Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:11

711990 hele to je asi o způsobu učení. Já si třeba dobře pamatuji souvislosti, ale špatně fakta (a úplně nejhůř letopočty). Takže mě se mnohem lépe učila ta němčina. Teď tu angličtinu používám, tak to jde, ale ve chvíli, kdy přestanu, jsem zas v háji. 

Německá pravidla teď oprašuji s dcerou a je to pořád tam, ač jsem němčinu nepoužívala 30 let.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:12

Potrefenáhusa Takhle nepiš o slonikovi! My jedeme letos první duvolenou v Jugoslávii, sambo z toho nemá ani moc radost, ale řekla jsem, že jedeme buď s ním nebo bez něj:-D.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:14

continuity anebo mozna o tom, jakej jazyk do hlavy nacpes jako prvni? Tezko rict...

Karja no bohuzel souhlasim s Husou, ty dovoleny s detma nejak nejsou dovolenynejvic se nam ted vyplatil vylet do Rima, kdy jsem jela ja, sambo a moje mamka. Pomer 3 dospely na jedno dite se ukazal byt optimalni

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:15

Karja ty už máš holky velké, tak to bude v pohodě. (Já bych se teda bála té cesty, ale jezdí tak kde kdo). 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:15

711990 Já to má opačné, pro mě je angličtina úplně nějakej jazyk opic, fakt mi nejde. Píšu hrozne gramatické chyby, pletu si písmenka, koním výslovnost, vůbec nechápu jak se některé ta slovní spojení vůbec takhle tvoří. Já jsem s ní teda začínala v sedmé třídě, myslím, že je to tím, že je to prostě pozdě. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:16

Karja no anebo proste uz jsi ty zasadni mista mela zabrany tou nemcinou!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:17

711990 no ideální je vyvézt je někam do přírody. Proto letos jedeme do Kodaně A dva pokoje.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:19

EvaevaMy pojedeme s přespáním. Jako letadlem se nám moc nechce. 711990 Jj, to je jasný. Ale tak já jsem asi zvyklá, že nemám klid a dost mě někdo štve a spoliham se, že v tom nonstop dětském programu bude pár okamžiku pohody. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:20

Karja já chodila na angličtinu od první třídy, ale nic to ve mně nezanechalo, sotva jsem udělala maturitu. A to jsme v 6. a 7. třídě měli 5 hodin týdně. Vůbec nevím, jakto že se toho neuložilo víc.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:21

Karja my letos prvně letíme, ale toho se moc nebojím. Ale kdyby mladší nebyl takový lenoch, kašlu na to a jedem zase do Alp.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:22

711990 já jsem se učila první angličtinu. Několik pokusů jsem tomu dala během mého vzdělávání. Rozmluvila jsem se až 40+, poté, co jsem pochopila, že ty vazby prasí úplně každý, ale každý národ po svém, tak jsem si řekla, že je to fuk, hlavně když si rozumíme 

A ještě to mám tak, že jak pořád čtu ty normy a legislatívu, zvládam vsechny pasivní časy a jednoduchý prítomný prakticky nepoužívam, protože si rychle nevzpomenu, kam patří to -s.

Word mi pořád něco podtrhává a píše: passive voice, consider revising.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:25

Evaeva Jj, pro nás letecky to nějak nemá moc benefitů. Jakože ta cesta na letiště, let, přesun, to vyjde stejně jako cesta autem. Navíc ta malá je leckdy ještě dost batolecky vzpurná, myslím, ze by tam mohlo nastat spoustu problematických bodů:-D

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:28

Potrefenáhusa Karja mně přijdou dovolený s dětmi v pohodě...pokud teda tatínka nemusí transportovat z lesa záchranáři, to bylo velký wtf. Ale letos to sekáme jak Baťa cvičky, protože od září bude ta škola, obvyklá podzimni dovolená tím pádem padla...takže už jsme stihli all inclusive letadlem, 12 dní v autě a den v Paříži a super

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:31

Jinak s těmi jazyky mám pocit, že prostě existují dva druhy lidí: ti, kterým jde němčina a ti, kterým jde angličtina

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:34

My se s dovolenou držíme při zemi, letos bude klasická jihomoravská, tj. program převážně podle dospělých, a týden v Třeboni, ten se klidně může podřídit dětským aktivitám. Takže vítám tipy na "co nevynechat s dětmi v Třeboni v červenci".

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:35

Karja no scény nastat můžou, ale spíš při čekání si myslím. To mám větší strach o muže, bude z nich nervózní Já bych na tu dlouhou cestu autem neměla, i když s přespáním by to šlo. Ale já mám výhodu, že nepotřebuju moře, takže to Rakousko by byla značka ideál, pokud by malý byl ochotný ujít víc než kilometr. Ale do té Kodaně muž odmítá brát kočár, tak jsem zvědavá

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:38

Pinot Noir jižní Moravu máme letos taky, bojím se, že bude vedro Klukům asi vezmeme kola, takže to bude poklus v osmém měsíci těhotenství

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:40

Evaeva Já taky nepptrebuju more. Ale myslím, že je to jediná možná dovolená schůdná pro všechny a kde by mohlo být nejvíce pohody! 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:50

Karja moře je fakt dobré v tom, že potřebuješ minimum iniciativy k tomu ty děti zabavit. My se s mužem u těch děti střídali po hodině, hodině a půl že vždy jeden měl službu a druhý si mohl jít po svým. Podle mě je to jediný způsob dovolené, jak si aspoň trochu odpočinout.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:51

Karja no my bysme se tam spíš pobiliZatím se mi osvědčilo mít co nejvíc programu. Ideálně ráno vypadnout a vrátit se až na večeři s utahanými dětmi.