Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 12:24
Reakce na Evaeva:

pořád se ptá, kdy už bude tomu miminku moct dát kašičku

​věř, že brzo...taky kocici granule, jablečnej koláč, kus tvrdyho sýru....

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 12:25
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa my ty oule do koupele několikerý vánoce dokonce s holkami vyráběli. Přijde mi to výborný dárek, pokud má dotyčný vanu a alespoň občas se vykoupe. 

​dite tu vanovou vodu porad dost intenzivně pije, tak zatím se mi do odtajnění těchto předmětů úplně nechce 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 12:32

Potrefenáhusa to je mi jasný Ale on si hlavně vůbec neuměl představit, co to obnáší. Podávání dudlíku ho celkem uspokojilo. Ale bylo to vtipný, po informaci, že miminko potřebuje speciální mlíko, měl starost, kde ho sežene A včera pomáhal s večeří a vypadalo to, že spíš vaří on. Zakončil to větou "Chcete ještě s něčím pomoct nebo je to všechno?" Jak nějaká posluhovačka

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 12:58

Evaeva ja jsem dost intenzivně připravovala na kojení, takže se tu porad kojily nějaký schleich zviratka 

Ona si teď docela intenzivně zacala hrát na miminko, dela, ze u mě spi v náruči a ze se koji, dela, ze place jako mimino ....musí to bejt asi fakt trochu zahul 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 13:30

Potrefenáhusa já tohle vůbec neznám, starší nic z toho nedělal, fakt možná dvakrát přinesl dudlík, na mimino si nehrál,... Měl akorát menší spánkový regres. I teď doufám, že to půjde dobře, přecejen bráchové si vzájemně zůstanou. Doufám teda, že to nebude malé saťáně a nebude mě plně vytěžovat 20h denně Ale ty pečovatelské sklony mladší má, i si občas hraje s panenkou. A dost intenzivně mluví o vlastnění kočky. To teda nejde a ani nechceme, ale asi mu pořídím nějakého hlodavce. O tom, že se mimina kojí jsme mluvili několikrát, ale on si to moc neumí představit.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. června 2023 13:38

Karja Jo, já si uvědomuju, že moje lítost je trochu iracionální. Jak jsme se byli v tý první skupině podívat i s ním, tak hned mezi ty děti běžel, tak to vidím asi trochu idealisticky.

Pracovat nutně nemusím, moje výplata samo chybí, a kdyby byly pevný třeba 2 dopoledne ve skupině, tak bych mohla odpozastavit živnost a začít aspoň něco přicmrndávat, ale hlavní motivace byla dostat ho ještě víc mezi děti. Možná teda to je taky důvod, proč se na nás nikde moc netváří, na rovinu jsem řekla, že to pro nás není nutnost, a prý mají dost rodičů, kteří to potřebují nutně. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 09. června 2023 13:42

Zina Zkus najít nějaké ty kroužky, to se mu bude líbit a třeba narazí časem i na nějaké kamarády a zapadne do kolektivu takto. Taky se může časem někde uvolnit misto

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 13:42

Zina jestli ho nikde nevezmou, koukla bych se po nějakém kroužku, jakože klubu pro rodiče a děti. Sice si neodpočineš, ale mezi děti přijdete. To je fajn na zimu, mi přijde, a tolik nemocí se tam nechytá (aspoň z mojí zkušenosti), jak tam nechodí děti, jejichž rodiče musí do práce.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 13:55

Zina my tu máme akorat sokol pro takhle malinky děti (myslím od 2 let) a tam je prej socializace kupodivu dost nulová 

my se teď chodíme socializovat do lesní školky, akorat nevim, jak to uděláme na podzim, chodily bysme tam na patky dal, akorat nevim, jestli oblect mimino do softshellu a nechat ho na zemi svymu osudu nebo jak to budem zvládat

ono uvidíš možná ještě v září, až se poradne presypou ty děti ve státních školkách, jestli se něco někde neuvolni 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 09. června 2023 14:00

