Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:53

Sairon Jo, já si ani nemusím nějak odpočinout, hlavně někam vypadnout, změnit prostředí a i hlavně kvůli dětem. Myslím, že na to šplouchání v moři a na pláži mají úplně ideální věk a budou fakt spokojene. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:55

Evaeva Jo, on sambo i děti jsou hodně koupací, loni jsme jezdili každý teplý den na celé odpoledne se koupat, tak nějak se ukázalo, že je u toho nejvíc pohody;-). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:58

Sairon já mám pocit, že by to naopak vyžadovalo hodně mojí iniciativyChodit s nimi do vody, ale nezaplaveš si, honit je do stínu, hlídat je na hřišti na slunci,...Ale třeba se pletu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 09:59

Karja tak to pak jo. U nás se koupu hlavně já (ale moře je slané a moc teplé ) a mladší syn. Muž by se rozpustil ve stínu a byl by otrávený, že ho starší nutí pořád něco kopat

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:59
Reakce na Mohučanka:

Jinak s těmi jazyky mám pocit, že prostě existují dva druhy lidí: ti, kterým jde němčina a ti, kterým jde angličtina

​no a pak ja (aspon ze s cestinou problem nemam)

49464 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:03
Reakce na Evaeva:

Karja no my bysme se tam spíš pobiliZatím se mi osvědčilo mít co nejvíc programu. Ideálně ráno vypadnout a vrátit se až na večeři s utahanými dětmi. 

​cha tak tenhle zpusob mel u mych deti vzdy vysledek takovy, ze vecer nam rozradostnena decka plna zazitku skakala po hlavach, zatimco my dospeli uz jsme jen lezeli a chteli umrit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 10:07

viktorka_od splavu my ty zážitky nemáme úplně dětské, takže jsou fakt spíš ušlíAle ta doba od návratu než je zaženeme spát je někdy krušná, protože unavení se chovají jako pošuci, žádné budeme si kreslit. Takže musí být co nejkratší 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:12

Evaeva zhruba do puberty jsem ty děti s přehledem uchodila. Občas se mi to povede ještě i teď, ale je to už stejně jedno. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 10:16

continuity oni jsou ušlí, usnou za pár minut. Ale do té doby šíleně řádí, to vidím i doma, když mají náročný program, že je pak těžké je udržet v nějakých mezích. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:21

Evaeva Karja tak zrovna letadlo mi prijde jako ta nejlepsi a nejpohodovejsi cast dovoleny:D vsechno je novy, zabavny...v aute je to velkej voser:D ale ja nepekne mluvim o slonikovi, letos Rim i vloni Barcelona byly s Tondou uplne skvely dovoleny a hned bych s nim zas nekam letela, kdybych na to mela penize. I on mi nedavno rikal, ze by zas nekam chtel letadlem, kde jsou vlny a rackove

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:21

Karja No, já to s tou dovolenou s dětma mám asi takhle ;)

49464 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:29

Evaeva no ono jim stacilo tak 20 min na regeneraci i kdyz byli fakt sklesli, utahani (cely den na kole apod), ja potrebovala aspon par hodin... dnes uz dni

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:40

viktorka_od splavu no každému něco nejde, já se teď po milionté dokopavam k řízení

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 01. června 2023 11:02

711990 ja to mam presne naopak. Ja nemam moc hudebni sluch a nedokazu treba vubec rozpoznat prizvuk a vubec  nemam cit pro jazyk, takze mi strasne vyhovuje nemcina, ktera je takova pravidelna jak se to pise, tak se to cte, vetna skladba je snadna, kdyz neco neni podle pravidel, tak to je v seznamu vyjimek... Pred lety jsem byla v Nemecku rok na univerzite a tam mi na ten rok anglictina totalne vypla. Jako rozumnela jsem dal, ale nebyla jsem schopna utvorit anglickou vetu, nejpozdeji treti slovo bylo nemecky. Coz byl malicko problem, protoze jsem byla asi jediny erasmak, kdo pri pobytu v Nemecku ovladal nemcinu

Ted bych strasne moc chtela nemcinu zase ovladat tak, jako za studii, jak jsem ji roky nepouzila, tak jeji opraseni bude hodne bolet. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 11:21

711990 já si myslím, že to bude v pohodě, navíc letíme něco přes hodinu, myslím. Ale v autě prudí jen nás (oni jsou teda navíc většinou v pohodě) a můžu si zabalit plné auto věcí. Teď jsem trochu nervózní, jak to bude s přesunem po přistání, přecejen budou už unavení a čeká nás ještě třeba 45 minut přes město (vlastně ta cesta nakonec zabere skoro stejně času jako autem do Rakouska), nemůžeme si zabalit jídlo na půl dovolené, takže hned budeme muset na nákup,... To všechno dost snižuje můj komfort Ale samozřejmě už to nejsou mimina, takže to zvládneme.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 11:23

viktorka_od splavu no jo, děti My jezdíme někam, kde je zahrada, ale oni unavení vyžadují asistenci (hlavně muže), chtějí se prát a honit a my bysme si taky rádi unavení poseděli.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. června 2023 11:28

711990 Tak jak mam jinak dite pro zacatecniky, tak letadlo i letos velke uf. Vzlet a pristani ok, ale zaroven porad musi sundavat stolecek pres sebou, zkousi se odepnout a proklouznot pasem. No proste i ta pouha hodina a pul letu bylo slusne peklo.  Jinak v aute vydrzi dlouho, vetsinou hned usne, to same vlak cokoli. Ale v tom letadle v klidu nevydrzi. Jinak dovolena s ditetetem (jednom) je pro me taky normalni dovolena. Ma sice jine aspekty nez driv, ale i tak si to clovek uzije. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. června 2023 11:37

Evaeva no to sice jo, ale hlídat je a asistovat jim  u různých činností musím i kdekoliv jinde na výletě a když jsme na tom výletě všichni, tak jim asistujeme oba dva. Zatímco u té vody si jeden může klidně tu hodinu číst/jít si sám zaplavat/ na kafe a ten druhý sedí na břehu nebo mělčině a dozoruje děti, které se s vodou a pískem či kamínky zabaví víceméně samy.

Letos nás čekají Alpy, jakožto první "akční" dovolená ve 4 a tuším, že budu po té dost KO

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 11:49

Sairon nám se právě ty akční dovolené nejvíc osvědčily, u nás žádné vysedávání na hřišti nebo procházení se po zámeckém parku moc nehrozí. Alpy právě byly boží, lanovkou nahoru (první highlight), pak jsme dali třeba 7km výlet a na závěr za odměnu hřiště a zmrzlina u té lanovky. Ani nepotřebovali ty dětské trasy. Starší na to pořád vzpomíná a je dost zklamaný, že letos nic. No už mám plán na příští rok, jsem zvědavá s miminem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 11:54

Jos od určitého věku mi přijde jedno, jestli je to dítě jedno nebo dvě. Samozřejmě kombinace mimino a tříleté dítě byla náročná v řešení jejich odlišných potřeb, další rok už to šlo. Teď je akorát blbé, že mladá nechce chodit, zatímco starší už by ušel slušnou vzdálenost a rád.

Ale jestli malý v autě hned usně, tak si můžeš gratulovat.