Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 08:30

letfenixa

nejlepší je, když podám zarolovaný jako obvykle a oni řvou, že chtěli rovný. To si vždycky říkám, proč ho teda proboha akorát nerozmotají

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 08:32

Len u nás byl banán taky vždycky jistota, ale pak přišlo období banán nejím. Což mě teda dost rozhodilo, banán je nejlepší svačina na ven (rovnou zabalený, dobře se jí a chutná i v zimě). Naštěstí už je to pryč

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:24
Reakce na Evaeva:

letfenixa

nejlepší je, když podám zarolovaný jako obvykle a oni řvou, že chtěli rovný. To si vždycky říkám, proč ho teda proboha akorát nerozmotají

​U nás je něco podobného. Ale je velice zajímavé, že k sambovi si to nikdy nedovolí nebo mu to řeknou normálně jako třeba "tati, proč to není, mohl bys...". Prostě k těm matkám si hrozně dovolej (soudím na svém příkladu a z toho co čtu tady). On jim asi ty hranice nepustí. Taky je tuhle vypravoval do školky a měl to asi o 40 minut rychlejší, prostě jim dal snídani, oblíkly se, vyčistil jim zuby a šly.... Nechápu, sic vím, že je to tak běžné leckde, ale stejně...

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:24

Evaeva naše ho teď taky moc nechce, ale jistota je apko

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:27

Karja naši si to dovolí i k tatínkovi, taky ho to dokáže víc vyvést z míry než mě, se divím, že si ještě nezvykl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:29

Potrefenáhusa jenže jabko musíš nakrájet (a pak je hnědý ), řešíš špinavé ručičky, v zimě venku mi přijde, že jim z něj musí být zima,... Ale jinak je jablko taky jistota, u mladšího ještě borůvky a maliny.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:33

Nám občas chodí hlídačka a ty reakce na kritický jsou úplně jiný, i když mi přijde, že se k malýmu chováme stejně. Já když řeknu, že teď míč dáme do kočárku, protože půjdeem z kopce a vyndáme ho na hřišti, tak následuje dramatická scéna se zalehnutím do trávy, brečením a vzýváním všech dětských bohů. Když to samé řekne hlídačka, tak dítě řekne "jo" a vesele vyrazí podél kočáru na hřiště.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:33

Karja u nás je to takový dvousecny, kolikrat za strasnyho řevu, ale rozhodne menšího komfortu pro dite. On ty scény kolikrat fakt způsobí úplně zbytecne, ale zas na to moc nenaskakuje a nemaze se s tím. Dobrý je proste mít ty rodiče dva  náš tatínek do toho jde na sílu o hodně driv než já, ale zase s tema detma není 24/7 a nemusi ty revy poslouchat od rána do vecera, já si to rada vyberu u něčeho dulezityho 

jinak ona tyhle scény moc nedělá, spis má ty zaseky, když chtěla něco sama a člověk to nechtene udela za ni, nebo chce něco, co zrovna nejde, chce si obout jiný boty, zapomene doma něco, pro co se nechci vracet apod.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:36

Zina jak dlouho k vám chodí? Kamarádka hlídá dva kluky a říkala, že teď už jí znají dlouho a tyhle záseky už mají i s ní. (jsou teda starší, takže teda jiné záseky)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:39

Potrefenáhusa u nás žádné řešení "na sílu" nefunguje. Prostě když dítě řve, že to chtělo takhle, nepomůže už nic, jen čekat, až to přejde. Jediné, co funguje, je vyptat se dopředu, což ne vždycky jde (a někdy mi to prostě nedojde nebo to najednou chtějí jinak než vždycky).

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:41

Evaeva u nás to taky nefunguje, ale narve ji proste nějakou bundu a odtáhne ji s řevem ven, já vysvetluju o dost dyl 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:49

Potrefenáhusa hm, to jsem taky dělávala, ale ono nebylo moc co vysvětlovat. Teď řvou v jiných případech.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:51

Evaeva to byl příklad, kterej mě napadnul jako první 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 09:55

Potrefenáhusa jasný, akorát v těch našich případech je řešení na sílu akorát řvát (chleba do nich nenarveš, že jo ) a to efekt nemá žádný, i když to muž zkouší.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 09:56

Evaeva jo, to taky zkouší :-)

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 16. května 2023 10:12
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa u nás žádné řešení "na sílu" nefunguje. Prostě když dítě řve, že to chtělo takhle, nepomůže už nic, jen čekat, až to přejde. Jediné, co funguje, je vyptat se dopředu, což ne vždycky jde (a někdy mi to prostě nedojde nebo to najednou chtějí jinak než vždycky).

​horšie je, keď sa už bojíš čokoľvek nachystať bez konzultacie ale ráno fakt nemám čas na scény 

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 16. května 2023 10:17
Reakce na Evaeva:

​horšie je, keď sa už bojíš čokoľvek nachystať bez konzultacie ale ráno fakt nemám čas na scény 

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 16. května 2023 10:19
Reakce na Evaeva:

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 16. května 2023 10:23

Evaeva já teda jablko většinou nekrájím, maximálně kousnu první a pak se s tím pere sama  Ale vždycky chce to, co nemám. Vezmu banán, chce jablko, vezmu jablko - chce banán. Vezmu jablko a banán, chce sušenku. Vezmu sušenku, chce toast  Nikdy to neni ono. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 10:31

MPLee ty jo, oni celé jíst nechtějí, navíc jsou pak šíleně opatlaní. 

Jak jsou větší, tak už chápou, že buď to a nebo nic. Tak vydrž;)