Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:26

Jos u nás ještě v důchodu není nikdo a hlavně mamka má ještě pořád dítě, které jí potřebuje. Vlastně moc nechápu, jak to zvládá. Jasně, že ségra se už obstará, ale stejně. Práce, domácnost, výlety se ségrou, vnoučata, její aktivity,... Ale když je potřeba pomoc, vždycky se někdo najde. To, že muž pomůže s těžkými pracemi na chalupě, se taky považuje za standard. Prostě rodina.

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:35

Jinak nám hlídá děti moje máma, ale ne obě najednou a musí pro to být závažný důvod, a nesmí to trvat déle než pár hodin. Čili můžu si nechat (v době školky) vyměnit plombu, zajít na fyzio, zúčastnit se schůze v práci nebo odprezentovat přednášku. Na noc nebo na víkend, to neexistuje.

V okruhu mých známých je běžný spíš opak - babička si vezme vnoučata na víkend/týden, a rodiče si zatím povyrazí. Tak my si holt vyrážíme s dětmi

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:40

Mohučanka no to mame my, ale to proto, ze moji rodice bydlej daleko a tak si ted zacali Tondu brat na vikendy a o prazdninach si ho vzali i na celen tejden. Ale pracujou, takze hlidani kvuli doktorum, nemoci nebo jen tak na par hodin nam tim odpada. Ale jsem samozrejme rada aspon za neco! Ale dve deti by prej taky nehlidali a respektuju to. Stejne tak mamka nechtela hlidat pres noc, dokud si nebyla jista ze uz spi v kuse a zvladne s ni usnout, takze cca od tech 3 let. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:42

No mě se včera stala tadyta zdejší noční můra, moje děti se pozvaly k sousedům dovnitř domů, ale jakože k sousedům co moc neznám, s tou paní jsem se teprvne seznámila a mluvila poprvé. Jako když tam teda šly, uplně mě polil studenej pot, vůbec jsem si to neužila, pak se stejně pořád držela na té straně domu a zahrady abych to monitorovala. Do hodiny jsem pro ně šla, dostala jsem kafe, ale bylo by to celý takový trochu blbý. Pak jsem to doma vyprávěla muži a ten říkal, že si mu ten soused stěžoval, že mají doma děti z celé ulice. No musím to ještě zpětně vykomunikovat, ony fakt  tam šly ze svojí vlastní iniciativy, že je ty jejich děti ani nezvaly:-D

Offline Garfie
28641 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:44

Gatita Já teda musím říct, že většinou moje děti víc bavily klasiky mého dětství, než nové věci....chtěla jsem doporučit Randsomeho, ale pokud ho zatím nebaví Blytonová, tak nevím, já to mám na takové stejné "úrovni". :-) Moje děti milují Mluvící balík, ale taky si nejsem jistá, jestli není trochu brzy. Jinak v tom věku můj syn totálně miloval Kouzelnickou partu od Harrise, Lovce pokladů od Pattersona, z českých Lichožrouty, knihy od Dominika Landsmana, potom komisaře Vrťapku, Čtyři a půl kamaráda, začínal v tom věku pomalu Štorcha a Harryho Pottera. Jo a měl moc ráda Emil a detektivové, ale to před tím slyšel jako audio. 

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:44

Zina Evaeva Já si to taky neumím představit. Ale je paradox, že všechny tři děti ji milují, mají s ní hezký vztah. A to, že ani jedno nekojila (ani jeden den), přidávám jen tak na okraj. Ona není moc chytrá, přišlo jí to v pohodě.

Vnuka budu hlídat při každé příležitosti :-).

Offline Tabea
8298 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:55

Karja já doufám, že tam nebudou vybzikovat. Škola by jim vadit neměla, předloni byli v Chýnovských jeskyních. A krmení netopýrů mi přijde super zajímavý. 
Diky za tip na tu platformu, možná by to šlo v sobotu. Já pelmeně a děti pohádku.
Oni to mají dost nabitý, na dnešek spali v karavanu, pak je strejda vozil na ctyřkolce. Ještě chtějí spát ve stanu, jeden den jet někam vlakem, syn si půjčil v knihovně 3 knížky o sexuální výchově, tak je taky musí dojít vrátit, skoro každý den chodí na brusle, ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:58

711990 u nás to nastalo dřív, syn u našich spal poprvé v 18m, ale přesně, nebyl už kojený, spal celou noc a bydlí blízko (a my nikam z Prahy nejeli). Hlídat víc dětí naopak nemají problém, to je asi proto, že měli děti taky blízko sebe a chápou, že hlídat jedno dítě je tak trochu na nicUž teda avizovali, že pro tři děti budeme muset přibalit i auto.

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 12:58

711990 no moje máma s námi žije v jednom domě a děti vidí prakticky denně, tak jsem si občas říkala, že nějaké to večerní hlídání by dát mohla, nebo že by starší dcera mohla přespat u ní (tj. o patro výš). Ona nám teda pomáhá jinak, hlavně s praktickými věcmi kolem baráku, stará se o většinu zahrady a tak, což je super! Tak si nechci moc stěžovat, ale občas je to trochu divný. Třeba k zubaři se starší dcerou jsem šla i s novorozencem, který tam celou dobu řval, protože kočárek nejel

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:01

Mohučanka nemůžu si vynachválit rodinného zubaře, jsme vždycky objednání na jeden termín celá rodina včetně dětí

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:03

Tabea :-DNo tak to je super, že si to užívají! Já si myslím, že pro vaše děti to bude uplně v pohodě, u nás ta větší by to taky zvládla sama, ale menší ne. Bude to hezký, hlavně plavky s sebou a oběd taky. V tom vodním domě se nedá moc nic koupit k jídlu jakože za větší občerstvení a určitě tam děti budou chtít být na další program a zábavu;-). Ještě je tam ten Včelí dům cestou, pokud by rodiče chtěli mít nějaký vzdělávací den:-D

Offline Garfie
28641 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:04

999 Ta je hustá!!! 

MP Meri Udělala jsi dobře, že ses na to vyprdla! Já bývala s dětmi sama často, ale nepamatuju, že bych vyrazila sama někam mimo domov....napadlo tě někdy hledat občasnou chůvu? Já to kdysi udělala a hodně to pomohlo, i když to bylo jen občas. A taky u babiček to zvedlo velký zájem o vnoučata!

Evaeva Ty širší soudržné rodiny jsou v tomhle fajn, i když to pochopitelně taky stojí nějaké oběti. Třeba já si kdysi brávala neteře pravidelně na prázdniny, ještě za svobodna, potom i s mužem, hlavně tu starší. A teď se to úplně obrátilo a ony si klidně někam vezmou moje děti, na výlet, ta starší s bytem klidně i na víkend. Myslím, že kdyby neměly tu dětskou zkušenost se mnou, že by je to teď ani nenapadlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:07

Garfie to je hezké. Doufám, že ségra taky k něčemu takovému doroste, ale ona děti moc není, vůbec to nemá v sobě. Ale zase by to mohla být pěkná brigádka, občas pohlídat synovce.

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:11

Moje svagrova ted ceka druhy miminko a povzdechla si, ze je zvedava, jestli ji bude nekdo ochotnej pohlidat dve deti. Tak jsem ji uklidnila, ze kdyz moje mamka zvlada dvojcata, zvladne i ty jeji dve :-). 

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:13

Evaeva Ale to neni spatnej napad, moje kolegyne ma o dost mladsiho brachu a kdyz nastoupil v Praze na VS, jako brigadu ji vecer hlidal deti. Win win situace pro vsechny.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:21

Evaeva Ano, u nas jsou vsichni uz starsi a syn je jedine vnouce z obou stran. Me hodne hlidali prarodice (cele leto, velka cast vikendu, tak to asi nasi berou jako standard. No a mamka moc nema zadne konicky, kamaradky. Myslim, ze ji ted bude i lito, ze jde maly do skolky. A tchyne je taky hlidaci, strasne tlaci uz roky na svagrovou s vnoucaty a funguje to myslim uplne opacne. Takze  kdovi jestli syn nebude jedine vnouce. Akorat krome meho taty neni nikdo moc akcni, zeby jeli nekam na delsi vylet vubec neexistuje. Moje mame neridi vubec, tchani jen cesty co znaji. Asi tricet let nespali nikde jinde nez doma...No prosteza deset let uz se s nimi syn bude nudit no. Tak at si to vsichni uziji ted.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:24

Jos třeba nebude, ségra bývala s babičkou každé léto aspoň týden. Té bylo už přes 75 a jeli maximálně na houby, koupaliště nebo do obchodu. Vždycky se tam těšila. Ono je to taky něco jiného, když babička uvaří meruňkové knedlíky a děda tě nechá řezat pilou.

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:28

Jdete mi do rány, nasi si prave odvezli na tyden obe mrnavky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:44

Evaeva Třídní sraz i to kino mi přijde úplně v pohodě i to San Francisco, jak tu kdosi psal mi přijde přijatelný. Vždyť to dítě má rodiče dva ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:50

Kan akorát můj muž neumí kojitJá teda moc netoužila vypadnout sama (když nepočítám ten třídní sraz), ale s mužem a to je o dost jiné nechat dítě babičkám. Miminko bych s nimi přes noc nenechala, i kdyby bylo na UM.