Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 01. června 2023 12:05

No my jedeme pro jistotu jen k Jindřicháči.

Ovšem právě jsem našla na ig návod, jak s dětmi cestovat.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 01. června 2023 12:09

Evaeva s tím letadlem je to v poho. Moje děti nedávali dlouhé cesty autem. Jedno se nudilo a řvalo a druhé blilo, zatím co letadlem jsou všichni ok. Jak se pořád střídají ty prostředí - letiště, letadlo, kufry, autobus, tak jim to uteče lépe.

Dětem vem do letadla dost jídla jednak jsou to na letišti příšerně rakety - třeba Paul o 20% vyšší ceny. nevím s kým letite, ale se smartem je to jídlo na palubě dost všelijaké. Lístek vypadá dobře, ale do B737, což je jejich největší stroj pro 200+ lidí naloží na pětihodinový let 2(!) cheesecaky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 13:23

continuity jo, jídla jim vezmu dost. Ale toho samotného pobytu v letadle se nebojím (pokud zrovna nebudou sklápět a vracet stoleček), spíš to čekání před tím může být otravné a hlavně pak ta cesta na ubytování. Navíc nejedeme do hotelu,  takže budeme muset splašit minimálně večeři a snídani.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 01. června 2023 13:25

dzizisketa Jindřichův Hradec. Tam je to nejkrásnější a odpadá dlouhá cesta. My jedem do Tábora a nemůžu se dočkat!

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 01. června 2023 13:35

711990 mne zas anglictina prijde vic cizi. Jakoze kdyz neco nevim v nemcine, tak si tipnu a vetsinou to trefim. U anglictiny nevim, ale prijde mi, ze delam hroznych chyb a mnohem hur rozumim. Musim zacit vic koukat na netflix

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 01. června 2023 13:49

Zuzuli taktez si myslim, ze nedostatek hudebniho sluchu komplikuje uceni jazyka. U te nemciny me to zas tak nehendikepovalo, ale u anglictiny ano. Nejsem schopna ten jazyk chytat z mluvy, pisnicek atd. Znam lidi, co jsou schopni si zazpivat pisnicku, kterou slyseli v radiu, chyti i ta slova....pro me je to jedno velke sumive blablabla. A poslechy mazec. Delala jsem v praci test z jazyka, psani, cteni, use of english prumer C2, poslech na A2...

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 01. června 2023 14:01

I kdyz pro me dovolena s detmi neni zrovna dovolena, letos se tesim a doufam, ze odjedem. Loni to nevyslo, protoze dite bylo nemocne, v zime to nevyslo, protoze jsme byli nemocni vsichni (ale aspon jsme se poblili az na miste a postupne), ted mel syn jet na svp a zvraci tu v horecce, takze nepojede nikam ani on, ani my. O tom, ze za cely kveten jsme meli presne 1 vikend, kdy nikomu nic nebylo, radsi pomlcim. Ja vubec nechapu, jak si nekdo muze neco naplanovat a koupit treba letenky My za 7 let s detmi neleteli nikam, drzime se pri zemi v CR nebo do 8h jizdy autem. Loni jsme teda meli jet do Italie. Letos to doufam uz klapne, myslim, ze bychom si to uzili. Uz se to da, bez kocaru, plen a specialniho jidla. Doted jsme cestovali s tycovym mixerem v kufru

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 14:12

Gatita jojo, když člověk neveze skleničky a kaše, odpadne hned jedna taška Ale plánuju vzít redukci na záchod i do kufru do letadla 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 14:13

Gatita ale máte teda fakt smůlu! Snad už máte vybráno teda.

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 01. června 2023 14:17
Reakce na Gatita:

Zuzuli taktez si myslim, ze nedostatek hudebniho sluchu komplikuje uceni jazyka. U te nemciny me to zas tak nehendikepovalo, ale u anglictiny ano. Nejsem schopna ten jazyk chytat z mluvy, pisnicek atd. Znam lidi, co jsou schopni si zazpivat pisnicku, kterou slyseli v radiu, chyti i ta slova....pro me je to jedno velke sumive blablabla

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 01. června 2023 14:19

Evaeva dekuju. Ony to jsou nastesti jen takove banalni nemoci-teploty, dutiny, strevni chripky, anginy...ale jak je to v podstate non stop, kazdy tyden nekdo, je to na nic. 

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 01. června 2023 14:22

Gatita mne to s tim hudebnim sluchem a ucenim jazyku doslo ve chvili, kdy jsem se na vysoke pokusila zacit s italstinou

Totalne jsem pohorela. Ale fakt totalne. Jak tam je treba stale stejny slovosled a tazaci, oznamovaci a rozkazovaci veta se lisi jen intonaci... Tragedie. Po roce kurzu si maximalne koupim zmrzlinu a kafe. 

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 01. června 2023 14:51

Evaeva na letišti to bude určitě v pohodě. Můžou z okna pozorovat letadla, v Praze je dětská místnost s hračkami a mikrovlnkou i pak dětský koutek někde na gatu. Už teda nevím přesně, kde. Přeju pohodové cestování. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. června 2023 15:08

My jsme se po dlouhým přemýšlení rozhodli risknout rodinnou dovolenou, takže jedeme s tchýní, jejím partnerem, prtětem a se psem do rakouských Alp. Už jsme na jedné společné dovolené byli a moc dobrý to nebylo, ale optmisticky věřím, že tentokrát to klapne a nebudou žádný silný zážitky!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2023 15:27

My ideme tento rok tiez do rakuskych Alp, vidim, ze je nas tu viac :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 15:33

Tabea díky 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2023 15:35

A já vám všem ty Alpy závidím

V zimě budu závidět taky. Tak si to všichni užijte.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. června 2023 15:45

V počítači na mě vyběhlo "vloni v tento den" a připomněl mi, že už jsem za malým jezdila a jak moc byl oproti dnešku malej :-)

versus

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 01. června 2023 15:48

Zina to je opravdu krásný chlapeček.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. června 2023 17:21

Zina Malej a má oproti loňsku veselé oči a to je dobře.