Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 21:24

​zajímalo by mě, jakou roli v tom hraje, že jsou ty děti dvě - myslím pro ně samotné. jestli jsou třeba klidnější, protože mají pořád po boku to druhé... 

​Já měla možnost to postupně probrat se 3 blízkými matkami od dvojčat a tohle všechny potvrdily. Že byly ty miminka hodně klidný, třeba vůbec nepotřebovaly uspávat - "povídaly" si, až usnuly, nebyl problém je nechat v kolíbce, když nespaly, žádnej řev, jako u nás, apod. Ale samozřejmě to neznamená, že by si máma hodila nohy na stůl... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 22:47

barbucha je mi jasné, že aj s dvojčatami to ide, inak by zrejme po svete žiadne nebehali . Bola som sedkom len jedného kŕmenia dvojčiat (už príkrmami) ale proste boli obaja hladošovia a kašľali na kŕmenie na striedačku, to ich neuspokojilo, tak bolo celkom vtipné pozorovať ako vždy revalo to, ktoré akurát nekŕmili, hoc aj sekundu .

Mohučanka áno, asi to tak bude, to je to isté ako nám teraz pri prvom všetci hovoria, že to druhé bude lepšie, lebo už pri každom zanariekaní nebudeme môcť bežať utišovať a postupne si aj také malé zvykne rýchlejšie počkať na to čo potrebuje bez revu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 22:50

Karja tak toto tento týždeň odskúšam s kamoškou, fungovalo to u nich od začiatku, či sa museli oťukať? Ak to bude fungovať, nasťahujem si ju aj s dieťaťom cez deň ku nám .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 23:44

DrowRanger 

Řekla bych, že to může fungovat v některých vývojových fázích. Pak už jenom řešíš boj o hračky a potom už zase hlídáš, jestli za rohem nekouřej nebo se příliš nesbližujou. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 00:48

dynda no som zvedavá, u nás sa zatiaľ ani jeden s ničím nehrá, máme deti ešte len v ležiacom štádiu, takmer rovnako staré, len teda zatiaľ sa nám nepodarilo zjednotiť časový plán detí tak, aby sme jedna k druhej mohli prísť, tak som zvedavá, či to konečne tnto týždeň vyjde a tiež, čo na seba krpci povedia :)

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:17

Karja Ja vim, ze je to v CR bezne, ale proc davat miminu nausnice? Mne osobne to prijde jako blbej zvyk a sama bych to svymu pripadnymu diteti nikdy neudelala. Nausnice si muze nechat pichnout kdykoli pozdeji az bude sama chtit, pokud je bude chtit. 

Edit: tim nechci nijak rypat, jen podotknout, ze to neni vubec nutne, davat tak malymu decku nausnice. 

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:45

Friga Souhlasím, kdybych měla dceru, o náušnicích si rozhodne až sama.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:47

Pinot Noir Mne navic prijde, ze to tem miminum vubec neslusi.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:52

viktorka_od splavu jeee, “vtáhnůt žlůtko”, to říkala moje babička..  (dost časo o mě, když jsem vstala prdelkou napřed..). Odkud je muž, Slovácko?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:54

Tabea pozdě, po 70 stránkách reaguju (pro samý marodění) to úmrtí bylo na typ B, ten má u batolat a přeskoláků mejvyšší prevalenci. Cčko je zaae rozšířenější u teenagerů. Ale celkově ten typ B v naší populaci dominuje. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 07:58

Karja tak klídek, dostane tam stejně nejdřív ty malinký nastřelený pecky a ty pak třeba nepůjdou sundat, nebo tak něco... 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:04

Karja Byli jsme na tom podobně. Původně jsme náušnice dát chtěli. I jsme si je nechalu darovat ke křtu. Jenže pak jsmw nesebrali odvahu. Malá měla plachťáky, s náušnicemi by vypadala jak radar s uzemněním, tak nakonec byla bez nich. Jednak nám to babička dlouhou dobu předhazovala, jednak tak si první rok jejího života furt někdo myslel, že je to kluk. I když byla oblečená v růžové nebo nahá.

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:05

Mutziputzi Jo, hlavně, když nemají skoro žádné vlasy, tak to vypadá dost legračně.

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:09

Friga moje dcera náušnice nemá a bylo mi řečeno (vzdálenější příbuzná), že pořádná holčička má náušnice. Takže máme doma nepořádnou holčičku . Nebyla teda jediná, kdo to řešil. Klidně si dovedu představit, že někdo dceři náušnice dá, jen aby nemusel pořád dokola poslouchat podobné komentáře. I když je to připomínka typu: proč má modrou čepici, svetr s autama...., když je to holka.....

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:10

Friga kamarádka takhle taky nechala dceru o naušnicích rozhodnout samu... Takže asi od tří let nekonečné debaty “náušnice chci vs.bude to bolet”, debaty se táhly asi do první třídy, pak došlo na akci nastřelení (předtím několik dní hysterie na stále to stejné téma), nicméně odešly s hotovým jen jedním uchem..  Po dalších pár monotematických dnech dokončili i druhé ucho. 

Já si tohle teda nechala ujít a despoticky jsem rozhodla za dceru (v době kdy jí to bylo šumák). 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:16

Sweet Potato ...nebo nahá 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:18

žluťásek No namouduši! Na miminčím plavání ve sprše. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:33

Pinot Noir Moje dcera mela vlasy - presneji receno tmave haro -  a od dvou mesicu i nausnice a sluselo ji to moc. Rozhodla jsem za ni, protoze ja nausnice nemela jako zadna zenska v nasi rodine...Nakonec jsem nase ukecala, kdyz mi bylo deset. Tehdy se jeste nenastrelovalo, asi dvakrat jsem pri propichovani tou tlustou jehlou omdlela a hrozne blbe se mi to hojilo. 

Jo a ted uz ma dcera v kazdem uchu dirky dve...

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:33

Pavlena hana:-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:35

co sa tyka tych nausnic pre babatka - nehoji sa to lepsie prave v tomto obdobi? ale mozno mam iba zle info. dceru nemam takze to ide trochu mimo mna