Gatita Já jsem hodně pozadu s dočítáním, ale napíšu to, než to zapomenu. :-) Mimochodem, líbí se mi, co píše Evaeva, o tom, že mu vysvětlíš, že má takovou povahu a vyzdvihneš věci, co mu jdou.
Já teď bojuju se synem a závislostí na Minecraftu a obecně na PC hodně, je to o to komplikovanější, že jsme tady trochu odříznutí, nejsou žádné děti v sousedství, není tu rodina, žádný skaut, prostě nic co by ho odvádělo. K tomu navíc dělá spoustu projektů do školy, ke kterým PC potřebuje, vyhledává zdroje, píše na něm eseje a podobně. Já se mu snažím dávat denní limit, nebo prostě jako odměnu, právě za to, že jde do něčeho jiného. Zkus to taky, třeba "vždycky po skautu můžeš na půl hodiny na Minecraft.." nebo tak něco.
A když jsem zmínila ty školní projekty, tak vám musím napsat, syn má teď super úkol ve škole. Měli teď takovou "rozcvičku" a psali o čokoládovém mléku, proč je pro děti dobré a proč ne....a teď dostali za úkol regulérní esej na téma, které si vybrali (syn: "Přináší počítačové hry dětem něco dobrého?"
), ale pozor, musí tam obhájit svůj názor a potom si ho v jedné kapitole oponovat!
Jako dost dobrý, myslím!