Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. června 2023 08:53

MPLee tvl ty tvoje deti

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 15. června 2023 08:58

711990 je to lenochod, už mu bude 8 měsíců  Ale malm pocit, že tady všichni umřeme. Sotva se dcera naučila dávat si hračky ze země na stolek a gauč, tak stojí a bere jí to i tak. Takže je tu věcně řev "neeee to je moje! Tam nesmiiiiiiš!", pak řev mimina že mu to vzala, nebo že někde stojí a neumí dolu. A když nejsem dost rychlá, tak dutá rána jak letí dolu. A pak řev "neeee neplakej, neplakej neplakej, boli me hlava z tebe!"

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:22

MPLee Ale bereš to s usměvem! Já mám čím dál tím větší pocit, že bych na to už neměla:-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:48

baltik To je pozdě, dík :( Nakonec jsme kvůli tomu preorganizovali nekolik lidi, takže ho na místo srazu muzu dovizt autem, protože se ukázalo, ze manevry se shanenim podsedaku by byly minimálně stejně náročné. Ale na tohle se ten podsedak fakt hodí a píšu si, ze ho musím co nejdřív objednat. 

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:51

MP Meri tak ti ho muzu poslat aspon do te budoucnosti, ze bys ho nemusela kupovat

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:00

Malamalá je v poslední době stále více ujetá na sladké. On probíhal a probíhá asi ještě poměrně velký doping ze strany prarodičů, tak mi přijde, že začíná být nějaká navyknutá. Každej obchod, každá návštěva něco si chce dost hlasitě vyžádat. Dneska jsem to ustála, koupila jsem jí jogurt a v dalším obchodě vydržela scénu u tiktaků. A pak, ona byla dál špatná, ale jen taková smutnoučká se slzičkou a ve zdravé výživě jí paní spravila náladu gumovým hadem? Já to nedám tento boj s novými stravovacími trendy!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:04

Karja kluci teď tráví víc času s babičkou a to už jsme to sladké museli utnout. Kdyby donesla koláč nebo tak, ale to byla pokaždé sušenka, bonbóny,... A už úplně automaticky Babi, máš sušenku? Sice je to teď takové to, jestli maminka dovolí, ale to už se fakt nedalo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:17
Reakce na MPLee:

711990 je to lenochod, už mu bude 8 měsíců  Ale malm pocit, že tady všichni umřeme. Sotva se dcera naučila dávat si hračky ze země na stolek a gauč, tak stojí a bere jí to i tak. Takže je tu věcně řev "neeee to je moje! Tam nesmiiiiiiš!", pak řev mimina že mu to vzala, nebo že někde stojí a neumí dolu. A když nejsem dost rychlá, tak dutá rána jak letí dolu. A pak řev "neeee neplakej, neplakej neplakej, boli me hlava z tebe!"

​vsak prave preto sa postavil, aby na ne dociahol . Zlaty je

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:18

Evaeva Jo, no naši mají ty hranice uplně posunuté, ted jim nějak domluvil sambo. Ale třeba včera tu měli neteř. Já se s dětmi domluvila, že můžou mít zmrzlinu bud u babičky nebo se mnou pojedou na točenou. at si vyberou. No co myslíš, neteř si dala obě dvě, je už přece velká a zmrzlina je jenom voda (ehm twister a točená zmrzlina). K pití jen šťáva, to je přece voda, pít se musí, na svačinu sladký jogurttvaroh, OK, ale do toho ještě tu šťávu, pak klidně nějaké bonbony a odpoledne zmrzlinu a třeba buchtu....nejhorší je, že máma je schopná se semnou hádat a ruzně tak pofrkávat, jak jsem hrozná a ostatní to neřeší vůbec..... No mamka je obezní od 30let, obě dvě segry jsou už taky na hranici obezity, zuby máme děsný všichni.. Jo minule mi dorazila kamarádka, s marshmelonama, tak taky, jak já jsem hrozná pořád jim něco zakazuju, ostatní jsou normální - jako na té zahradě, byly fyzicky v normě jen já a moje děti, nikoliv kamarádka a její děti, ani moje máma, já nechápu, kde ty lidi berou tu jistotu pro nějakou argumentaci....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:29

