Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:16
Reakce na Potrefenáhusa:

711990 no já zažila maminku, která tím krmila děti na hřišti, tříletý a sedící mimino v kočárku, takovejma tema malinkejma kecupovejma hranolkama, tak možná to některým lidem tak nepřijde? 

​taky jsem nedavno viděla matku, jak chipsams krmí hodně malý dítě ve sporťáku a druhý max tříletý. Dceři v 1,5 r nabízel dvouletý klouček na hřišti chipsy. Rodiče mu je dali (asi) k večeři. Hrozně se divili, že jsem jí to nechtěla dát, že on se rád rozdělí.

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:16

DruI Pinot Noir Myslíte si, že babičce to nedojde?:-D. To byla rodinná oslava, takhle ty oslavy kde je kupa dětí, to je jasný, že člověk nemá přehled, kolik toho který dítě sní a říká si, že všichni nejí všechno, OK. No ale i na druhou stranu, i když máte nežerky, přijdou vám marshmallow nebo ty barevné pendreky jako adekvátní cukrovinka pro tříleté dítě? Jakože byste to vzali třeba k někomu na návštěvu s takhle malýma dětma? A to určitě vytáhnu z rukávu i něco jiného, co se u nás objevilo...ale ted si nemůžu vůbec vzpomenout...Jo, jednou dostaly holky třeba lízátko, 4xvětsí než to klasické chupachups a pod tím bylo deci a půl praskajícího prášku. Prostě uplný wtf věci!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 20:17

Pinot Noir moji se takhle nepřecpou, špatně z jídla jim nikdy nebylo. Ale z toho, co vyjmenovala karja by si dali všechno a mezi zábavou by neustále chodili. Stejně jako by neustále chodili, pokud by tam byly dětské křupky, džus hodně naředěný,... Prostě by neřekli, že to nestálo za nic, protože nebylo šampaňské a přesolené chipsy. Takže mi to přijde zbytečný.

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:21

Ale řeknu vám, mám z téhle diskuze chuť na kebab!

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:21

Pinot Noir teda Ríša má s mojí starší kromě záliby v přetahování ponožek společné ještě stravovací návyky...Ona je teda asi praštěná, chleba s máslem nebo domácí buchtu nepozře, ale zeleninu luxuje a teď si k večeři dala těstoviny s omáčkou z ančoviček, kaparů, oliv, a malých rajčátek (ale ta nechala, protože teplá rajčátka prý nejí ). Dort taky nejí, ale chipsy jo - pepřové

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:44

Karja Já na návštěvy nosím výhradně věci, které považuju za relativně neškodné a zdravé, abych nikomu nekazila výchovu :o) Ale přiznávám, že svým dětem nechám ochutnat asi všechno. Oni ani jeden ničeho nesní moc, tak je to dost často jednodušší než jim něco zakazovat ;o)

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:49

DruI Jo to víš, že kdyby snědly jeden bonbon, tak to neřešim, ale u nás se u toho zapráší, a když to zabavim po nějakém množství, tak pořád otravují....pořád.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 15. června 2023 20:51

V podvečer jsme vyrazili do květinářství koupit na zítra kytky pro učitelky. Rostíček vybral gerbery, konkrétně oranžové, ale ty byly jen dvě, tak květinářka uvázala z růžových a bílých. Aby mu to nebylo líto, jednu oranžovou mu dala jen tak. On se ale naštval, že ji chtěl do kytky, že ji vztekle orval a zahodil na zem. Tak jsem k němu měla promluvu, že takhle se ke kytkam nechová, že ji mohla paní květinářka prodat atd atd., až mu to přišlo líto a zase ji chtěl. Ale úplně nečekaně dokázal sice s pláčem, ale popsat svoje emoce a chování a tak. Tak jsem mu tu druhou oranžovou gerberu koupila

Offline Pinot Noir
30037 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:10
Reakce na Karja:

No ale i na druhou stranu, i když máte nežerky, přijdou vám marshmallow nebo ty barevné pendreky jako adekvátní cukrovinka pro tříleté dítě? Jakože byste to vzali třeba k někomu na návštěvu s takhle malýma dětma? 

