Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:02

Pinot Noir no to je ale super pokrok! S tou angličtinou si to sedne, u nás v zimě padají snowflakes, oblíbená hračka (bagr) se jmenuje diga, a s tatínkem si hrají na éroplejn. Musím uznat, že ta zhruba hodina denně Peppy spolu s angličtinou ve školce nese svoje ovoce.

Teď jsem vyplňovala formulář do školy a byla tam i otázka, zda, případně jak dlouho mělo dítě angličtinu ve školce. Zajímalo by mě, co si s tou informací ta škola počne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2023 11:03

Karja já slzím i při rozcvičce na kroužku, je jedno jak je to vtipný U nás teda takhle složité vystoupení nemají, pár písniček a říkanek a je to. Čeká nás to příští týden, ale zvané jsou jen maminky, prý to mám natočit, říkal syn.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:18

Evaeva No já jsem se jako musela držet, samozřejmě:-D. Nam dcera vůbec nic neřekla, nechtěla doma nic předvést, zpívala jen jednu písničku, takže všechno pro nás bylo překvapení. Příští týden má ta malá. U nás je to pro rodiče a prarodiče, pak je to občerstvení, káva. To mám moc ráda:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2023 11:20

Karja jo, občerstvení máme taky, menší jde se mnou. Ale loni tam s námi byla mamka a byla snad jediná. Ono se to jmenuje oslava dne matek nebo tak nějak.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 13. května 2023 18:59
Reakce na Mohučanka:

Ta se ve školce neztratí

​takže píše maminka toho chlapečka, ze se dneska osypal a má neštovice

tak jsem zvědavá....

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. května 2023 20:16

Potrefenáhusa uf, takže jsem vlastně ráda za bezkontaktní dítě.

Držím palce na neštovice.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 14. května 2023 21:13

Nechodíte někdo s dětmi na Gymnathlon baby 2-4 roky s rodičem? Jste prosím případně spokojení? A je možný mít s sebou mladšího sourozence třeba v nosítku?

Online Garfie
28637 příspěvků moje polička 15. května 2023 05:09

Gatita Já jsem hodně pozadu s dočítáním, ale napíšu to, než to zapomenu. :-) Mimochodem, líbí se mi, co píše Evaeva, o tom, že mu vysvětlíš, že má takovou povahu a vyzdvihneš věci, co mu jdou. 

Já teď bojuju se synem a závislostí na Minecraftu a obecně na PC hodně, je to o to komplikovanější, že jsme tady trochu odříznutí, nejsou žádné děti v sousedství, není tu rodina, žádný skaut, prostě nic co by ho odvádělo. K tomu navíc dělá spoustu projektů do školy, ke kterým PC potřebuje, vyhledává zdroje, píše na něm eseje a podobně. Já se mu snažím dávat denní limit, nebo prostě jako odměnu, právě za to, že jde do něčeho jiného. Zkus to taky, třeba "vždycky po skautu můžeš na půl hodiny na Minecraft.." nebo tak něco. 

A když jsem zmínila ty školní projekty, tak vám musím napsat, syn má teď super úkol ve škole. Měli teď takovou "rozcvičku" a psali o čokoládovém mléku, proč je pro děti dobré a proč ne....a teď dostali za úkol regulérní esej na téma, které si vybrali (syn: "Přináší počítačové hry dětem něco dobrého?" ), ale pozor, musí tam obhájit svůj názor a potom si ho v jedné kapitole oponovat!

Jako dost dobrý, myslím! 

Online Garfie
28637 příspěvků moje polička 15. května 2023 05:37

Karja To je skvělý!  Bude z ní hvězda, dej ji na dramaťák!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:08

Garfie ta esej je super, jsem zvedava co napise! Jeste me napadlo, jestli by nechtel zkusit treba jinej typ her. Jste v Japonsku, nabizi se spousta logickejch her od Nintenda, treba Profesor Layton, mozna je to o na PC:) 

Online Garfie
28637 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:23

711990 Jj, díky, mrknu. Oni myslím i v rámci školy využívají Minecraft create...jinak mě ani nedere hraní her, jako spíš koukání na videa, obzvláště nějaký stupidní (podle mého názoru ). Když kouká na Vědu na doma, tak jsem v pohodě. :-)

Ta esej je fakt super, už mě tady zkouší a každý argument, co dám (ať už pro nebo proti) se snaží přebít, jak to fakt zajímavý, jak rozvíjí ty argumentační schopnosti. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:28

Garfie jo tak to chapu a souhlasim:) 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:35

Garfie přesně ten Minecraft ve škole a práce na PC jsou peklo. U nás i ten Minecraft časem ustoupil, ale videa jsou peklo. Ale oni třeba dost velkou část dne poslouchají písničky, chtějí teď po je predplatné Spotify, ba ty bych asi i kývla, že do toho nebudou čumět.

