Potrefenáhusa jojo, ddm mívají ty kluby. U nás je dopolední program každý den, volná herna+cvičení+vyrábění. My chodili, akorát jsme nikdy nestíhali tu volnou hernu
ale staršího to až tolik nebralo.
Vše o těhotenství a dětech
MPLee jenže morčata víc smrdí:(
Náš první králík u nás žil spokojeně sedm let než sežral tis nebo co to bylo
Druhý ne, u něj jsme asi zanedbali tu péči u veterináře, ten měl chudák asi půl roku.
Proč jim vadí dva dny o samotě? To vydrží i kočka, klidně i dýl. (Když jí někdo krmí samozřejmě)
MPLee Jako kazdy kralik? Mne nase dve kralice prijdou blbuvzdorne. Bydli v prostornem kotci, v lete se stridaji ve vybehu (nesnesou se). Krmim je zrnim a co zbyde ze zeleniny, jetel, pampelisky a samozrejme seno..U veta nikdy nebyly, zuby si obrousi. Jedna se teda pochovat neda, druha je mazel. Obe jsou obyc kralici chovani na maso, plemeno jedne nevim, druha je belgicak.
Jos Já jsem o tom, co psala MPLee přemýšlela, protože neteř má taky tyhlety králíky na maso, co u nás vegetej už 5 let. Jenže to je vlastně jakoby venkovní králík, v podstatě jen má ten život delší než ten na maso, tak tomu to odloučení asi nevadí. To co psala MP Lee je asi pro ty vnitřní králíky? U veta na zubech teda možná byli, to mi něco říká.
Karja nevim. Asi podle toho, kdy mate jit na kontrolu? Syn nedavno taky uzival tenhle lek, mel to na tyden, po tom tydnu kontrola, tak byl doma az do te kontroly. Ale jemu bylo fakt blbe, kdyz mu ta atb doktorka napsala, tak mi prislo pocitove divne ho poslat za 3 dny do skolky, i kdyz uz tu behal jak nastreleny.
Neplánujete někdo jít zitra na Střelecký ostrov na Agátin hravý festival?
Karja já bych jí asi s atb neposílala:( organismus to určitě oslabuje, navíc doma bude přecejen víc v klidu.
Karja ja teda podporujem kludovy režim nielen počas užívania antibiotík, ale aj po dobrani. A v škôlke kľud nemajú, doma ich človek lepšie ustriehne.
Karja Jos Evaeva jde hlavně o způsob krmení. Venkovní králíci si zuby obrousí většinou a jsou v pohodě. Mají plus mínus pořád stejnou stravu a dobrý. Ty pet králíci jsou často krmení různýma směsma a granulema. Kde si jednak moz zuby neobrousí, druhak můžou preferovat určitý druh toho jídla a vyžírat jen to a tím si to trávení rozhodit. Lidi pak napadne králíčkovi jednorázově přilepšit trsem zeleného nebo ovocem a taky to může být fatální. On králík je v podstatě malý kůň a už jeden den bez žrádla/ dietní chyba v množství čerstvého a tak, ho dokáže zabít. Což kočku ani ne, takže když v pátek odjedu od kočky a do neděle nežere, nic moc se pravděpodobně nestane. Když to udělám králíkovi, tak bude velmi pravděpodobně po něm. Jen to teda pořád hrozně moc lidí neřeší no. Dalším průšvihem jsou pak různá plemena králíků, kdy mají s těma zubama problémy mnohem větší kvůli genetice.
MPLee aha, ale tomu se dá vyhnout. Ale máš pravdu, že ten náš první králík něco vyžíral. Ale my jsme vždycky čekali, až té směsi dojí většinu. Plus měl seno a něco na ty zuby, to už přesně nevím. Byl teda super, hopkal si po celém bytě (to už teda nechci), dělal nám osmičky mezi nohama a čutal si s námi s míčem ![]()
MPLee Dik za vysvetleni. My mame prave kraliky zdedene po kamaradce, ziskali jsme je az dospele na "chov". No ale dostaly novou kralicarnu (!) od truhlare a dostaly jmena. Mam je hodne na dojizdeni zbytku. Nepredstavuj si nic hrozneho, maji hnedy banan, zbytky melounu, salatu ze skleniku, mrkev, jablka...proste jsem si nasla, co bezny kralik muze a to jim dam. Zelene dostavaji az tak od pulky kvetna. Jetel, pampelisky, trava. Jinak maji seno, zrni, kukurici a na podzim burak. Myslim, ze se maji moc hezky. I bych je vypustila, ale nejspis by holky zdrhly
. Ale co me prekvapilo, ze dva kralici (teda jedna ma asi 6kg), toho strasne moc sezerou. Nastesti tchani susi louku na seno, zrni mame od jezedaku, burak kupuje taky tchan na valniky. Ale potrebuji kulnu plnou zasob. A toho odpadu, maji vlastni kompost
. Konec hlaseni od rodileho Prazaka. Pristi stace jsou slepice, ale to uz asi na dovolenou nikdy nebudeme moct.

Jos to máte dobrý, že nekoušou. Žraví jsou, děda kosil trávu po zahradách v celé vesnici, aby je uživil.
A jak si na písku hrajou vaše děti?

Potrefenáhusa náš Vítek úplně stejně![]()
Potrefenáhusa Jak je orámovaná těma náklaďákama ![]()
Potrefenáhusa auta nepoužívají, ale někdy se i zahrabou ![]()
A máte teda pěkně velké pískoviště, to by se u nás užilo![]()
Potrefenáhusa za mě lepší fotka z hřiště takováhle, než rozmazaná postavička zezadu u těch bříz v dálce. ![]()
Tabea to nepochybně!!!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY