Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:46

Potrefenáhusa ale psa můžeš nechat (aspoň většinou) doma pár hodin samotného Což mi přijde jako ta nejvíc frustrující část mateřství, že je taháš pořád sebou (nebo sháníš hlídání)

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:46

viktorka_od splavuAno, slíbil jim jít s kamarádem a jeho dětmi, ti jim to nakonec zrušili, tak šel sám. On se jim věnuje časově nadstandardně, takže chápu, že radši upřednostnil teda program o samotě, když jim vypadly ty děti na společné hraní, já pro ně měla adekvátní náhradní program. Je lepší nic moc dopředu neslibovat, co není jisté, zrovna tento náš kamarád mění plány v polovině případů.

Mrakoplas Jo no, ono to každé dítě bere jinak. Na mě dodnes velkámalá zkouší, proč nemůže být furt se mnou, proč nejsem učitelka ve školce(?!) a tak no:-D. Takže i na mojí práci si dlouho zvykala. 

Offline Aranel
6599 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:56

Evaeva Taky bych to chápala tak (koneckonců ušnímu může být 70 a dětské třeba 30), ale zjednodušení "chodili na stejnou školu a učili se ze stejných knížek" mi přijde v pořádku.

Online viktorka_od splavu
49275 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:57

Karja tvl to bych rvala vic nez ony

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:08

Aranel jo to jo. Já si teda hlavně myslím, že by to vůbec nepomohlo. Prostě zubař je sympaťák a orl je třeba divný (v jejich očích).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:09
Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:11

viktorka_od splavu Tak to věřím, ale myslím, že by to rodinné pohodě nic nepřineslo. Ten víkend je měl obě dvě dopoledne, já jsem pro ně náhradní program měla, člověk to musí dělat tak, aby byli spokojeni všichni. A ono by je to bez těch kamarádů taky dvakrát nebavilo, takhle šly za jinými kamarády. Spíš z toho mám poučení, neslibovat nic, co není uplně jasné, ty společné programy s těmito přáteli beru hodně volně,tam se to mění dost, moc to dopředu ani dětem neříkám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:17

Karja já bych jim ten náhradní program nabídla, ale když by pořád chtěli trávit čas s tatínkem... Kamarádi svůj slib nedodrželi, to neovlivníš, ale on ten svůj dodržet mohl.

Ale loni, jak byli hodně nemocní, tak jsem jim taky spoustu věcí hlásila jen pár dní dopředu.

Online Myrtila
5320 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:22

Vmezeřím se sem s dotazem, prosím žluťásek , jestli bys mi poradila s výběrem hry? Je pro holky, 5 a 7 let, mladší ještě neumí číst, něco nenáročného, co by si mohly zahrát spolu? Ta mladší je taková energická, takže hledám něco "rychle vysvětlím, rychle to pochopí, rychle si to zahraje". 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:27

Evaeva To už je takový "dodržím svůj slib ale bude to horší verze programu pro všechny".  Asi je to očividně nepřeložitelná situace mimo rodinu.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:29

Myrtila urcite, napíšu večer nebo mě postrc kdybych zapomněla

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:30

Evaeva Mám zkušenost jen se svým dítětem a udělat z doktora, kterého dítě odmítá, doktora akceptovatelného, u nás fungovalo jako prostředek k tomu, aby vyšetření nebo zákrok proběhl v klidu. Je možný, že u jiných dětí by to nepomohlo, ale u nás ano, tak jsem napsala svoji zkušenost. 

U holčičky Kraji to třeba nebylo důležité vyšetření. Ale my jsme byli několikrát v nemocnici a tam to neodložíš nebo si nemůžeš říct o jinýho doktora. Tak nezbyde nic jinýho než zapracovat na tom, aby dítě toho doktora přijalo. A třeba přes to, že má v kapse stejnou propisku jako já v kanceláři, nebo pantofle jako babička, nebo mu vaří oběd ve stejné kuchyni jako nám a my to máme lepší, protože nám to přinesou sestřičky, on si asi bude muset dojít do jídelny anebo má možná svačinu doma. Nebo se jen dítěte ptát, proč asi se ten pan doktor mračí a dělat si z toho legraci, že ho tlačí boty nebo šlápl ráno do bobku? Stále si nemyslím, že bych dceři lhala a u nás to fungovalo. Samozřejmě to nebyl rozhovor s jednou větou, jak to píšu. Ale tenhle princip, udělat přes něco známého a sympatického pro dítě toho doktora přijatelným.

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:30

žluťásek ze jo? Taky mi prijde daleko horsi rict diteti Jdu pryc, protoze uz jsem z tebe unavena a chci jit bez tebe nez Jdu zaridit neco, co by te nebavilo. Mluvime o detech cca do 5 let, myslim, ze by jim to mohlo znit jako Nechci te. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:30

Karja já to vidím v tom dlouhodobém horizontu. Po nich taky chci, aby dodrželi, co slíbí. U nás by teda ten ryk po jeho odchodu byl tak šílený, že si těžko představit, že by bylo horší, když by šli s ním.

Online viktorka_od splavu
49275 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:45

Kokoska tak to bych nikdy nerekla, ale ze maminka travi cas i jinde podle sveho stejne jako tatinek mi pripada uplne normalni a prirozeny, ne neco co se musi opatrne zduvodnovat. to je to, co mi na tom pripada zcestny. ten princip, ze na samostatny odchod z domu potrebuju od ditete povoleni

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:48

Myrtila jestli starší holčička není zkušená hráčka a nebude brát potupně hru pro mladší, tak bych z rychlých her doporučila karetní Diamoniak. Stavíš zámky, sbíráš diamanty, odháníš čaridějnice, pomáhají ti víly. Jednoduchá rychlá hra, baví většinou i starší děti.

Bezva, snadný i rychlý jsou Spící královny, ale je potřeba tam už minimálně poznat číslice, v ideálním případě i malinko sčítat do deseti (to se dá vypustit a vlastne každý číslo tam má i obrázek, takže by to šlo i bez číslic).

Oblíbená rychlá karetka je Piou piou, tam sbíráš karty hnízd, slepic a kohoutu, abys mohla snést vejce a později z něj vylihnout kuře. Je potřeba dávat pozor na lišku, která vejce krade.

Větší hry kdyztak večer, teď jen rychlovky :) 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:49

viktorka_od splavu no, asi ti nikdy zadny dite neviselo na noze se revem Nechod, jeste tu bud, chci s tebou, proc nemuzu taky... 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:52

Evaeva Jj no, chápu, ale ne vždy jde dělat všechno uplně stoproctně.viktorka_od splavu Tady o povolení nikdo nepsal, takže ten princip je asi jinej. Prostě chci předejít velkému zklamání, některé děti jsou salámisti, jiné to berou hůř. 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:53
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu no, asi ti nikdy zadny dite neviselo na noze se revem Nechod, jeste tu bud, chci s tebou, proc nemuzu taky... 

​No visení na noze je ještě jedna z lepších variant, ale ono je to fakt asi o zkušenosti každého jiného s každým dítětem jinak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:59

Kokoska a když si řekla, že jdeš do práce, bylo to jiné? Mým dětem je to teda úplně šumafuk, proč ten člověk odchází/nemůže přijít.