Karja kluci jsou za groš kudla, ale právě už mi to přišlo moc. Jogurty jí jen sladké, každý den mají sklenici džusu, snídají často chleba s medem, na zmrzlinu je samozřejmě taky vezmu,... Dokud byli s babičkou jednou za dva týdny, tak mi to bylo jedno, ale teď za nimi zajde třeba třikrát čtyřikrát týdně na hoďku na hřiště a to mi další sušenky a bonbóny přišly moc. (Zrovna ona drží permanentně dietu, nejí skoro vůbec, pije ty proteinové koktejly, takže štíhlá je)

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:38

Evaeva Jo, mně jde taky především o špatné předávání stravovacích návyků

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:42

Karja tyjo tak to je docela drsny, to by mi vadilo hodne. Ja na zmrzlinu stopku nedavam, ale bonbony nikdy jeste nemel, cokoladu sice uz ochutnal, ale nedostava, jen kdyz neco peceme, dostane 2 ctverecky ty tmavy cokolady na vareni z Lidlu. Cim pravidelne "hresim" ja je, ze nam koupim venku limonadu. Ale koukam, ze teda oproti pristupu nekterejch prarodicu je to asi v pohode

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:45

Evaeva Naše babička nosí i buchtu, i bonbóny i čokoládu. Taky jí děti lustrujou hned po příchodu. Ale teda já to většinou zabavím a uložím na později (a pak jim to dost často sním jak se to schová, tak na to zapomenou.) Ale teda, když přijde víckrát do týdne, tak jí taky říkám, ať už nic nenosí, že to nestíháme likvidovat.

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:45

711990 naprosto. Navíc my hodně jako lítáme někde po venku, po kamarádech, takže je to takové že dostanou ještě někde něco...takže doma by nemělo být fakt nic;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:48

711990 kluci právě mají doma různé bonbóny a čokolády z dětských akcí, tak si po obědě něco dají, to je takový návyk no, po večeři to nechtějí. Ale máme tam čokolády ještě z velikonoc. Zrovna ráno jsem absolvovala scénu, proč mu nechci dát čokoládu po snídani.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:51

DruI ona nechodí domů a dává to rovnou jim k snědku. Jsou to třeba tři bonbóny a jedna sušenka. Ale několikrát týdně. Já chápu, že můžou mít klidně i hlad, to jim taky kupuju nějaké sladké pečivo, ale to pořád považuju za jídlo.

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:55

Evaeva ja takhle kdysi maminku prosila, at detem nenosi sladkosti ale kdyz uz fakt musi neco donest tak treba nejake drazsi ovoce co doma bezne nemame.. no tak priste donesla koblihy, bonbony, cokoladu jako vzdycky a k tomu jeste to ovoce teda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:59

viktorka_od splavu

Já chápu, že babičky chtějí potěšit, ale nemusí těšit tak často. To, co popisuješ, dělala moje babička. Vždycky balíček k Mikuláši, tam ty nejlevnější sladkosti a k tomu dvě mandarinky se slovy, že rodiče nechtějí, aby nám dávala tolik sladkého.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:15

Já si teď vzpomnela na tv a kauzu palačinka, když jsem u babičky zakazala marlenku, protože už rano měla kus koláče v kavárně 

jako přesně, proč ji nekoupi třeba boruvky, ktery má fakt rada 

(myslím, ze priste mě tam nevezmou a budem všichni spokojeny)

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:20

MPLee Jezis, coze?!!!!! Vždyť jsi nedavno psala, ze jen lezi jak knedlik

my jsme teprv v tyhle fazi, ale pohybuje se valenim sudu už taky ke kazdymu předmětu, kterej zmerčí