Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2023 21:14

Karja myslíš ty Zvířetice? Skoro to byly dvě zdi, jedna věž teda a asi tři ty sklepní prostory. Ale to je pro ně nejlepší.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:15

Evaeva Jo, hlavně si myslím, že je to pěkne drahé takhle na chvíli. My jsme tam nebyly, vyhodnotila jsem to jako tisícovka v hajzlu a moje hlava na prasknutí:-D

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:15

Evaeva

Ne, myslím ten Orlík u Humpolce, zda by bylo se tam něco dívat, myslím, že právě by tam nebyly dvě zdi;-)

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:20

Karja na orlik jsem právě koukala na program, mama tam jednou s dětma náhodou narazila na nějaký šermířský akce. Ale bohužel. Tak si tam s tebou dám 5.8. rande na pozorování noční oblohy.
Evaeva Jeste mě napadlo podzemí v Jihlavě, ale to je zas na čas a hoši se moc neprolítají. Ale zas kdyby pršelo, tak by to nemuselo být úplně špatný. 

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:23

Zina To je krásnej kluk :-).

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:37

Zina jej, všetko najlepšie!

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:46

Tlapkám všechny, kdo si léto moc neužívají! Já jsem asi v srdci pořád děcko a mám pocit, že z prázdnin musím vytěžit maximum. Ale v reálu je to u nás teď docela divočina. 

Ráno před 6 tahám svoje sviště z postele, vezu je na tábor ke 40 dalším ve věku 4-15. Kolem 7 večer se vracíme domu a snažím se aspoň předstírat péči o domácnost. Moc mi to ale nejde. Pak tak do půlnoci tisknu, laminuju a střihám diplomy, chybějící části her, průkazky s fotkama a jiný voloviny. S mužem se potkáváme tak na 3 hodiny týdně, plus víkend. Mimino se naučilo fakt rychle zdrhat - ideálně nacpat do pusy cokoliv co najde - lego, kámen, list, kus cizího jídla a zdrhat. Před schodama se nezastavuje a kolem něj lítá ta banda dětí. V ohrádcee ječí jako pavián. Minulý týden jsem zakopla cestou od stolu a vypadly mi na něj kancelářské nůžky. Naštěstí minuly oko. A snad jsem to zalepila hezky a nebude mít na čele moc velkou jizvu. V podání táborníků samozřejmě krev tryskala proudem a přišel o oko. Takže mi pak volali ještě večer rodiče dětí a ptali se, jestli žije 

Dcera se ve 2,5 letech rozhodla, že chce bruslit jako děti. Takže denně aspoň hodinu a půl bruslí a nenechá si to vymluvit. V mezičase obohacuje slovník o pubertální výrazivo. 

V pondělí nám na tábor přivedli dítko se sádrou nad loket s tím, že jde rozhodně bruslit. Dost důrazně se toho dožadovali a myslím, že z toho bude hodně negativní recenze. Padl i argument, že abych jim mohla vrátit peníze, můžu přece jednoho instruktora propustit. Fakt jsem zvědavá, jak jednou budu podobné akce, jako jsou naše tábory vnímat, až budu na té druhé straně. 

No a hned po táborech máme zamluvený karavan a chceme do Alp. Máme i booklé kempy, ale víc jsem nic moc nezjišťovala a teď moc nemám kapacitu. Vybouchlo nám hlídání pro psa a v mezičase jsem nakonec koupili chalupu. Takže teď se nám vlastně ani nikam nechce. A ke všemu tomu blázinkci sháním kamnaře, kominíka, dřevo, obvolávám úřady a podobně.

Vlastně bych se dost ráda nudila doma!  

Ale ne, nechci se rouhat. Ty tábory mě strašně baví, hlavně když jsou děti spokojené a něco se naučí, vrací se dlouhé roky a pak se z nich stávají praktikanti, instruktoři i trenéři. 

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:50

Tabea Jo, na ty šermířské akce jsem taky koukala, ale ještě vloni se malamala bála masek a převlečených lidí, tak by jí asi rytíř nějak nesedl. Jo 5.8.můžu a 4.8. je koncert místní legendární kapely na strašně příjemném místě, přijeď!

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:51

Evaeva klášter Želiv je super, jen v rámci naší prohlídky se hodně řešili persekuce těch duchovních. Paní některé i znala osobně, tak to bylo takové hodně emocionální. Hospoda tam přijatelná Na Kocandě je s takovým minihristatkem. Moc to není videt na fotkách, jen ve street view.

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:51

Zina krasne dite! Tak hodne zdravi a radosti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2023 21:52

MPLee já bych teda chcípla hned první den...ale zaujalo mě i to vstávání před šestou. Máme zítra nějakou akci, tak říkám, že až ráno řeknu, tak musíme jít. A mladší se zeptal, jestli může spát do devítiAno, může, zase tak brzy nevyrážíme. (Dneska spal do půl)

No nechápu, v jakých drogách jedeš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2023 21:54

Karja Tabea ehm, říkáte že tam mám přespat a za nimi dojet po té?5.8. zrovna jedeme okolo

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:54

MPLee ty jseš neuvěřitelná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2023 21:55

continuity já mysím, že bysme prohlídku nedali, spíš jen exteriéry a kostel (jestli to jde zvlášť). Na mě ta místa celkem působí a kostely mají kupodivu rádi i kluci (tak 15 minut samozřejmě)

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:55

Karja 5.8. můžeš, páč si se na nás vykašlala.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:00

continuityTak to víš, večer volna je něco jiného, než celý víkend. 

Tam je docela pěkná restaurace přímo v tom Želivě, plus ještě v tom kempu je takové fajn posezení v hospůdce v prirode, ale na dětské nohy už je to daleko a těžko říct, jak teď vypadá ta procházka kolem vody, když to tam celé vykaceli. 

Evaeva Jo, v té klášterní zahradě je dokonce jeden herní prvek pro děti:-D:-D Ale kousek pěšky ve vsi, je také takové menší hřiště. 

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:01

Evaeva Karja  Já pojedu buď 4.8., ale to bych někam dorazila nejdřív v 10 večer, nebo vyrážím odtud v sobotu hned ráno. 
Jaká legendární kapela? Kde?

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:04

Karja no my bydleli na Kocandě, tak to umím doporučit, že to šlo. Pak jsem jedla u toho lanového parku, taky dobrý, ale to je  už daleko. 

Ta procházka kolem vody směrem dolů jde, ale je to takové... vykácené.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:06

continuity Jo, já si taky myslím, že už to nemá svoje kouzlo, my jsme tam chodili právě dřív, tak to bylo strašně fajn, obejít tu řeku z obou břehů. Ale to stejně pro děti a ani těhotnou není;-)

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:07

TabeaMáš to v SZ, ať mi cestou do Kroměříže nevykoupí lístky!