Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:11

Vari super!!

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:17

My už vyhlížíme prázdniny od dubna, nám ten školní režim děsně nevyhovuje a na prázdniny se těšíme celá rodina

Offline continuity
43644 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:20

žluťásek že? Já se na prázdniny těším snad víc než ty děti.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 12:21

Karja Potrefenáhusa tak funguje to jak kdy samozřejmě, ale základem je podle mě vydržet, po pár pokusech to akceptují líp. A vybírám si na to okamžiky, kdy mají vhodnou náladu. Husička je teda malá a hlavně mimino jí ukrajuje tvůj čas pro ní, tohle u kluků už řešit nemusím. Zase si teda nepředstavujte, že mě pokaždé, když si řeknu, nechají hodinu u počítače. Většinou ten nákup dokončím, ale někdy asi tak padesátkrát zopakuji, že ano, ale až dodělám nákup.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:22

Vari no to sú fantastické správy!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 12:23

žluťásek já se na prázdniny taky těším, ale já nemusím řešit práci. Ale ta volnost, kdy můžeš vyrazit na hřiště kdykoliv, nemusíš být v přesný čas někde,... Akorát to vaření, to si myslím dost oddechnu, až v září půjdou do instituce se zajištěným obědem oba.

Offline continuity
43644 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:27

Evaeva to vaření je asi jediné negatívum, na které jsem přišla. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 12:28

Zina aha, díky. To Rakousko je celé baby friendly. Já mám právě v plánu vyrazit i s našima a u mimina se střídat s mužem při placatění okolo lanovky. Ale zase si netroufám jít se dvěma dětmi na túru sama a naši toho se ségrou ujdou dost, tak uvidíme. (A taky počítám s tím, že mimino vydrží aspoň 6 hodin bez mlíka). Syn to letos obrečel, že hory nebudou

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 12:29

continuity jo, přesně. Ale pomáhá tomu hezké počasí, na podzim a v zimě bych to nechtěla, to jsem za školku a hlavně kroužky ráda. I když kluci se docela dobře zabaví i spolu sami.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:32

Dekuju vsem. Musim rict, ze tam si vzdycky pri pohledu na ty deti s kyslikem, na voziku apod. uvedomim, jaky je to stesti mit zdrave deti, co by nekteri rodice dali za to, aby se jim deti byly schopne treba vecne dohadovat a prat. 

Offline continuity
43644 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:05

Vari jo, to máš velkou pravdu. Občas na to myslím a pak ty vlastní hrozně rozmazluji. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:23

Evaeva no mně je jasný, že ty prázdniny nás neděsí díky tomu, že pracuji jen na půl úvazku a celkem se vykryjeme. Nebo se mnou může být občas v práci. Je schopný se u knížek a her zabavit celkem neomezeně dlouho

Po nurofenu mu spadla ta horečka, takže už si kreslil, teď jsme vytáhli po dlouhé době modelínu a vyrábí mi jídlo, já u toho vařím oběd. Ještě mám v záloze novou hru a novou knížku :) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 13:55

žluťásek ty nemoci se dají zvládat (samozřejmě ty běžné, kdy se nebojíš vyloženě o zdraví), nejhorší mi přijde, že tě to uvězní doma, jakože musíš řešit, kdo nakoupí a že máš někde balík třeba. Se starším tohle už neřeším, půl hodiny zvládne v pohodě, ale mladšího doma nenechám déle jak pět minut.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:08

Evaeva já jsem právě dneska premejslela, co vůbec udělat k obědu, měli jsme úplně vymeteno. Zároveň ale dítě s vysokou horečkou jsem nechtěla nechávat samotný doma. Zatím ještě nebyl, maximálně tak než pověsim prádlo na dvoře a tam na mě vidí z ložnice nebo může za mnou. 

Offline Tabea
8272 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:08

Evaeva závidím, že tvoje děti nepovažuju kuchyň za zajímavou místnost. U nás jsou bohužel všechny místnosti zajímavý. A když jsem v nich já, tak tuplem.
A teda taky nemám problém jim říct, ať mi daji půl hodiny čas něco dělat sama. Oni teda mají problém to akceptovat.

Offline Potrefenáhusa
39042 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:14

Evaeva jo, já dala v pátek upect kure a nasla jsem ho v troubě v sobotu večer?!ta roztříštěná pozornost a nemožnost se soustředit ani chvíli, když pozrebuju, je hodně narocna a ještě mě vysiluje muž dotazama, jestli je v mycce umyty nebo neumyty nadobi a nechápe, ze fakt nevim (a já nechapu, proč se nepodívá

mimino má teď nějaký uplakany období asizuby, asichcelezt, asiseparacka, tak je tady toho neustálýho rambajzu poměrně dost

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 14:22

Potrefenáhusa no jo, tvoje hodně holky jsou ještě malý, to je mnohem náročnější, u nás už je to často na úrovni té dovolené taky už jsou ve věku, kdy většina matek pracuje.

Tabea my ten stůl máme takový zašitý, tam moc nepřijdou, žádné srdce domova.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:30
Reakce na Potrefenáhusa:

... a ještě mě vysiluje muž dotazama, jestli je v mycce umyty nebo neumyty nadobi a nechápe, ze fakt nevim (a já nechapu, proč se nepodívá )

Jezis to přesně děla muz a ještě u toho do ty mycky kouká ... A vůbec nechápe, ze já si napamatuju ani jestli sem si cistila zuby, natož abych věděla, kdy a jestli sem zapinala myčku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 14:40

žluťásek já mám většinou doma oba, tak to taky odejít nemůžu. Ale už se stalo, že jsem šla pro mladšího do školky a starší čekal doma. On nepanikaří, navíc většinou s tím počítá a chce pohádkuMěla bych problém akorát, kdyby mu nezabíral Nurofen nebo by hodně zvracel. Ale to druhé dítě vyzvednout musíš. Pro případ nouze mívám i nějaké jídlo v mrazáku.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:45

Zina jeej do Sankt Johann.. ideme v piatok tiež :) ešte aby sa to počasie trocha umúdrilo, lebo neviem čo tam s detvákmi v daždi :(