Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:11

Tak ja sa na prázdniny teším veľmi moc. V škole budem 1 deň v júli a 1 deň v auguste.  Máme veľa dovolenky. Prvé 2 júlové týždne už máme lekárov v 4 rôznych mestách, budem doprovod rôznych rodinných príslušníkov.  Potom ešte lekári v našom meste. Ale to už akosi k našej rodine, bohužiaľ,  patrí. Tak to chcem prekladať vyletmi. 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:12

Zdá sa vám normálne nechať preplatok na strave škôlke??

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:15

letfenixa A oni ho automaticky neposílají zpátky? Mám trvalý příkaz pořád, i přes prázdniny a vždycky za půl roku mi příjde přeplatek zpátky.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:16

Jak já se těším na prázdniny! Konečně nebudu muset vymýšlet svačiny a 3, slovy tři, týdny budu sama doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 20:16

Karja já balím tak 80% věcí, všechno jídlo (většinou si vaříme, takže kompletní stravu na několik dní), oblečení a boty dětem a sebe samozřejmě. Všechno mám teda na seznamu, takže s některými věcmi muž pomůže. Teď, jak jsou děti větší, už to celkem jde. Ale on teda zase řídí, takže tohle je fér rozdělené. Akorát na mě leží veškerá manažerská činnost okolo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 20:18

brrr ty jo, to se máš! Kluci by měli být pět dní u babičky, to si po téhle dovolené s mužem oba zasloužíme, bych řekla 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 20:18

letfenixa nám to taky posílají automaticky 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:21

brrr Tak to je krutoprisny!!!

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:31

A teď jsem se na obecním fb dočetla, že v rybníce chytneme cerkariální detmatitidu, přitom koupání v něm bylo jeden z highlights loňského léta

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:38

Karja To mě drží celý rok při životě; 14 dnů tábor a pak týden s našima

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:39

brrr Evaeva nie, neposielaju ho automaticky.  Ani v našej škole.  A teraz, keď už syn konci v škôlke, som vzniesla dotaz, že ako to bude s preplatkami.  Takže, keďže je dotácia na stravu, budú maličké,  tak odporúčajú buď sumu preniesť na surodenca v škôlke, ponechať škôlke (?! Ako to zaúčtujú??) Alebo posledná možnosť- dajte nám číslo účtu a my vám teda tie peniaze vrátime.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:45

letfenixa u nas to vraceli pri odchodu na ZS

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:49

U nás se vrací každé pololetí. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. června 2023 20:58

Evaeva Ten seznam je dobrý. Já si ho letos udělal poprvé, protože jsme toho táhli fakt dost, a přineslo to nečekaný benefit, a to ten, že muž do toho v určitý fázi normálně naskočil a balili jsme oba. On by teda řekl, že balíme vždycky oba, ale bez seznamu to funguje tak, že on si hodí do tašky čtyři trička, jedny kahoty, sandály, kartáček na zuby a řekne, že má sbaleno.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. června 2023 21:00
Reakce na brrr:

Karja To mě drží celý rok při životě; 14 dnů tábor a pak týden s našima

​Jsme si nedávno říkala, že to naši měli dobře vymyšlený, když my jsme byli 3 týdny na táboře, 14 dní u babičky, 14 dní s našima, takže zbyl týden a ten už se něja polepil. 

Ale oni teda taky měli jen 14 dní dovolený, tak to taky nebylo moc co závidět.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 21:02

letfenixa tomu moc nerozumím. Vy máte nějaké další dotace na stravu, o kterých se před tím nevědělo? U nás je dopředu daná cena za jeden den stravy (rodiče platí, myslím, suroviny a stát práci ) a pak nám vrací zaplacené dny, které jsme odhlásili, protože syn byl nemocný nebo něco. Už v únoru nebo březnu nám psali, ať pozastavíme příkaz, že už máme přeplatek, že pokryje zbytek roku. (Ta měsíční částka je teda trochu nadhodnocená, zas tolik nemocný nebyl). Takže úplně málo to nebude.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 21:04

Zina jo, ten seznam hodně pomáhá i mě, že nemusím mít všechno v hlavě.  A přesně, jídlo nebo dětské oblečení radši zbalím sama, ale chůvičky nebo pleny zvládne kdokoliv. Mám ho v excelu, aktualizuju ho akorát podle toho, jak děti rostou, pak to vytisknu, vyškrtám třeba zimní věci a hurá do toho

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 21:05

dzizisketa to teda vážně zamrzí!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 21:08

Zina my taky bývaly tak tři týdny po táborech a týden u babičky. A díky tomu, že mamka dlouho nepracovala, tak rodičům zbylo volno i na dovolenou bez dětíAle teda mamka s námi bývala klidně i několik týdnů sama na chalupě (když jsme ještě byly na tábory malé) a to jí teda naopak dost obdivuju, týden kdy je mám kompletně na krku sama, mi úplně bohatě stačí. (Letos ani nic takového neplánuju).

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 27. června 2023 21:14

Evaeva takto, naša drahá vláda na máj a jún schválila dotáciu na stravu pre predskolakov a žiakov ZŠ. Takže tam sa platby znížili. Ale vzhľadom k Lukaskovej chorobnosti som trebárs zaplatila celý mesiac a on bol z neho 3 týždne doma. Takže by som tie peniaze rada mala ja.