Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 08:06

Karja jo no, kdo to má tři děti během jednoho měsíce

Akorát u toho posledního se to nehodí z hlediska nástupu do práce a tak. Jestli bude jako kluci, nebudu ho v těch skoro třech chtít dávat do školky,... Na to je jaro výhodnější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 08:11

Mrakoplas kluci chodí na školku, která není u naší spádové školy (a jinam se nejspíš nedostanou), ale i jejich spolužáci mají spádové školy různé. Podle mě ta školková přátelství vydrží jedině, pokud jsou kamarádi i rodiče. 

Offline continuity
43630 příspěvků moje polička 30. května 2023 08:22

Evaeva ani to nemusí pomoct, když jsou kamarádi rodiče.

Mladší má kámošku že školky, byly a pořád jsou spolužačky a teď už vidím jak se odcizují. S rodiči chodíme na pivo. 

To samé měla starší, když půlka třídy odešla na jinou školu, taky se to zpřetrhalo.

Mrakoplas u nás je takový hodně Sociální muž, ten hodně ty přátelství udržuje. On normálně večer, řekne: už jsem dlouho nemluvil s Jitkou, musím ji zítra zavolat. Ale to je furt, tam pivo, tam kafe, tam telefon. Strašného času a energie to stojí! 

Je fakt, že když něco potřebujeme, nějakou laskavost, nebo jednoduchou radu od nekoho, zařídí to taky na ten telefon. Sociální kapitál v praxi.

A on i dětem říká, musíš o ty vztahy pečovat. Samo se to nestane. Ale na to fakt nemá každý. On vůbec nechápe, ze mě stačí hospoda 2x do měsíce. Pořád mě někam posílal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 08:27

continuity my jsme asiciálové oba, no.

Ty vazby se ve městě vždycky zpřetrhají, my jsme ani jedna nechodily na spádovou školu, po pětce šly na gympl,... Po té páté třídě se tu všechny třídy hodně namixují, navíc děti se vyvíjí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 08:28

Dítě má být za 45 minut ve školce a já ho nemůžu vzbudit Mám naplánované vyšetření, tak ho nemůžu nechat doma.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 30. května 2023 08:37

Jimik Podle mě šlo o to, vyčíst mi zase nějakou kravinu a udělat se důležitým. Protože ten čas předtím s nimi sambo normálně trávil, neměl žádnou práci, potkali jsme se ve dveřích, vlastně tam ani nenastal žádný mezičas, kdy by byly bez jednoho z nás samy doma. Chvíli si s nimi byl na zahradě, pak ony koukaly, co dělá babička, s dědou, pak přijela sestra, tak jim nebude tam za zadkem stát dva metry, prostě je nechal hrát si na zahradě, jako kdyby tam nikdo nebyl, žel děti kooperovaly s prarodiči. Ty děti je absolutně neomezily, mimo večera, kdy s nimi byly už doma a to byl ten "povolený" čas. Prostě tady se jede taková ta klasická vysíračka, že se zase něco dělá blbě, netřeba nějakých logických uvah. Ale když se to vztáhne na děti a péči o ně, tak mě to dost mrzí. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. května 2023 09:30

Karja treba se to zlepsi odstehovanim, ze jim deti budou vzacnejsi? Zamrzi to

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. května 2023 09:30

Karja Tak to je potom jiná, a chápu, že to člověka mrzí.

Offline Kokoska
35162 příspěvků moje polička 30. května 2023 09:51

Karja dost teda nechapu rodice, proc deti nestrcili sambovi nebo mu nerekli, at nikam nechodi. To "obetovani se" a nasledne vycteni te "obeti" (museli jsme hlidat cele odpoledne!) by me teda dost nastvalo. Vzdyt jsou to dospeli lidi a mluvit jiste umi. A jeste to vycetli tobe, ktera jsi tam vubec nebyla?

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:03

Lamicka Hele nevím, oni si nesli asi nějaký problém už z víkendu, kdy tu měli sestry děti na přespani. Asi tam proběhlo něco podobného, sestra byla nějak naštvaná, že už je sem nedá, že se rodiče vůči těm dětem tváří, jak kdyby je to nejvíc otravovalo. Takže si myslím, že nezlepší:-D. (Ale jako to tady byli spát asi po roce)

Kokoska Jako přesně proto mě to tak nasralo:-D

Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:13

Kokoska toto, čo si popisala,  sa stávalo aj u nás.  Takže syn byva u našich naozaj len keď je chorý/som ja chorá.  Žiadne že kvôli kadernicke a pod.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:24

letfenixa No přesně. Ty děti od první sestry k nám v podstatě vůbec nechodí, ona je učitelka a její muž je na HO, ona taky řekne, že to nemá zapotřebí a nemoce a zábavy si pokryjí sami. Naši tam jdou třeba jednou dvakrát do roka večer, když chtějí jít někam s mužem společně. 

