau, moc s tebou cítím. Na to hojení zkus kombinaci sezení v dubové kůře, ta sráží otoky a pak pořádně přelít řepíkem, ten dezinfikuje. Pomohlo to mnohem víc, než ledové obklady. Vydržela jsem to 2 měsíce a všichni doktoři koukali, jak jsem se zahojila, měla jsem hodně velké poranění. A to jsem na začátku měla kus jizvy zanícený, antibiotika... Doktorka mě vystrašila, že někdy se to musí přešít a ať zkusím ty výluhy. Výluhy mi dělal muž ráno, než odešel do práce a večer, když se vrátil. Ono urvat se dvakrát na tu čtvrthodinu na sezení v tom, bylo dost náročný. Někdo doporučuje jíst wobenzym, zkus probrat s pediatrem kvůli kojení. Dítě líp spí, když není přetažený, tak to přes den nepřehánějte. Ono se to otočí, i když teď je to moc hrozný, já vím. Pamatuju si, jak jsem měla dítě v noci položený v posrýlce, hrudník a hlavu složila vedle něj, hlafila ho a prosila, ať chvilku nepláče. Nám možná až procházky pomohly na srovnání denního režimu. Jestli vydrží syn v kočárku, mohl by někdo vozit a máma odpočívat. Hele a přes den NIC nedělej. Jídlo si nech nanosit a neřeš nic jinýho než miminko a sebe, potřebuješ sílu na hojení. Jestli si muž může vzít aspoň sem tam dovolenou, ať to udělá, je to lepší, než abys to táhla celý týden sama. A ber všechnu pomoc, co ti kdo nabídne. Nebude to trvat věčně, i když to teď utíká pomalu. Bude to lepší, kdyby to mělo být horší, tak tě odvezou a o dítě se taky někdo postará, to byla moje poslední útěcha. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:21

MP Meri nas bol tiez na zaciatku otoceny ale asi nie az tak vyrazne,  zrovnal si to celkom rychlo. Pomohli take tie rady z internetu: cez den budit,  snazit sa udrzat chvilu hore,  rozpravat nanho,  proste aby mal podnety. Vecer robit ritual,  kupanie, kojenie,  ulozenie do postielky a potom uz pocas noci aj ked bol hore nanho rozpravat minimalne,  zasvecovat len slabe svetlo,  nebrat zo spalne do inej izby (okrem umytia zadku),  proste minimum podnetov,  aby vedel,  ze je noc a teraz sa spinka. Ale neviem ci je to univerzalna rada a pomoze kazdemu. Drzim palce. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:23
Reakce na continuity:

Sairon to je dobra rada, uplne nejvic dulezite jsou neprerusovane cca prvni tri hodiny spanku. To buzeni pozdeji uz se znasi lepe.

​Presne,  prve aspon tri hodiny,  najlepsie styri, treba spat vkuse,  potom uz sa to da vydrzat. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:27

MP Meri vidis, presne ako pise @dynda, ten wobenzyn je super, ja som ho brala aby sa mi zhojila jazva po cisarskom + ak by neboli mozne sedave kupala, skus dermochlorophyl sprej, striekala som tym povrchove rany sebe, muzovi aj pooperacnu jazvu psovi po kastracii, urychluje hojenie a obnovu koze. Inak, skusala si maleho na to kojenie nebudit? Ani cez den ani v noci? Nas maly sa v noci budi sam, vynimocne pospi 6-7 hodin vkuse, vacsinou sa budi po  styroch ale kamaratkin maly spi od prichodu z porodnice ty h 7 hodin v noci vkuse takmer stale. Nas maly paradoxne spi lepsie v noci, ak si npospi cez den. A este ma napadlo po tom co pise @mrakoplas, ze v noci prebalujeme pred kojenim, aby sa potom kojenim uspal a neumyvame zadok pod tecucou vodou, aby nebol prebraty uplne.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:46
Reakce na DrowRanger:

A este ma napadlo po tom co pise @mrakoplas, ze v noci prebalujeme pred kojenim, aby sa potom kojenim uspal a neumyvame zadok pod tecucou vodou, aby nebol prebraty uplne.

