Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 10. června 2023 18:50

Ten batoh z decathlonu je fajn, taky ho máme, nosi ho tatínek, já jsem tým kanken, to je fakt kufr, i dolu do kočáru se dobře cpe, já nenosim žádnou tasku na madle kvůli diteti na skejtu 

u těch turistických batohu bych se já osobne vyhnula takovým tem hodně odvetranym tvrdým zadum, do toho batohu se pak nic nevejde, krom měkkých věci a třeba v mhd se blbě drží na klíně, mám takovej jeden deuter a do města je naprd 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 19:11

žluťásek právě třeba v těch Alpách je restaurace u lanovky, takže v půlce výletu si oběd nedáš. I v Čechách se nám to stává. Ale samozřejmě není problém vzít dva batohy, ono je to i otročina, kdyby to měl táhnout jeden. Příští rok už chci, aby starší taky něco nesl, i kdyby to měly být mikiny.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 19:13

Potrefenáhusa jo, přes ty odvětrávané záda se blbě balí, ale žiju v tom, že do terénu je to pohodlnější. 

Ale když jsme měli kočár, brali jsme klidně i deku a krosnu a náhradní boty, na něj se toho naloží

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 19:14

Takže složitě vymýšlím výlet, na zvířata nebo na hrad...a dítě chce do skal a druhé do hor

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 10. června 2023 19:34

Evaeva No nebo mas deti, ktery v restauraci nic neji, takze tahnes zasoby jako soumar. Mrnavka si dneska za celej den dala dve flasky UM, nesnedla doslova nic jinyho, ani toho zakusku v cukrarne se nedotkla. Vcera meli oba mejdan od pulnoci do peti, vstavali v devet, fakt by me zajimalo, z ceho zijou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 19:39

Vari do dvou let minimálně to v restauraci bylo všelijaké. Ale pořád toho máš míň, než když máš oběd ještě pro dva dospělé.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 10. června 2023 19:58

Ono je fakt dítě a dítě. Já prozřela, když jsme byli na víkend s kamarádem, který bral na výlet víc věcí než my dětem na celý víkend (a to ještě běžel zpět pro druhé boty). A to už deti urcite chodily do školy. 

Ha jsem dost využívala, že jsou blízko u sebe, takže jsem z některých věcí brala jen jeden kus na převlečení. 

Jinak mimo civilizace jsme běžné 2x25 litrů nám bohatě stačí i s obědem a vždy stačilo. Když jsme měli krosnu, ta měla ten úložný prostor určitě menší. 

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:05

continuity nám to taky staci, i když berem rezervní oblečení teď pro obe, ale tam teda mám jen nejtenčí leginy a body pro případ největší nouze. Ani to jídlo mi tak hrozny nepřijde. Pití je trochu horsi.
horsi než sbalit se do batohu, je narvat se do auta, když kufr zabírá pes a kocar. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 20:15

continuity jojo, 2x 25l je v pohodě. Dětem beru většinou třeba jen kraťasy a slipy, kdyby něco. Ale znáš to, zatímco ráno mají kalhoty a mikinu, za hodinu je jim horko. Jako dospělá to vydržím v kraťasech a mikině, ale oni remcají, že je jim zima.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:22

Vari jasně, každý to má jinak. I když marně přemýšlím, na co u takhle velkého dítěte použít tu přebalovací podložku. Tu už nepoužívám ani u syna  Ale každý má nároky jiné. Já teda naštěstí o exsitenci skládacího nočníku ani nevěděla a tak na velkou použije plenu, když není nočník v dosahu. I když první týden bez plen se odmítala vyčurat na trávu a vozila jsem pod kočárem nočník. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:30

Evaeva syn si takhle nosí svoje věci uz dýl, dřív jsem mu tam nedávala pití, ale přesně kraťasy nebo leginy a mikinu a plysaka si nesl sám. Tak od 3,5 let asi? Ta mikina je lehoucka, v pohodě to unese, ale zabere to v mým batohu dost místa. Takže doporučuju koupit pohodlny batuzky klukum

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:34

Evaeva zkus se podívat po kalhotách s odepínací mi kalhotami. Toto řešily dost elegantně. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 20:34

MPLee já teda ležící dítě bez podložky přebalit nedokážu, aniž bych něco nezasvinila Ale co se postavili, tak si lehnout odmítali. Ale nočník zabere poněkud víc místa, to naštěstí kluci nikdy nepotřebovali.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 20:38

žluťásek mladší na to nemá mentálně, sotva donese batůžek na kroužek než mi ho odevzdá Ale starší to zvládne určitě.

continuity ty jejich kalhoty zas tolik místa nezaberou, ale někam je dát musíš.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:39

žluťásek detské batuzky jsem fakt podcenila. Teda měly je, ale příliš nenosily, protože jsem to nikdy nepotrebovala a než řešit další zavazadlo, bylo pro mě jednodušší to prostě odnést. 

Když jdou sami, tak si veci normálně nosí, ale mladší využije každou příležitost nacpat svoje věci komukoliv v dosahu a telefon si strčí do kapsy. Dost mě to znervózňuje. 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:49

Ja som zaviedla malému ruksak nejak v 2 rokoch, taký ten plysakovy, v ktorom mal kapesniky nech si zvyká. Na fľašku som už predvlani kúpila takú kapsicku/kabelku, vyslovene na detskú fľašu, hlavne kvôli ihriskam. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 10. června 2023 21:05

Ja dětem teda batohy nedávám, jen do školky na výlet. Mi přijde at si uzijou volného pohybu. 

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 10. června 2023 21:14

MPLee No mrnavka trva na prebaleni vleze a chce pod sebou tu jednorazovou podlozku a ja nemam silu se s ni hadat. Akorat ted to vypada, ze nastalo obdobi psychicky zacpy, ani nabidka pliny nepomaha a jen skuci.

Oni maji batuzky radi, nejdriv meli ty maly vodici, ted jsem jim koupila ty pico od deuteru. Na vylet jim do toho dam malou flasku, kapsicku, tycinku a maly biosaury. Kdyz je nejhur, tak i nahradni leginy a tricko.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 21:16

Karja tak dokud se jim to všechno vejde k tobě:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2023 21:17

Vari bez diakritiky to spojení ty pico dostalo nový rozměr