Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 26. července 2023 11:11

continuity ty Kounice jsou parádní, přesně taková místa mám ráda. A hodí se mi do plánu, budu s vnukem u Vyškova, tak bychom tam mohli zajet. Je mu 8 a zatím moc hradů, zámků a zřícenin nenavštívil, třeba se mu to bude líbit.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 26. července 2023 11:33

Kokoska je fakt atmosférické místo. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 26. července 2023 11:46

Pinot Noir starsi dcera je taky placka. Beda, kdyz nahodou leti kolem moucha. Hned ma aspon 10 zihadel. A omdliva bolesti.

A v puberte se k tomu pridalo: ty ses na me osklive podivala, Sofie mi napsala az po Natalii, takze je na me nastvana. A 3 hodiny vzlykani a litovani se. 

Offline Aranel
6697 příspěvků moje polička 26. července 2023 12:15

žluťásek no teda!!!

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:13

žluťásek 

No tak aspoň už máte největší zážitek z prázdnin, co pak na výtvarce namaluje

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:16

Vari  Makara letfenixa 999 Děkujeme

Tabea Psa jsme s sebou tentokrát neměli, byli jsme v Praze u náměstí Republiky, tam by to pro něj bylo spíš za trest. Malý studoval to kamenné dláždění, ale největší wow efekt tentokrát měly na svědomí tramvaje, asi že je u nás nemáme.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:18
Reakce na dzizisketa:

žluťásek 

No tak aspoň už máte největší zážitek z prázdnin, co pak na výtvarce namaluje

Taky jsem si říkala, že má netflix vážnou konkurenci :-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:29

A k tématu neohrožený vs. citlivý dítě, my měli až do období cca přes měsícem model trochu sebevrah, cco do všeho jde po hlavě, všude musel vlézt a na všechno si šáhnout, spadnul, koleno celý krkvavý, ale udělala cha,cha a běžel dál.

A pak najednou, úplně ze dne na den, úplně otočil, bojí se šlápnout na jehličí, sáhnout na mokrou trávu, i když spadne málo, tak to strašně špatně nese,, trochu si umaže ruku a hned ke mně běží s křikem a ukazuje, že se to musí opravit. Kdyby ho den před tím, než takhle otočil, měl na starost někdo jinej, tak bych si myslela, že se muselo něco stát, ale byli jsme s ním jen my s mužem, tak víme, že se nic (pro nás pozorovatelnýho) nestalo, jen prostě přešel do nějaký jiný fáze. Tak doufám, že se to ještě upraví, ideální by bylo něco mezi.

Offline Potrefenáhusa
39055 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:36

Zina gratuluju k významným jubilejim!

ten paradox času s malinkyma detma tu kdysi skvele shrnula Karja 

Ze jednotlivý dny se někdy strašlive vlecou, ale zároveň to strašně rychle utíká 

Offline Potrefenáhusa
39055 příspěvků moje polička 26. července 2023 13:43

Uf a já mám uspano a odloženo to je pro mě zatím největší vyzva dvojityho mateřství, i když nasili na (zatím jen mladším) sourozenci tomu začíná dost konkurovat (malinko mi přijde, ze se to teď zlepsilo, už ji to většinou jen vyrve z ruky, predtim ji rovnou i jednu flakla, tuk tuk tuk)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2023 14:01

Zina tohle neohrožené období jsme měli, když se starší naučil chodit. Vždycky upadl, prokousl si ret, takže krve dost a při pokusu o uklidnění se mi vyrval z náruče a ještě řvoucí běžel dál. Na hřišti si o mě museli myslet, že jsem dobrý Herodes

Ani jednomu jim teda nevadí bahno, jehličí, kamínky, to jsem ráda. Akorát mladší nesnáší byť jen malinko mokré tričko a chce převléct

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 26. července 2023 19:03

Asi jsem tady už, jak starší mladšího seknul do čela motykou? Teklo trochu krve, tak jsem to utřela a hrozný řev, ale strašný. Pak jsme zjistili, že mladší řve, že už mu neteče krev a chce, ať ho starší majzne ještě jednou.

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:13

Eh, trochu mě těší, že i jinde je to hukot, ale zároveň závidím všem, kdo píšete, že se ty starší plačky zlepšují. Protože u nás teda rozhodně ne. . Navíc se děsně bojí doktorů, takže strašlivě vříská, že já nevím, nakolik je to vážné, ale zároveň ječí, že k doktorovi ne!

Plus mě teda opravdu vyčerpává Viktor, u něj nic nejde normálně. Dokud jsme sami, doma, tak není problém, ale jakmile jde o kolektiv, dovolenou, návštěvu, začnou ty jeho rituály a divnosti všechno hrozně komplikovat a otravovat. Např. jsme tedy opravdu zrušili přes den plenky, ale čurá výhradně do kelímku (nemusím připomínat, že do konkrétního a jediného), protože nesnese, že se to při čurání do mísy nebo venku na zem trochu rozstřikuje. . Takže na tábor jde s kelímkem. Jsem zvědavá, co na to řeknou ve školce. 

A to je pomalu každá věc, že se musí po jeho, jinak, nenormálně. Někdy je mi z toho ... těžko. Jsem slabej jedinec, proč já nafasovala toto?!

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:16

Ale abych ho jen neočerňovala, ve spoustě věcí je fakt šikovnej. Teď začal stavět z malého Lega, zatím své oblíbené číslice. Ale na čerstvé 4 roky mi to připadá dobré, chce to fakt šikovné prstíky.

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:22

Pinot Noir ja si vubec neumim predstavit mit takovy kousky dva! Staci mi ten jeden...ale zda se mi, ze to je dost vykompenzovany tim, ze jsou takovy deti zas sikovny v jinych smerech, ze jim ta zvysena vnimavost muze byt jinde ku prospechu.Jeste teda nevim kde. Ale vsadim se, ze R. bude hodne vsimavy, ze zaregistruje veci, kterych si ty ani nevsimnes. 

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:23

Pinot Noir je šikovnej. Snad se ta přecitlivělost na vjemy časem a terapii trochu zmírní a pak to už bude nejlepší. 

Líbí se mi jak vyřešil sedmičku.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:23

Pinot NoirJá si myslím, že jseš právě v pohodě, ne slabej jedinec, i tvůj muž je v pohodě proto jsi ho vyfasovala. Umíš si představit, že by někdo jako můj muž vyfasoval dítě co jí suchý křupky? Jako to už bychom byli rozvedení! Viki je hustej, ta čísla, jsem zvědavá, do které třídy mu budeš stačit, snad to budeme mít možnost stále sledovat;-)

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 26. července 2023 20:25

Jo a k boloňský omáčce byla rýže:-D. Nevím proč, ale dětem to prý chutnalo a všechno snědly:D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2023 20:27

Pinot Noir já věřím, že je to vyčerpávající. Mně úplně stačí ty běžné rozmary mých dětí, z těch debilních větráků už rostu Z čůrání ve školce mám taky obavy, už začínám spřádat náhradní plány

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2023 20:28

Karja (boloňská)