Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 15:56

MP Meri ja asi 14 dni, kdyz byl muz na sluzebce, ale mela jsem jen jedno dite. Ani mi to neprislo, protoze muz to mel tenkrat narocny v praci, takze i kdyz doma byl, bylo to jako by nebyl. Dost me to stvalo, byla jsem strasne unavena a v nepohode, syn byl takove plactive utrapene dite a ja trpela hroznou nespavosti, fujky. 
Na dovolenou bych se mozna vyprdla, pokud bych si myslela, ze to bude utrpeni. Ale jestli jedes treba s nejakyma kamaradama a nebude to o tom, ze budes nekde sama s detma cela napjata a nebudes moct ani vynosit tasky z auta, aniz bys na druhe ruce mela miminko..., tak to bych zas jela:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:01

MPLee balení s takhle malými bylo dost špatné, dodnes se mi stává, že obvykle sami si hrající děti pořád něco chtějí. Akorát v tomhle věku už je "pošlu do háje".

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:05

Gatita Měla jsem jet na chaloupku, tj. 2h řídit, vynosit tašky, povliknout, zajet na nákup, natahat barely s vodou, zejtra posekat, udělat údržbu ubytka, zajet na zásobovací nákup, sklidit úrodu, dva dny se tam s nima nejak plácat a v úterý zase zpět. Asi se na to fakt vyprdnu, najednou mi to přijde jako nadlidskej ukol, ne ze bych to už neabsolvovala xkrát, ale asi mi došly síly nebo co? Asi jak jsem pocitala, ze na to budeme dva a taky mě nějak skrabe v krku, tak možná na mě proste něco leze. 

Akorát to znamená, že už se tam do září nepodivam a syn pláče, protože jsem mu včera slíbila, že ho tam táta vezme koukat na perseidy To je den.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:07

Evaeva Jo a nebo ti celej den nespící mimino úplně vyřízeny vytuhne těsně před odjezdem a spi nepochopitelny dvě hodiny, takže sedíš na sbalenejch taskach a před sebou představu dvou hodin v autě s vyspanejma detma (aktuální situace).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:08

Gatita já měla děti nenáročné, takže s jedním bych si to asi dokázala představit, i když ta samota musí být ubíjející. I tak jsem teda se synem sama moc nebývala, ale pamatuju si první večer bez muže, to byl synovi asi měsíc. Obvykle spavé klidné dítě zrovna dostalo nějakou koliku a řvalo od tří odpoledne do půl dvanácté v noci. To už jsem teda uvažovala, že mu na ten večírek zavolám

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:13

MP Meri tohle se mi nedělo, oni neusínali jen tak z ničeho nic. Ale zase jsem věděla, že ten cirkus musím do určité doby nastrkat do auta, aby mimino mohlo spát. To jsem samozřejmě obvykle nestíhala, takže dovolená začínala tak, že nervózní muž choval přetažené řvoucí mimino.

Jak to popisuješ, tak bych se na to vyprdla, tohle bych sama s dětmi nedala. Pokud nemůže s tebou jet někdo dospělý místo muže:( Syna to samozřejmě mrzí, ale aby ses z toho výletu nevzpamatovávala další týden. Nepodaří se ho na Perseidy vyvézt někam za Prahu jen na výlet?

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 16:21

MP Meri Asi bych taky nejela. I když dostat se do toho stádia, že jsem si řekla, že tohle prostě vzdám, mi docela trvalo, ale doteď si pamatuju, když to bylo poprvý, jaká to byla úleva, že jsem si to dovolila. 

Jinak bez muže bývám tak nepravidelně několik dní v kuse, a je to náročný, i když mám jenom jedno dítě. Ale občas si říkám, zlatá jeho služebka, než když je doma, honí nějaký termín, pořád telefonuje a já se snažím udržet dítě potichu mimo pracovnu. To je zrovna teď a občas bych ho radši někam vyexpedovala

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 17:05

MP Meri Pro me je to tezky i s jednim. Priznavam ze to vic dni taky nedavam a radsi pak jedu nekam za nasima na chatu apod. Proste potrebuju rozptylit pozornost. Mam teda dost hlidani a uz v tom roce a pul ditete jsem hodila na jednu den/noc/dopoledne vkuse do jedne prace, kde se v noci proste jen muselo prespat. A byl super relax. Muz nastesti sluzebky nema, ted by mi uz asi nevadily, protoze bych si reciprocne nejaky kongres nasla taky

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 17:31

MP Meri 

Párkrát jsem byla sama od úterního rána do pátečního večera, když byl muž v zahraničí, za měsíc mne to čeká zase. Jako přežijeme, ale na ty dny si nedělám žádný program a děláme jen to nejnutnější.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 17:42

MP Meri Zrovna dneska jsem nad tím přemýšlela ráno,, jak to vypadalo dřív, kdy se na mě nahrnulo malý dítě na klín a já věděla, že ho do večera nesundam ze sebe, krom spaní a do toho vaření pro samba s tchánem, co stavěli. Děsný to bylo, myslím, že od těch dob mám vůči tchánovi takovou skrytou zášť, i když za to nemůže, naopak nám pomáhal, ale jak sednul ve 12 k tomu stolu!!! Jako takhle z fotek jsou ty vzpomínky hezké, ale když se nad tím zamyslim víc, bylo to fakt na zblaznenj. 

Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 19:21

Ja se pamatuju, kdyz jsem byla na druhe materske, musel muz na 3 tydny na vojenske cviceni, tehdy zalozaky nejak periodicky povolavali. Ale vubec si nevzpominam, jak to probihalo, bud to mozek vytesnil jako nebezpecne vzpominky, nebo byla pohoda, kdyz jsem si delala veci po svym. Spis asi to druhy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 19:59

Dneska jsme odpověděli asi na 5000 otázek na různorodá témata, většina byla opravdu hloubavá, aleS mužem to málem seklo, když mu došlo, že zítra není pondělí, ale neděle a do práce ještě nezdrhne

Mně je dneska navíc nějak blbě, takže to bylo fakt náročné pro oba.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:00

Karja byli jsme dneska v těch Hulicích, v tom atriu jsme strávili 2h (do zavíračky), zavírat v osm, budeme tam asi do teď

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:23

Evaeva Jo, je to tam fakt fajn. Ale letos jsme tam byly dvakrát a podruhé už holky tak jako sháněly nanuky a pak jely domu, ani si tam moc nepohraly. Ono se to všechno asi omrzí.

Kokoska Jako vloni mi to tu ženský psaly a fakt jo, teď když je sambo pryč a jsme všichni zdraví, tak je to bez toho tatínka doma mnohem větší pohoda. Většinou odpadne nějaké vaření i nakupování a tak jako je to jiny  On je každý týden cca dva dny i přes noc pryc a já se na to docela i těsim. Hlavně se mi líbí, když holky usnou, tak mám absolutní klid, když se mi povede třeba při nich i všechno uklidit, tak někdy i od 8 prostě volnej čas a klid, žádný otázky, vypravěčky, já že něco ještě potřebuji....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:37

Karja aha, tak proto jsem ráda, když tu muž je. Žádné extra vypravěčky a otázky se u nás nepěstují, spíš si otevře notebook a pracuje vedle mě na gauči

Mladšího to taky tolik nebere a oba si stěžovali, že je tam moc dětí. Ale starší si našel kamaráda a pak bavil se hodně. Na kuličkodráhu bylo dnes horko (aspoň mi přišlo, že tam není žádný stín) a zoo je prý nuda.

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:40

Karja presne! Muz pryc = volny vecer! Ja jsem hrozne nudna osobnost a kluky uz tak pred devatou unudim k spani, vetsinou stihnu i poklidit s muzu cumet na tv nebo si cist. Kdezto kdyz je doma muz, tak si ho kluci vychutnavaji, blbnou, neposlouchaji, jeste v devet mazu housky, protoze se z toho vzruseni zapomneli poradne naveceret, podavam zubni kartacky, uklizim binec, a protoze ma tata jen dve ruce, tak stejne tomu, na koho se nedostalo, musim cist na dobrou noc. Nase vecery jsou uplne zabity, usiname v pul jedenacty s detma

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:44

Gatita aneb šla si na to dobře, přesvědčila děti, že tatínek je mnohem zábavnější než maminka, ale nějak se to zvrhlo

Můj muž je na ten režim ještě větší ras než já. Takže sice je s ním mnohem větší zábava, ale kolikrát jsem to já, která řekne, že co se jako stane, když budou v té posteli o 15 minut později.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:54

Evaeva Na té kulickodraze je fakt horko, jakože ne nijak extra, ale dneska bychom tam taky nejeli. Včelí dům je hezký, je tam fajn takové starší hřiště ve stínu, ale jako nevím, jestli se tam dá takhle s malými dětmi strávit delší čas, my tam byly v rámci jedné akce. Ty jo, moc pěkné je to minizoo Žleby, ale to není cestou asi nikde u vás. Ale mají tam moc pěknou přehlídku dravých ptáků, moc hezky udělané, byly jsme na tom v pátek...ehm dvakrát, holkam se to totiž moc líbilo, takže jsme si to za tři hodiny daly znova:-D. Já už jsem to párkrát někde viděla, ale tohle bylo fakt moc hezky.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:59

Gatita Jo, on někdy můj muž taky usně s dětmi, ale to ho zas nechci budit televizi třeba nebo tak. No prostě začínám si ty dny samostatne matky užívat. A taky holky více poslouchají, ona velkamala hodně různe odbíhá a to mě tak nebaví, jakože něco děláme (fenovaní vlasů, jdeme k večeři etc..) a když je tu táta, tak je to víc důvodů k odbihani. 

Muž je nastydlý, celý den skáču kolem děti a domacnosti, abych zítra začala v podstatě nanovo, plus ještě děti musím nahnat na nový dům a dát to trochu dokupy tam. Já vůbec nechápu, že furt tak uklízim a nemám uklizeno, normálně to nemá konce! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2023 21:22

Karja jo, ten včelí svět je taky někdy v plánu. My jsme teda dvakrát byli v těch Roztokách na výstavě o včelách, ale oni to zase zapomenou