MP Meri Vari já teda nechápu tu jeho otázku, přece kdyby je měl kdo pohlídat, nepotáhnete je s sebou.
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri podle mě jsou dvě spící děti v pohodě, navíc mimino bys stejně měla sebou, jak píšeš. Horší by byly třeba dvě nespící všetečná batolata![]()
MP Meri Ja se musim priznat, ze jsem ted byla prekvapena, kdyz kamoska sla do kina s manzelem, doma tritydenni plne kojeny miminko.
MP Meri Minulý týden jsem byla se čtyřma dětma na úřadě. Ony jsou takhle v cizím prostředí hodné, prostě v pohodě, pár koordinačních pokynů vydáš, ale v cajku. Šli jsme asi jen na tři přepážky (a nebylo to sociální jo:-D), děti většinou počkaly na židlích na chodbě. A přišlo mi, že tam na mě lidi koukají jak na exota, jakože mám čtyři děti a táhnu je s sebou, uplně jsem si říkala, jestli tak skutečně na rodiče více dětí někdo pohlíží, asi jo.
MP Meri Ale napsala jsi to přesně, lidi mají standardy různý. Naši přátelé ted jedou na víkend pryč, jen dospělí, a fakt se nás asi čtyři lidi, někdo i opakovaně, pak někdo přes někoho ptal, proč nejedeme, proč si neseženeme hlídání. I když jsme ze začátku řekli hned "aha, to je bez dětí, to nejedeme, nemáme hlídání", tak se nás stejně lidi ptali, proč nejedeme, jestli nám vadí ten program nebo co, prostě stejně to půlka dětných(!) lidí nebrala jako ten důvod:-D
MP Meri Ja se musim priznat, ze jsem ted byla prekvapena, kdyz kamoska sla do kina s manzelem, doma tritydenni plne kojeny miminko.
Nám teda moje máma taky hlídala takto malý, já nekojila, ale švagrová odstříkala do lahvičky a šlo se. Ale je to už přes dvacet let, což byla mateřská s hlídáním úplně na pohodu.
Kan Ja ten odchod od mimina chapu, sama jsem poprve odesla od dvojcat asi na sest hodin, kdyz jim byl tejden korigo, ale krmila jsem je jen odstrikanym mlikem z flasky. Jen jsem si myslela, ze kojeny deti se seznamujou s flaskou az pozdeji, ale asi ne.
Kan já se toho krmení z lahvičky hrozně bála, aby se jim to nezalíbilo a na prsa se nevykašlali
A pak později už zase nic neodstříkala. Ale moje děti byly jako hodinky, prvního syna hlídala máma asi ve třech týdnech (když nepočítám procházku po sídlišti, když já čekala doma), když jsme jeli koupit koberec. Věděla jsem, do kdy se vrátit. Ale do kina bych nešla, pořád bych kontrolovala mobil (a ona by si asi ťukala na čelo, že to není pořádný důvod)
Vari některé kojené děti vydrží večer dlouho. Já jsem taky od velkémalé odcházela poměrně brzo, ve třech týdnech teda asi ne, ale ve dvou měsících jsem věděla, že vydrží třeba do půlnoci a nebo že budu do 10 minut doma. Ale s odstříkanou lahvičkou bych ji doma nenechávala, to mi přijde v tomto brzkém věku kvůli nějaké zbytné záležitosti takové zbytečné pro všechny zúčastněné strany:-D
Karja já myslím, že se čtyřma dětma máš pozornost vsude, kam se vrtneš.
Já kolikrát cítila pozornost i když jsem byla někde se třema. I když byly hodný.
Nejedete do Vodního domu na tu netopýří prohlídku ve čtvrtek?
Vari To mi přijde ještě v pohodě, ale když známá nechala třítýdenni miminko babičce a odletěla se dvěma staršími dětmi s manželem na Maledivy, tak to jsem čuměla.
Tabea Je hele uvažovala jsem o tom, záleží na počasí. Primární je koupaliště, ale hlásí nějaké bouření, takže bychom tam mohli. Vaše děti pojedou s mamkou?
Karja Jojo, včera ráno to objednali přes ten formulář. Hned na devátou. Potvrzení zatím nepřišlo, dneska tam teda mají zavřeno.
Tabea Jo ano, ono je to vlastně s objednáním. Mají tam i prohlídku hráze, to je prý pěkné, ale moje děti na to jsou ještě malé - nemůžeš odejít dřív a tak a je to asi primárně pro dospělé no.
Edit: Jo, tak ti netopýři jsou to, na co moje děti nemůžou:-D. špatně jsem to pochopila, myslím, že by to nezvládly tu štolu plus jsem v práci dopoledne. To bude ale moc hezké, asi to pošlu segře, at vezme starší kluky. Hele a koukáte se na platformu humpolec? Tam je taky poměrně dost akcí, mně se teda ten park jako takový moc nelíbí, ale třeba by to program vynahradil.-)
Vari To mi přijde ještě v pohodě, ale když známá nechala třítýdenni miminko babičce a odletěla se dvěma staršími dětmi s manželem na Maledivy, tak to jsem čuměla.
Ty jo, to je fakt drsný, to si nějak vůbec neumím představit.
Já jsme nedávno tchýní tak napůl ze srandy říkala, že mě děda s babičkou měli už ve dvou letech na hlídání týden nebo 14 dní v obytné loděnici na Lipně, ale nevypadala, že se na to chytne.
Karja Já za bezdětna možná taky čuměla, teď už rozdavam maximálně tak soucitný pohledy
Nebo obdivny, minule babicka se trema vnouckama, nejmenší totální hysterak na celou tramvaj snad 15 minut v kuse a ona úplně ledové klidná, všichni se otáčeli, ale měla to na salámu. Nakonec mi ještě nabídla pomoc s kočárem.
Evaeva Taky to mame tak. Mama hlida hodne, tchyne by chtela taky, ale chodi do prace. My zase hlidame nasim psy kazdou dovolenou, ted jim muz na zahrade vylozene drel cely den. Strom jsme pokaceli uz driv, ted se musel rozrezat, odtahat a uklidit...Tchan s tchyni zase svagrove v podstate spravuji jeji dum ona je hodne v praci...Sekaji, stavi skrine apod. Vsichni to delaji dobrovolne. Plus jsme i chteli zustat v rozumnem dosahu od zbytku rodiny. Preci jen jsou vsichni uz dost 60+.
Zina
Mně naši nechali v osmi měsících na dvě noci s babičkou, bylo po revoluci a chtěli někam vyjet. Babička teda bydlela s námi, ale touto akcí proběhl odstav. Ale na tehdejší dobu kojila mamka dlouho, tak jí to nijak nepřišlo.
Našemu tátovi přišlo líto, že až kluci pojedou na tábor, nebudou s našima v obvyklém termínu na chalupě. Naštěstí to třetí bude akorát v tom věku na hlídání, tak u nás asi dobrý. Ne že by se jim extra věnoval, ale po těch holkách mu vyhovuje ten jejich klučičí pohled na svět.
Vari já jsem naučila starší dceru pít z lahvičky hned po narození, trpěla jsem utkvělou představou, že mě přejede tramvaj a dítě se nebude umět nakrmit
taky jsem toho pak samozřejmě využila, ale myslím jen dvakrát - třídní sraz a koncert, v obou případech zůstal doma na těch pár hodin s miminem manžel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY