Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 30. června 2023 12:15

Včera u mě byla kamarádka Japonka (mmch. odcházela v jednu ráno a dnes mám další večírek, který začíná už ve dvě odpoledne bazénovou párty...), dcera jde od šesté třídy a o tradici dávání kytek/drobností ode mě slyšela poprvé v životě.  A taky o tom, že se chodí v slavnostním oblečení, ale na to konto mě dnes rozhodil i syn sestřenice (třeťák), kterého jsem dnes vyzvedávala ze školy a byl v odrbaných šortkách a fotbalovém triku....

A ráno jsem jí psala, ať nezapomene dceru vzít na zmrzlinu a ona prý "aha, to je tradice, proto je všude tolik dětí"

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. června 2023 12:34

A já to úspěšně vytesnila, syn jak půjde do školky i o prázdninách, tak jsem to neřešila. Ani nevím, v čem šel, asi jako hadrák, jako vždy (obléká se sám). No nic, prineseme něco v červenci, aspoň se jim to rozloží

Nesnasim tyhle společensky tlaky

Offline Tabea
8272 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:03

U nás mají učitelé status úředníka a nesmí brát dárky. Takže na konci roku vybere zástupce rodičů peníze, každý může dát max 2€, a pořídí něco za všechny. 

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:09

Náš školkový vnuk je už skoro 2 týdny doma, nejdřív měl nějaká třídenní ATB kvůli nálezu v krku, pak rýmu a teď šel na vyšetření kvůli nosní mandli a tramtadadá, ve výtěru má streptokoka. Takže další ATB. Dcera litovala, že si neužil konec školky, ovšem jen do té chvíle, než si na jejich webu přečetla, že tam řádí 7.nemoc a vyskytly se vši.

Tříletá vnučka má angínu, zbylí dva + všichni rodiče rýmu.

Hergot, kdy už ty cholery odtáhnou?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 13:11

MP Meri do školky se snad chodí jako hadrák i poslední den, ne? Vždyť tam ty děti jsou celý den, ne jako ve škole. A celkově se ti nedivím, kdyby děti chodily i o prázdninách, bylo by mi asi i divné něco nosit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 13:15

Kokoska v těch výtěrech najdou něco v podstatě pokaždé. Jinak se cítí v pořádku?

My máme prázdniny už skoro 14 dní. Po dovolené už jsem syna do školky na ty dva dny neposílala, navíc se jim oběma teď spustila pěkná rýma Naštěstí teď nemáme žádné plány.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:16

Evaeva U nás nosily, bralo se to, že tam nebudou pak vsechny ty učitelky. Ale myslím, že to každý prostě bere jak chce. Jako společenský tlak to moc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 13:24

Karja jo, smysl to dává, ale asi by mi to taky nedošlo. U nás se ten společný dárek dával na pasování školáků, někdo nosil už na zahradní slavnost.... U mladšího jsem nosila dárky celý týden, protože má každý den jinou paní učitelku. Navíc tam příští rok už nebude a ty učitelky jsou úplně úžasné, to jsem měla vyloženě chuť jim nějak poděkovat.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:24

MP Meri Já mluvím o škole pochopitelně, do školky se snad nic nenosí a chodí oblečený v teplákách, ne? 

Jako moje dítě doneslo už nevím co, kytku nebo čokoládu, když opouštělo školku na věky věků....jinak ne. 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:38

Mám přes prázdiny poloviční uvazek, což je v pohodě, protože sambo má hodně volna a navíc on s dětmi může pracovat doma občas (nechápu), ale prostě OK. Jenže mě ani muži nedošlo, že v mém polovičním uvazku vzniklo tím střídáním několik prodloužených víkendů z obou stran toho víkendu, takže takové malé dovolené, kdy bych i 6 dní za sebou byla mimo. Tak mi sambo právě psal, že dobrý, že si to v práci zařídil, že od poloviny srpna si zařídil u těch víkendů jeden den volna až do října....chápete to? od poloviny srpna do října:-D:-D:-D:-D

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:40

Evaeva jinak jo. Jnže potřebuje vyřešit tu nosní mandli a odmítají s tím u dr. dělat cokoli, dokud v tom krku něco má.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 13:43