​No to ani ja ale bala som sa,  ze budem za spindiru 

Inak to,  ze spia lepsie v noci ak si dobre pospia aj cez den je pravda ale u mp meri to vyzera na ten pripad,  ze sa vyspi cez den a v noci nie je unavene.  Vas je,  ak si dobre pamatam,  cez den dost nespavec,  takze tam je to podla mna ine,  tam uz je to o tom,  ze nedostatok spanku sposobuje nespavost,  taky ten zacarovany kruh, ktorym som si po porode presla aj ja,  to bolo hrozne. 

Ale to je len teoria,  samozrejme,  moze byt uplne mimo. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:48

999 Jo, ty chytrý děti, to je radost  taky jsme měli v příbuzenstvu takovou holčičku, co požadovala na čurání plínu. Její matka se nakonec domluvila v obchodě (místní malá sámoška) a když přišly na nákup, prodavač jim řekl, že na tak velký děti už plíny nemají. Malá konstatovala, že to je teda smůla a nedá se nic dělat, už fakt bude muset na záchod....a bylo. :-)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. října 2018 13:51

MP Meri na tu ránu doporučuji Hemagel, ta mastička je úplně zázračná a urychluje hojení jakékoliv rány. Já přes den oplachovala dubovou kurou a ráno a večer nanesla Hemagel.

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 26. října 2018 14:08

Garfie To je přesný...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. října 2018 14:22

Mrakoplas ono zas podľa tých rôznych článkov a tabuliek by tí krpci zo začiatku mali spať aj ráno aj v noci a budiť sa len na kojenie . Si pamätám, keď po asi prvom týždni muž ležal vedľa mňa v posteli, obaja totálne vyčerpaný a on googlil na internete  všetko možné ohľadom spánku detí a po chvíli sa ma pýta: "Počuj, tu píšu, že malé deti spia 16-20 hodín denne, ale nášmu to asi nik nepovedal..."

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 26. října 2018 14:23

DrowRanger u mych deti to platilo - prvnich par dni zivota. urcite ne tydnu:-)

MP Meri drz se!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. října 2018 14:34

viktorka_od splavu u toho môjho to platilo tie 3 dni čo som ho mala v nemocnici, akonáhle sme prekročili prah bytu, rozhodol sa, že on je pocitovo dôchodca a spať nebude ani omylom .

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 26. října 2018 14:35

DrowRanger presne:-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2018 16:38

DrowRanger 

Ten náš byl v porodnici vyhlášený - když v noci hulákal, sestra přišla s tím, že si to myslela, že je to on. Na oči mu museli doktoři přijít na kontrolu dvakrát, poprvé spal tak tvrdě, že jim je neukázal. Vlastně všechny kontroly přes den tam prospal, jen odběr krve z paty ho na chvíli probral.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. října 2018 20:14

dynda syn fascinovane pozera ked cura ze co sa to deje a chyta prud takze si takmer vzdy ocura ruky   bobky zatial do ruky nebral a nejak si to nevsima. po kazdej vykonanej potrebe do nocnika ho chvalim akoze aby mal pozitivnu odozvu a motivaciu ale asi na to este nedozrel cas

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. října 2018 20:47

dynda nasho sestricky milovali, lebo tam vobec neplakal a vraveli, ze vyzera ako keby stale sledoval dianie okolo seba. To sledovanie mu ostalo, ale po prichode z porodnice zacal jacat tak, ze keby na izbe spoluleziaca nemala dcerku, myslela by som si ze nam tie deti vymenili .

Offline Josefa
příspěvků moje polička 27. října 2018 11:06

Mate někdo zkušenosti s ucici vezi? Uz me nebavi zvedat maleho behem vareni co dve minuty aby videl. Ma to nejake zadrhele, krome toho ze bude muset byt asi komplet uklizena linka?