Tak to samozřejmě ne, marshmallow ochutnal Ríša poprvé až teď v šesti letech, barevné pendreky podobně. To je u nás na příděl a v životě by mě nenapadlo to k někomu vézt. To bych ani na oslavě nenabízela a ani jsem se s tím nikdy nesetkala, že by na oslavě někdo tohle vytáhl. 

Ale třeba ty pombäry k Ríšovým vrstevníkům klidně, k nám je taky pořád někdo vozí, ovšem vždycky nesprávnou příchuť.

Offline Pinot Noir
30037 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:11
Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:13

Karja no ale pak se tu dočteš, že lyo ovoce je třeba taky špatně nosit na návštěvu  Tak co vzít že... Jinak teda nám na tábor roky chodil chlapeček s bezlepkovou dietou a taky si nosil k svačině jenm pombars. Několik let v kuse, 5 dní za sebou. Pro mě wtf. Pro známé zase bylo wtf, že naše dcera v roce a kousek ještě neměla colu a chipsy. Jejich u nás ládovala nějaké wasabi lays chipsy v roce a colu běžně pila k večeři. Ale když se podíváš jak jí celá ta rodina, tak jim to nemůže dojít - pro ně je to norma. 

Offline Pinot Noir
30037 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:15

Mohučanka Ríša měl včera společné focení ve školce, vyžádal si košili s kravatou, dala jsem mu k tomu tmavé džíny. A domluvili jsme se, že je rozhodně nebude cpát do ponožek. Ale vzhledem k tomu, že šli nejdřív na chvíli do třídy a pak ven se fotit, jsem zvědavá, jestli se při obouvání nezapomněl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 21:17

Pinot Noir jestli stojí v druhé řadě, nebude to vidět

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 21:18

MPLee colu v roce a půl To ještě nechutnal ani starší. Ještě loni ani nevěděl, co to je

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:32

Lukasko pije len čaj, vodu a sem-tam džús. Niekedy,  keď sme už nemali toto,  dostal mineralku, a aj neperliva ho stipe, takže cola a pod ešte nehrozí. 

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:36

MPLee proč je lyo ovoce blbý? špatná uprava nebo jako plýtvání?

No jako colu ani nekomentuju. 

Offline Karja
44929 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:39

letfenixa Moje děti pijou i vincentku, ta starší by to fakt vypila celou lahev snad za odpoledne. I magnézku, ony prostě po všem hrozně jdou. Minule jim synovec nalil nějakou korunní, jako malamala z toho byla uplně hotová, nejlepší limonáda, přitom je to jen tak šmrnclý cukrem a nějakou vůní.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:47

Karja dost te obdivuju, jak ty sladkosti drzis na uzde. Ja teda taky nekupuju na domu pytliky bonbonu, ale i tak deti jedi v podstate jen sladke. To mas k snidani cini minis, k svacine loupak nebo lipanek, k veceri palacinky. Aspon ze ty obedy maji ve skole/skolce normalni. A k tomu denne vyzebraji nejaky prumyslovy pamlsek. Jeste od Velikonoc jich tu mam plnou bednu. Do toho porad syn fasuje v druzine nejake bonbony a lizatka, denne...Snidane jsme ted trochu vylepsili na ovesnou kasi nebo jogurt s medem, ale ty jo, je to dost bida. Mladsi dite ji celkem slusne a moc si nevybira, ale u toho starsiho jsem rada, ze ji aspon ty sladky jidla

Offline Potrefenáhusa
39038 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:59

Gatita tak když to doma nemáš, tak by to nejedli, ne? Mne přijde snazší to nemít vůbec než to někde schovávat a dávat na příděl...u nás je z toho občas velký mrzeni, protože naše dite bohužel patří k tem, který nemaj dno a korigovat neustále mnozstvi je neuvěřitelně otravny 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 15. června 2023 22:01

Potrefenáhusa tak ja se snazim, jim tu nadilku ujidat.