Kokoska synovi výtěr před operací mandlí vůbec nedělali a to měl dokonce rýmu. Před x lety byla ve stejné situaci ségra, měla tam dokonce nějakého stafylokoka, který se ani nijak neléčí Doktorka jí (teda mamce) narovinu řekla, že musí doufat, že příště ho tam nevyšťourají. Tak snad bude mít vnuk příště taky štěstí.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:44

Evaeva já už na vození plen a jídla rezignovala. Jídlo ve skleničkách mají všude, kaši taky, plíny stejně tak. To ušetří dost místa. Stejně na místě určrení jdeme vždycky do obchodu aspoň pro flašku vína a pár piv, tak už je to jedno. No jsem na nás letos zvědavá - naplánovali jsme švýcarsko v karavanu. Což znělo super, než jsme trochu neplánovaně koupili chalupu. Teď jednak nebudeme mít na zbytečné utrácení a vysedávání po restauracích a druhak nás mrzí, že si neužijeme chalupu  No a navíc když vidím, kolik krámů s sebou potáhneme, tak nevím jestli se do karavanu vejdeme. A asi nám vybouchlo hlídání pro psa, takže bude muset s námi

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:53

MPLee to Švýcarsko je prej drahy strašně moc hodně, prej to tam moc na vysedavani v restauraci není ani bez chalupy. Chalupa je ale bezva s tema detma, furt to tu prosazuju!!!! (Prodat dům, koupit chalupu a odstehovat se do Prahy! )

u nás je to dneska trochu hardcore, mimino se vzbudilo se skoro 39C, doufám, ze to jsou jen zuby, ale odpiskaly jsme radši poslední skolku. Teď obe spej a já regeneruju (s miminem v nositku, takže jen napůl, ale moc moc sw bojim, ze se vzbudí)

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. června 2023 13:59

Potrefenáhusa plánuju udělat zásoby a vařit, no. Ale naivně jsem plánovala to pár restauracema proložit a na to to teď asi nebude. Ale chalupa je boží moc. My měli rok teď pronajatý apartmán ve stejné lokalitě a brzy jsme pochopili, že teď je to pro nás jasná volba. 

akorár tu překračuju hromadu, která je tak 3x větší než kapacita auta. O víkendu můžeme začít stěhovat. Mají to být nejnutnější věci, ale nevim co z trojice rudl, pípa a dětská ohrádka bude nakonec vyhodnoceno jako priorita  

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:04

MPLee :-D Kamarád dostal v práci darem ve Švýcarsku svatební cestu, bylo to krásný a o restauracích nemluvil, podle mě jedli jen v tom hotelu. Mě si teda nevzal:-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:08

Garfie Já nevím, mě už nic nepřekvapí, včera jsme dostali takovou pozvánku na dětskou oslavu, že ani moje svatební oznámení tak vymakany nebylo. Bylo tam všechno, i QR kód, pekne na vysokogramaznim papíře ... někteří se v tom očividně vyzivaji, ale jak říká moje terapeutka - nemusim na to naskakovat, nemusim!

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:10

MP Meri :-D:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:12

MPLee já tohle nesnáším. Jednak nechci hned z unavenými (čti rozjívenými) dětmi běžet do obchodu a druhak jsem zvyklá na "svoje" značky. Pro mě je mnohem menší zdroj stresu si to přivést z Prahy, nakonec se vždycky nějak poskládáme a aspoň máme na cestu zpět míň věcí. Řešila bych to jinak akorát do letadla. Taky se nám už stalo, že v žádném obchodě v okruhu 15km neměli bílý jogurtObvykle mám jídlo minimálně na tři dny. (A upřímně, když máš kočár, postýlku a odrážedlo, kaše není tvůj největší problém )

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:16

MP Meri Kamaradka ma dve skolkove deti a ten kolotoc akci a oslav je strasny. Pry je "nutnost" organizovana oslava s darem. Ale treba u ditete, kteremu jsou ctyri! Na posledni den ve skolce meli mit karnevalovy kostym a male pohosteni (tak znely instrukce). A darky se pry davaji kazde jednotlive ucitelce. Fakt mi to prijde chory.