continuity Jeho to taky mrzi. Ale on se zeptal přímo ji a i mu to babička ,,povolila,, a to i říkala, že se zeptal slušně. Tohle zase byla nějaká záminka něco vyčíst nebo asi že nešoupeme nohama nebo co. Dnes si jdu strihnout noční směnu, a zítra jdu na preventivku ještě, tak půjdou se mnou. Mrzí mě to hlavně kvůli nim, slyšet u večeře, že je problém s tebou bejt a prostě jsou účastny takovejmhle nesmyslenejm komunikacim, to je mi líto.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas někdy to na člověka dolehne
Sama píšeš, že ses chtěla hlavně ujistit.
Karja ja ta chapem. Úplne. A nič iné ako pevne nervy ti poprieť nemôžem.
letfenixa Děkuji. Já mám naštěstí partnera doma dost často. No jak říkal, on zapomněl, že se musí všemu předcházet a celý to podcenil!
Evaeva aj ked vacsina veci vravi v prospech odkladu, stale vo mne hlodaju pochybnosti, ci robim spravne.
Inak dnes som v ramci googlenia narazila aj na kriteria pripravenosti na skolu ako vypadane prve mliecne zuby a filipinska miera, takze dnes sa cela rodina snazila si chytit ucho opacnou rukou
(su zas chori tak sme sa aspon zabavili). Ani jedno nesplnuje (nieze by som to brala v uvahu :)
Rosťa dnes zdrhl z hřiště, ale fest. Potkali se tam s kamarádem ze třídy, on má malého brášku jako Šárka, byli tam s tetou. Tak si šli hrát s autíčky na kamínky a louku už za plot, byli tam úplně v pohodě, za chvilku se s tou tetou po nich otočíme a oni nikde. A jiná paní ukazovala do dáli, že mířili tam. A fakt že jo, na obzoru na úpatí kopečku se stále vpřed řítily dvě tečky. Tak jsem se pro ně vydala, Šárku za krkem, a oni šli pořád dál a dál, jeden kopec, druhý, pak už jsem je měla na doslech, tak jsem na ně volala, že už jsou moc daleko, ať se vrátí, oni celí rozjaření že ne, že je to legrace a vrhli se zdolat další kopec... No ve zkratce, kdyby Rosťa při seběhu nezakopl, nespadl a nerozbrečel se, asi je tam naháním doteď.
Mrakoplas tak nerozhodujes o ničom definitívnom, do školy normálně nástupi.
Odkladom, pokiaľ by nebol opodstatnený, mu môžeš ublížiť oveľa menej ako tým, že ho dáš do školy skôr ako je pripravený.
continuity ja viem a preto mu ten odklad dam. Nechcem, aby sa tam trapil.
A snad aj trocha podrastie a konecne nebude zo vsetkych najmensi :)
Mrakoplas ja Te uklidnim. Syn je podzimni dite, takze sice nemel odklad, ale pri nastupu do skoly mu bylo uz skoro sedm. A jsem moc rada, ze ma jakoby tech par mesicu naskok, i tak je ve tride nejmensi a zuby mu vypadly teprv ted. Skola je uplna pohoda, dela si vsechno sam, nemusime mu s nicim pomahat. Myslim, ze kdybychom ho do skoly natlacili o rok driv, nebylo by to dobre, fakt vidim vyvoj osobnosti-trpelivost, odolnost, zodpovednost...to byla pred rokem utopie. Jo a jeho nejlepsi kamarad ze skolky nastupuje az letos a kluci se i tak vidaji kazdy tyden...
Pinot Noir je to dojemne
a teda koukam.
Gatita on prave ziadneho naozajstneho kamarata nema, s ktorym by sa vidal aj mimo skolky. Jedného teda mal ale ti nas uz nejako odstrcili. Dalsiemu minuly rok zomrela mama a vidaju sa nepravidelne, maju to doma dost zlozite. S nim mal ist prsve do triedy a tesil sa. Syn je taky dost citlivy a casto mu je smutno, ze nema blizkeho kamarata. Susedia maju same dievcata a my so sambom sme dost asociali, takze mu v tom velmi nevieme pomoct. Syn je naopak typ co ostatnych ludi vyhladava (a pekne mi posuva hranice pre mna doteraz nemozneho :)
Mrakoplas on se ve škole určitě skamarádí, bude tam spousta nových dětí a i mezi známými se ty vztahy promíchají. Syn je teď taky smutný, že spousta kamarádů odchází do školy. Ale právě taky nemá žádného velkého kamaráda, není schopný se domluvit na odpoledne na hřiště a já na rodiče telefony nemám. I my přijde, že v naší školce nefunguje to, co jinde, že se po školce všechny děti sejdou na nejbližším hřišti:(
Gatita já jsem taky nakonec ráda, že jsou kluci na podzim a půjdou do školy skoro v sedmi. Nevím, jestli by potřebovali odklad, ale aspoň to nemusím řešit
Nejdřív jsem z toho nebyla moc nadšená (ségře to způsobovalo ve škole spíš problémy, taky šla prakticky v sedmi), ale u nich to asi bude spíš výhoda. Třetí bude taky na podzim, to jsem ale teda fakt doufala, že bude jarní.