Evaeva jestli se vám do kočky nechce kvůli starostem, tak hlodavci jsou na péči mnohem náročnější. Nepočítám-li křečka, kterého po úhynu nenápadně vyměníte za jiného

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 14:02

Evaeva on byl asi ještě malej, když ho to postihlo. Já kvůli těhotenství odstavovala a naše dite je hodně mazlici a nosici, bála jsem se, jak to bude vnímat, i teď teda mazlim a chovam kdykoliv si řekne a je to jen trochu možný

Na to kojení se sama ptala, jestli to taky dělala. Pecovaci ona není vůbec, což jsem asi i rada, protože ta její pece, když se do toho vloží, tak je docela drsná

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 14:09

Potrefenáhusa nemyslím si, jeho tyhle věci nezajímají, mimina, zvířata,... Odstavil se sám při otěhotnění, ale on nebyl ani na to mlíko, mazlení, nošení,... Ani teď ho to nezajímá, jen mladšího.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 14:12

MPLee kočku nechci, protože k nim nemám žádný vztah a je to závazek na 15 let, který mi tu po něm zbyde, až ho to přestane bavit. Navíc muž má na ně asi trochu alergii, tak to ani nebudeme pokoušet. Já měla jako dítě králíka, tak vím do čeho jdu. Teď bych chtěla něco takového nebo třeba pískomila, osmáka...

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 09. června 2023 14:16

Potrefenáhusa Nebo to muze bejt klasicky jen obdobi. Mrnavka si taky ted furt hraje na mimino, chce se neustale chovat a mazlit, nechce jist sama (to jsem neustupna a pokud se nenaji sama, tak proste bude hlady). Dokonce se ted sapala kamaradce po vystrihu, prestoze ji moje prsa nikdy nezajimala a mliko jsem ji musela odstrikavat do flasky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2023 14:16

Potrefenáhusa mně tyhle kroužky moc socializační nepřijdou, to chce spíš něco jako pravidelnou hernu, klub,... A nebo to pojmout jako místo k seznámení a pak se scházet na hřišti.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 14:43

Vari u nás je to teď spis určitě miminem, často doprovázeny vykrikama miminko ne, já jo

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 09. června 2023 15:03

Zina u nás ve městě je pravidelně kazdej tejden herna pro matky s malejma detma, my tam teda, ehm, ještě nikdy nebyly, ale možná by stalo za to prozkoumat i tenhle směr? Možná při ddm a podobných volnocasovych centrech? Jinak kroužku pro dvouletý děti si fakt myslím, ze moc není, leda ty cvičení a ty jsou u nás docela organizovaný, chce to tu volnou zabavu. U nás jsou na to ideální ty aktivity přidružený k ty lesní školce, rikanky, zpívání, nějaký tvoření a volna zábava

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 09. června 2023 15:24

Evaeva no králíci jsou dost nároční, při správné péči právě a přijde mi, že mají pověst mazlíků prp děti a málo kdo ví, jak o ně správně pečovat. Že se musí kontrolovat a brousit zuby, že neni ok je nechat na víkend samotný a tak. Nejlepší mi pro děti přijdou morčata. Osmáci a pískomilové jsou divocí a křehcí. Pro sebe bych teda hrozně chtěla činčilu, ale ta se k dětem už tuplem nehodí

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 09. června 2023 15:26

Zina jestli si správně pamatuju vaše bydliště, tak tam máte nějaký nový kroužek sensory play. Třeba si tam s nějakýma matkama padnete do oka a budete pak chodit na hřiště spolu, na návštevy a tak. Dceři celkem vyhovuje pravidelné potkávání se 2-3 dětma. Víc dětí je na ní často moc, takhle si hezky vyhrajou a my máme možnost si normálně popovídat

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 09. června 2023 15:31

Aj Lukasko posledný cca mesiac prejavuje intenzívny záujem o prsia a kojenie, vôbec neviem, čo ho to tak zrazu napadlo.