Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 15. května 2023 13:32

Evaeva Jj, ale prej se pediatrovi nezda malej narůst za posledního půl roku. 
já ty malý mimina fakt zavidim, kdo se s tím má furt tahat, ale na tu peci starší sestry je to fakt praktický

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 13:35

Potrefenáhusa ona byla vždycky tak na hraně, dělali jí akorát rozbor krve, nic se nenašlo. Ale jako mimino malá nebyla, měla přes tři kila při narození. Já velké děti jen rodím, v půl roce osm kilo neměli ani omylem. Ale u nás se žádná takováhle péče nekonala, poprvé se syn bráchy dotkl tak v jeho roce Měl ho rád, ale zároveň asi cítil nějaký respekt, ani ho nikdy nebouchl, když mu ničil stavby.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 15. května 2023 13:42

Evaeva žádný mučeni k oboustranný spokojenosti?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 13:57

Potrefenáhusa vůbec. Vždycky mu akorát připravil hračky a chtěl, aby si hrál u něj v pokoji (vedle něj). Což bylo dost super, protože já mohla dělat něco jiného někde jinde. Než se mimino naučilo pohybovat, pak jsem dělala zeďNa mučení máme tatínka. Teď se teda mučí dost (oni se teda mazlí, ale vypadá to, že si u toho musí zaručeně něco zlomit).

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:01

Ja od nich teď skoro nemuzu odcházet, protože ty napady jsou kolikrat teda spis blby a pokusy konci často pláčem 

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:05

Ostříhala jsem Viktora. Ještě že nemáme v dosahu sousedy, to bylo fakt na volání policie. Já bych teda volala, kdybych něco takového slyšela za zdí. Na nějaké dodržování délky nebyl čas, prostě jsem stříhala, kde zrovna nebyla ruka a co se mi podařilo zachytit, hlavně co nejkratší, ať to dlouho vydrží. Ale nedělalo mi to dobře, takhle proti vůli dítěte, takovou dlouhou činnost. No, jako znásilnění mi to připadlo.

Výsledek nakonec není tak hrozný. Ale s těmi jeho 12 kily a tímhle "účesem" vypadá jak oběť války.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:07

Evaeva Ježíš to je hustý. Já si pamatuju, že když bylo malymaly půl roku, tak jsem si říkala, že už nikdy nic doma neudělám, protože to bylo úplně o zmrzačení ze strany sestry:-D

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:09

Pinot Noir Když musíš, tak musíš! Ať tě ten špatný pocit brzo opustí;-). 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:09

Potrefenáhusa No presne!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 14:14

#Karja u nás právě vůbec. Nějak víc se začali masakrovat asi až s chůzí, což teda taky není nic moc období. Teď už je to úplně jedno, už jsou skoro stejná váhová kategorie.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:43

Potrefenáhusa naše měla v roce přesně 7kg a něco kolem 63cm? Pak dostala rotaviry a spadla k 6 kilům. Jako nosila se líp, neřešila jsem, že se nevejde do korby (s miminem už jsem dost na hraně, musím zkusit na dvoukočár namontovat sedačku co jde do lehu z jiného kočárku ) ale jinak mi to větší mimino přijde praktičtější. Aktuálně má 7 měsíční 7,8kg a 2 letá 11

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:07

MPLee jj, tohle je s tema drobouckejma detma o strach, když jim pak něco je. Mne to taky přijde prakticky, až na ty nároky na moji fyzičku 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:14

Pinot Noir zazivam pravidelne to iste, uplne presne aj s tym pocitom tyrania, ibaze u starsieho. My susedov mame a kazdy krat cakam tu policiu . On spätne vzdy uzna, ze to nebolo nic hrozne ale pri samotnej akcii krici, place a uplne sa trasie. Tiez uz potrebuje ostrihat ale odhodlavat sa k tomu budem dalsie tri mesiace.

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:40

Mrakoplas a jéje, tak u nás starší už dostal rozum, byl i párkrát u kadeřnice, ale když mu dám vybrat, chce ostříhat radši ode mě. A co si budeme povídat, dobré usetřené 4 stovky. . Kouká u toho přesně na ta hrozná videa youtuberů o Minecraftu, co tu dnes probírala, a jen držkuje, že to trvá, že ho tahám, že ho lechtají vlasy a že už chce jít vyzkoušet postavit v Minecraftu to, co tam právě viděl, ale drží.

Zato mladší, přesně jak píšeš, třese se, má z toho potom úplný stav šoku, cvaká mu brada... Včera pak chodil ještě hodinu s hlavou zabalenou v ručníku, asi mu vadil ten pocit lehké hlavy.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. května 2023 15:56

Prijali mi syna do nemocnicni skolky s Montesori prvky, kde maji ty naroky na oblekani, uklizeni hracek... Ve statni spadove jsme prvni pod carou, ale radsi nebudu taktizovat a skocim po prvni skolce, kde mame jistotu. Ale uz ted se bojim, jak to syn zvladne. Ale mame cas do zari. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 16:23

Jos ty dvě školky na sebe nejsou vázané, ne? Klidně bych taktizovala, pokud o tu státní stojíš.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 16:27

JosUdělala bych to tak, aby to vyhovovalo tobě, jestli se ti hodí státní nebo ta nemocniční. Myslím, že ty nároky tvůj syn zvládne, to je beztak jen o tom, jak to tam mají/nemají vypsané a vyjde to nastejno;-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. května 2023 16:30

Evaeva Nejsou. Ale zamestnanecka chce co nejdriv zavazne potvrzeni. A ve statni se ceka, jak se rozhodnou jedni rodice. Ja vlastne nevim, ale spis je lepsi ta prvni. Casove flexibilni, v centru mesta. Jenom mam (mozna mylne) obavy, ze bude "narocnejsi". Statni je takova proste vesnicka klasickeho typu, kde se vsichni znaji. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 16:32

Jos Já si myslím, že je všechno o lidech, v tomto případě o učitelkách a to těžko takhle z povzdálí posoudíš....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 16:37

Jos v tom případě bych zkusila tu zaměstnaneckou. Při nejhorším (ale to pochybuju, že bude potřeba) přestoupí během roku, určitě se nějaké místo uvolní.