Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:18

MPLee No my letos kvuli pipe a sudu nevzali na hory kocar, takze tak :-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:20

Jos fakt se do toho nemusíš nechat vtáhnout! U nás se teda nic takového neděje. Pohoštění teda na školkové oslavy nosíme (cca 3x do roka), někdo ale třeba donese jen meloun (= oblíbené pohoštění bez práce). Dárky se letos dávaly i kuchařkám a provozní, ale byly to společné dárky s tím, že půlka dětí jde do školy, sama bych přinesla dárky akorát pro dvě synovi učitelky. Nechodí její děti na nějakou drahou soukromou školku?

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:24

Jos mám začít litovat, ze se housatko nenarodilo podle dohody 1. července, ale o tejden driv, jo

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:26

Vari jako je mi jasný, že pípa jede! Sud jsem ukecala, že koupíme tam, že ten tahat odmítám. Výhoda alw je, že to tam teď nastěhujeme a už to "nikdy" nepovezeme zpět

Evaeva jo tak já zase ráda oběvuju nový

značky a obvykle si pak zase vezu zásobu do čr  Ale jasně, mezi kočárem a postýlkou už se jídlo pro mimino ztratí. Kde to jde, tak využíváme hotelovou postýlku a nebo bereme jen zábranu... ale stejně je auto po strop plný vždy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:27

Potrefenáhusa letní děti mají hroznou výhodu, oslava může být venku, ty teda musíš zajistit nějaké občerstvení. U nás se takhle dělají oslavy u jednoho hřiště. To mě letos čeká nějaká ta hernavzhledem k novorozenci v domácnosti. Starší syn vyjádřil přání mít oslavu s kamarády.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:30

MPLee my jezdíme převážně po Čechách a to do apartmánů/chalup. A tam ne vždy postýlku, nočník, atd. mají. Jinak to netaháme, pokud je to k dispozici. S tím jídlem je to i o tom, že se bojím, že to mimino odmítne, ale je fakt, že já sama jsem hrozná konzervaa takhle jsem prostě klidnější.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:37

Evaeva Chodi na soukromou. A pristi rok do statni se dostala jen predskolacka, ta druha temer ctyrleta ne. Jako taky doufam, ze to v nasem pripade nehrozi . Ja jsem i absolutne neslavici typ, prvni oslavu s vic lidmi nez rodice a partner jsem mela ve 30 u nas na terase . Ale jsem srpnova, tak se to nikdy neresilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 14:47

Jos já na to taky nejsem, s kamarády jsem v dětství měla vyloženě pár oslav, pak jsem slavila akorát 18, jinak vždycky jen v kruhu rodinném. Syn vyjádřil přání mít oslavu, tak mu to splníme, ale půjdeme cestou nejmenšího odporu Letos byl na dvou oslavách, jedna v místní herně, druhá na hřišti, dárky v normální cenové hladině, žádní animátoři nebo něco podobného.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 30. června 2023 14:58

U nás se ty oslavy na prvním stupni dělali na místním ohništi. My jsme byli honorace, protože muž vždy sehnal klíče od takového skautského objektu v Šárce, takže jsme měli kromě ohniště a grilu i tekoucí pitnou vodu a latrínu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. června 2023 15:20

Kdyby šlo jen o mě, tak je mi to egal, já na nějaký názory okolí moc vnimava nejsem, tak i ty tlaky jdou mimo mě. Ale nerada bych samozřejmě aby byl syn kvůli tomu za vyvrhele. Tak se člověk snaží to nějak vybalancovat. Oslava narozenin proč ne, ale pozvánky s jednorozcem tisknout nebudu.
Mne celá takhle vlna přijde taková ... americká? Oslavy konce zakladky, prvního stupně, školky, baby shower, party na odhalení pohlaví dítěte, o svatebním šílenství se ani nezminuju. 
Ja viděla teď záběry z babyshower myslím Dominiky Myslivcový, chápu, ze je to kategorie sama o sobě, ale rozhodne je pro spoustu holek vzorem a to bylo teda maso úplně k neuvěření.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. června 2023 15:21

Jos mám to úplně stejně. Oslavy přežiju, ale fakt nemám ráda, když jsem ten oslavenec já. Oslavu třicetin ode mne naštěstí nikdo nečekal vzhledem k tomu, že jsem byla těsně před porodem. Naštěstí

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. června 2023 15:27

MP Meri Myslím, že se na tyhle kraviny najelo hlavně kvůli soc sítím. Při představě organizace nebo účasti na babyshower mi teda slízají nehty...

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 30. června 2023 15:32

monis Já bych teda šla na jakoukoliv oslavu:-D:-D:-D. Když jsem měla pětadvacet,měla jsem docela fajn oslavu s kamarádama a přišla mi tam sousedka, o něco starší, co se znala s mojí ségrou, že jde jako kolem, zatvrzele odmítala jakékoliv pohoštění i pití, že tam prostě chce jen sedět s náma (pátý rok na mateřský):-D. tak nějak takhle to ted cejtim! 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. června 2023 15:56

Karja tak to je jasný, po pěti letech doma jde většina lidí s chutí i na Evu a Vaška

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 16:01

MP Meri souhlasím. A myslím si, že v běžném kolektivu tvůj syn nebude za vyvrhele, když neuspořádáš narozeninovou oslavu za dvacet tisíc pro celou třídu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 16:02

Vytřídili jsme obrázky dětí a docela dost jich vyhodili

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 30. června 2023 16:03

MP Meri tak ono si dítě kamarady nehledá podle toho, jestli ho zvou na oslavy. To řeší víc rodiče. Mladší je letní, takže oslavu se spolužáky měla jednou, když odcházela ze třídy na konci páté třídy a to jsme zaplatili pár kamarádům vstup do Jump arény, koupili pití, dort a kýbl nějakých chipsů.  

Myslím si, že v kolektivu ji to jde celkem hezky,

starší oslavu vždy měla u ohně, ale teď rovnou vyhlašuje, že žádné dárky nechce, ona je z krámu dost zoufalá i na vánoce, pokud to není knížka. Vždy to tam ty mydlicka a blbinky půl roku překáží na stole a ke konci školního roku to zmeteme do koše. Taky má kamarády. 

Přijde věk, kdy jsou důležitější než oslavy, přespávky u někoho doma. To je taková průběžná forma družení. 

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 30. června 2023 16:49

Třeba vám to někomu pomůže. Tipy na prázdniny. 

https://vikend.hn.cz/c7-67219620-11rrfj-cdc947fea7f83de

Offline Myrtila
5465 příspěvků moje polička 01. července 2023 06:49

Chtěla bych se zeptat, budu na 2 dny s 2,5 letým synem v Plzni, konkrétně to bude jeden celý den a jedno dopoledne ve všední den, bez auta, takže jenom MHD.

Na ten celý den jsem vymyslela zoo, na dopoledne techmánii, doporučily byste mi případně ještě něco, co by stálo za to? A případně, dá se v zoo nějak rozumně naobědvat, nebo radši vzít něco s sebou? 
V Plzni jsem zatím byla jenom jednou v životě, už je to pár let, právě v té zoo a projít se po centru, líbilo se mi tam, ale bylo na to jen málo času. Teď mě taky mrzí, že tam nebudeme déle, je to od nás hodně daleko, kdo ví, kdy se tam zase dostaneme. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 01. července 2023 07:11

Myrtila Nemám doporučení, ale zrovna jsme v Techmanii byli s 2 a 3/4 letým a byl z toho úplně paf, klidně by tam strávil celý den (kdyby vám náhodou pršelo a museli jste to prohodit)