Mladší Pratchetta číst nebude, včera jsme se kvůli tomu chytli, meli jsme domluvu, ze bude číst alespoň 20 stránek denne a nedáva ani to. Za to jsem ji u babičky nachytala, že čte nějakou FunFiction na mobilu.

Online Garfie
28637 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:41

continuity No přesně!  Já už ti myslím psala, jak starší sjíždí Wattpad, nějaké parodie na Harryho Pottera, které píšou čtrnáctiletá děcka, strašný blafy to jsou (dala jsem tomu šanci, ale tři stránky a měla jsem dost!) Jako já chápu, že si taky potřebuje vypláchnout mozek, ale tohle? 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:47

Garfie no jenže tvoje starší čte i normální knihy. Naše mladší nestíhá ani čtenářský deník.  nic nenadělám. Včera jsem jí řekla, že ji koupím kratasy podle jejího výběru - s krajkou a dirama, když večer přečte 60 stran knihy formátu menší A5. Byla z toho akorát zvada, zacla rozporovat je těch 20 stran, dávno domluvených. Ale kalhoty nemá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 09:18

Garfie ty eseje jsou super, na tom se hodně naučí. S těmi počítači je to těžké, moc omezovat se to nedá, přesně jak píšeš, připravuje se do školy,... a ten čas se dost prolíná s časem na zábavu. Ale že tě štvou ta videa, to naprosto chápu.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 15. května 2023 09:44

Garfie To je dobré, my jsme měli nějaké eseje, ale pak až na gymplu, že jsme měli nějaky ten názor (vůbec teď nevím, zda to nemá nějaký specificky název než esej...) a pak nám učitelka ve třídě ty eseje vyměnila a měli jsme oponovat tu spolužákovu esej. Tak jsem na Garfieho zvědavá, myslím, že on tam bude mít přímo revoluční myšlenky, které nikoho jen tak nenápadnou:-D.

Jo velkamala je talent, na to, že minulý rok utekla po minutě z pódia. Letos to vzala celý na sebe. Spíš ji musím najít nějaký zpěv, dramaticky kroužek jsem nedávno viděla a nelíbilo se mi to, přišlo mi, že si to ty děti dělají samy, takové jako nějak nevedené. Možná by nakonec zvládla i nějaký nástroj

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. května 2023 09:45

Já si říkám, že bych byla za hraní her ještě ráda, protože to je činnost. Ale čím dál víc vidím u kamrádů, že jejich děti nehrajou, ale dívají se na nějakýho typa jak hraje a u toho to komentuje, většinou čím blbější ten komentář je, tím víc se jim to líbí. A netýká se to jen těch menších dětí, ale i lidí, co jim táhne na dvacet.

Online Garfie
28637 příspěvků moje polička 15. května 2023 09:49

Karja nebo možná nějaké ty taneční kroužky? Tam chodila dcera, šlapala to jako zelí, ale myslím, že to bylo fajn. :-) 

Já hrozně chtěla, aby děti chodily tančit do nějakého národopisného kroužku, jenomže ve městě byl docela problém něco najít, všechny byly spíš někde na vsi. A já ty hanácké tance navíc moc nemusím, jsem původně z Valašska, muž ze Slovenska, raději bych něco tím směrem. No zkrátka uteklo mi to a teď už to nedoženu. Myslím, že se kolem těch lidových tanců schází i dobrá skvadra rodičů. :-) 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 15. května 2023 09:51

Zina přesně, zlaté hraní i když jsem u toho slyšela z pokojíčku ty pubertální komentáře, když si volal se spolužáky při hraní online, teď už je to samé video s výzvou, blbými nápady nebo tupé sledování youtubera při hře. Co s tím nevím..... vše se děje na jednom počítači, který je určen i ke studiu a má tam přístup do školního programu. Je pravda, že syn naštěstí dělá velmi intenzivně sport, tak pohyb a reálný kolektiv má. U dcery je to horší, tam se to snažím směřovat alespoň k Duolingo a ke sledování filmů v angličtině.