Offline Kokoska
35162 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:37

letfenixa já jsem teda nemocné děti zatím nehlídala, mladí ani nechtějí, protože chodím za devadesátiletou matkou a nechceme na ni něco přenést. Ale ony jsou dcera i snacha zatím doma, tak se to dá, až budou chodit do práce, nějak to taky asi přehodnotíme.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:52

Kokoska jj, jako na to dokaslavani a rýmy je to asi v pohodě.Ono u těch větších dětí už je i lépe poznat, co jim je hned od začátku, jenže to až tak od těch školních a to se člověk nenadeje a můžou být za chvíli doma část dne samy 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 14:58

Kokoska moje mamka nemocné děti hlídat taky nechce. Když se nakazí, chytne to i ségra, přijde o školu/vystoupení/lyžák a to samozřejmě nikdo nechce. Tchýně by je i pohlídala, ale ta zase každou rýmu léčí tři týdny, takže nemocné děti nedáváme ani jí. Ono je to vážně ošemetné, fakt jedině na to doléčování. Zatím jsem doma, nicméně oba můžeme alespoň částečně pracovat na HO, tak to budeme zvládat bez hlídání. Ale co dost oceňuju, když vezmou ven to zdravé dítě a to tím pádem nemusí trávit celý den doma.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. května 2023 15:20

Hele, a to fakt všichni na HO zvládáte péči o nemocné dítě? Já si to moc neumím představit, z domova jsme pracovala přes 15 let až do doby, než jsem šla na rodičák, ale byla to fakt práce z domova,  takže uvařit nějaký jednoduchý oběd se dal, ale péče o dítě s tím skloubitelná nebyla.

Offline continuity
43630 příspěvků moje polička 30. května 2023 15:32

Zina tak ono to je spis o tom, že přes den uděláš zo nejnutnější a pak to dohanis do půlnoci. 

Záleží na práci, ale mě to jednou padlo do prípravy strašně důležité schůzky, 12 manažerů + člen predstavenstva, termín se plánoval vždy tři měsíce předem. To jen tak neposunes a nezrušíš a je pak lepší to nějak udělat z domova než vůbec, ač šéf teda vůbec nadsenej nebyl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 15:56

Zina představuju si to jak píše c. Pokud budeme doma oba, uděláme to nejnutnější, holt to rozložíme do delšího časového úseku, na nějakou dobu využijeme tv,... Pro zaměstnavatele je lepší, když uděláš to, co hoří, než si vyloženě hodit očr, tak ti taky může (pokud chce teda) vyjít trochu vstříc. Ty větší děti se taky zabaví lépe sami, můžou si třeba číst, tráví čas na počítači a tak. Školní děti taky nenecháváš doma jako ty malé, ale když odezní ty horší příznaky, jdou do školy. Tam se nikdo netváří divně, když dítě jednou za hodinu zakašle.

Mně ty nemocné děti nikdo neohlídá, moji rodiče budou v důchodu ani nevím, za jak dlouho, tchánovci teda dřív, ale to hlídání akutně nemocných dětí je prostě ošemetné. Tak není jiná možnost.

Offline continuity
43630 příspěvků moje polička 30. května 2023 15:59

Evaeva jj, školní dítě s kašlem je normální.

U nás se spíš tváří divné, když necháš doma dítě s rymou. Ony i můžou být samé doma, v tom problém není, ale to dohaneni učiva príliš nebaví ani je. Dost to i zvažujeme u těch jedno-dvoudenních nevolnosti, co mají zrovna ve škole za program. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2023 16:04

continuity to chápu. Já bych nechala dítě doma ve chvíli, kdy se necítí dobře. U klasické virózy jsou to ty dva tři dny. Taky si teda pamatuju období, kdy jsem doma zůstat nechtěla. Horší jsou ty školkové, syn se třeba nedojde vysmrkat, pokud ho vyloženě nepošleme, takže kolikrát je doma dýl než by musel, jen kvůli tomu, že mu teče nudle