Evaeva on prave ide na tu nespadovu skolu, takze ani spoluziaci nebudu byvat blizko, ze by sa po skole stretli.
Nasa skolka je v strede mesta, vacsina deti z jeho triedy sem chodi nespadovych, lebo tu maju rodicia pracu. Takze po skolke sa na ihrisku tiez s maloktorymi stretne.
Ale to su len take moje uvahy cloveka, co absenciou dobrych priatelov podstatnu cast zivota trpel, takze si do toho prenasam vlastne traumy. A toho som si vedoma a nechcem, aby to ovplyvnilo moje rozhodnutie.
Mrakoplas rozumím ti. Ačkoliv si racionálně umím vysvětlit, že školková přátelství nejsou navždy, stejně jsem trochu váhala s tou soukromou školou. I když je ta škola jen o pár ulic a max 5 minut chůze vzdálená od státní ZŠ, Ríša je jediný, kdo tam z jeho školky půjde, tak trochu jsem měla/mám pocit, že ho vytrháváme ze známého prostředí. Ale je to blbost, za týden bude mít nové kamarády.
A u těch odkladů souhlasím s continuity - neopodstatněný odklad podle mě napáchá míň škod, než předčasný nástup do školy. Bude to dobré, uvidíš. ![]()
Karja Je to situace na facku, ale hele-to bylo mezi sambem a tvými rodiči! Ty jsi dohodu dodržela a oni samba pustili, vím, že je to těžké, ale klidně jsi mohla zůstat ledově klidná! Fakt to zamrzí, neboj, za chvíli už je nebudeš potřebovat.
Mrakoplas Tohle je hrozně těžké, ale souhlasím s ostatními, za chvíli si najde jiné kamarády a bude. Já zažila s oběma dětmi totéž, dcera zůstala ve školce o rok déle než ostatní (ona je zářijová). Syn má podobné problémy jako tvůj, bohužel do školy šel v šesti, i když mu později diagnostikovali školní nezralost, ale ve školce to nikdo nepodchytil, včetně nás. On byl hrozně šikovný, naučil se sám číst a tak....ale soustředění katastrofa a čím je starší, tím je to horší. Jeho kamarádi ze školky šli na jinou školu, teď zase změnil prostředí, ale je v pohodě, fakt. Rok navíc mu určitě prospěje, kdybych mohla vrátit čas, tak bych mu ho dopřála.
Garfie No víš co, když ono ti to nedá zůstat klidná. V podstatě odcházíš z domu, děti svačinu, večeři uvařenou, nahlásís veškerou svou polohu a činnost, tři dospělí doma a dostaneš sprchu, je to úplně absurdní a hlavně nečekaný. Jo samba to mrzí, prej zapomněl, že se tady musí jednat úplně jinak. To nevím,cim to zůstaní v klidu mám podporovat:-D
Karja Já tu asi budu v menšině, ale mě přijde, že v téhle konkrétní situaci je pochybení jednoznačně na straně samba. Domluva s rodiči byla jasná a já na jeho místě bych se po příchodu zašla rodičů zeptat, jestli ještě chtějí s holkami být na zahradě, nebo si je mám převzít já a podle toho se zařídila. Já myslím, že nešlo o to, že vaši nechtěli s holkami být, jenom je mrzelo, že se nerespektují dohody. Mě by to na jejich místě taky vadilo, i když bych volila jinou formu jak to dát na jevo. Ale obecně mi to přijde jako neúcta k času druhého. Já bych ani vlastním rodičům nenechala hlídat dítě déle, než bylo domluvené, aniž bych se na tom prodloužení s nimi nejdřív nedohodla a přijde mi to jako standardní postup. Podle mě nešlo o fotbal, tam domluva proběhla, ale o ten čas před tím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY