Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:07

My máme asi blbej precedens v okolí, blízká kamarádka má tři kousky pod 6 let a její manžel ... no řekneme, že pokud by s nima nejezdila sama, seděla by deset let doma. Minule třeba jela s nimi na festival, sice 15 km od domova, ale stejně a on ji ani neprijel postavit ten blbej obří stan, proste to tam celej vikend pytlikovala s nima sama, nejmladší měl par měsíců, jako naše mimino ... No a touhle optikou nahlíží muž na mě, takže pro nej je většina mejch stesků z kategorie: "a o co jako jde" ?

Pritom při poslední cestě k našim jsem řídila já, on s dětmi vzadu, mimino vriskalo jako obvykle ... no vydržel asi 15 minut, pak mě donutil zastavit a vyměnit se, prý to se nedá ... říkám a jak si jako myslíš, že to řeším, když s nima jedu dvě hodiny autem sama

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:12

MP Meri Sambo byl ted vybornej, v sobotu jedeme sami ctyri Chorvatska a on se me zeptal, jestli nechci rict nasim, at jedou s nami. Rikam, ze za a) nemaji cas a b) bych rada jela na dovolenou jako rodina. A on jen vydesene konstatoval, ze to ale budeme mit dvojcata na krku celej tejden 24/7. Ty vole a ja to mam asi jak uz posledni tri roky .

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:17

Vari . Vis co, ale nejhorsi je, ze ty deti s otci funguji dost jinak. Ja syna vecne nosim za krkem, protoze ho porad boli nozicky, asistuju pri vsech potrebach...muz ma kluka ctvrtky a to dite slape jak hodinky. Proste jde a tu vodu si naleje, doma chodi cely den nahy a spinavy a v praci se prilepi na muzovu asistentku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:17

Vari pochopil, o čem je rodinná dovolená

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:24

Evaeva Já klidně a oběma bezmezně důvěřuju, že by to zvládli. Moje máma je dost čupr a dost o to s tátou stáli hlídat vnoučata. Taky je to teď poznat na vztahu, děcka se za nimi táhnou pořád, na chalupu s nima se píšou pořadníky a to už všichni mají partnery.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:24

Jos tohle je dost o tom, jaký si to uděláš. U nás děti nosí jedině muž, takže mladší přesně ví, kam jít s "já tam asi nedojdu" na mně to zkouší o dost méně. Taky po něm pořád lezou, na mě visí tak pětinu toho, co na něm. A hodně od něj očekávají zapojení do hry, když jsou se mnou, hrají si víc sami. Ale zase ví, kdo jim povolí litry vody na balkon nebo do pískoviště, kdo jim dovolí chodit bosi, i když není úplně teplo a vezme je do divadla (já). Jsou chytřejší než si myslíme

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:29

Kan já věřím babičkám, ale fakt nevím, jak vysvětlit půlročnímu miminku, že když se v noci vzbudí, nebude u něj ani máma ani táta, ale babička, kterou vídá jednou týdně, a mlíko dostane z flašky. Od těch 18m, kdy už byli sto to pochopit, u prarodičů přespávali. Neměla jsem tak náročné děti, abych psychicky potřebovala trávit bez nich víc času, stačily mi ty dvě hodiny jednou dvakrát týdně přes den. 

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:41

Vari syn bol kojeny plus na UM, tj fľaša už v pôrodnici,  ale kojeny skoro rok. Odsat som neodsala nič,  z fľaše len UM. A akosi to fungovalo.

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:44

Ja mám hlidani kopec, ale keďže syn trávi svoje choroby u našich,  tak teraz cez prázdniny je so mnou, aby si babka konečne mohla robiť, čo chce. Ale vo štvrtok ku nej ide, lebo ja idem s dedkom na chirurgicky zákrok. A ešte by babka chcela, aby ku nej syn išiel na spanie a to on rezolútne odmieta. 

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:46

letfenixa Moji jak se narodili driv, tak se proste nechteli nikdy prisat, ja mela ale mlika dost, tak mi bylo lito utnout laktaci. Ale to dlouhomesicni odsavani bylo utrpeni, dost se mi ulevilo, kdyz junior prestal spat pres den, ja uz nemela na odsavani cas a presla jsem na UM. To, ze byli na flasce, se mi zdalo jako vyhoda, jenze prisel lockdown a doma jsme vsichni sedeli jeste dalsiho pul roku :-/.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 14:54

Prosím vás, taky jsou ty vaše mimina tak strašně výhřevný? Naše má neustále rozpalenou hlavu, když ji nesu a je o mne oprena, tak mám úplně pocit, ze se mi ta hlavička propaluje do kůže, když se vzbudí, bejva úplně mokra zpocena včetně vlasů, teplotu nemá 

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:02

Evaeva u nás teda by to neslo vysvětlit ani v tom roce a půl, navrch se teda nikdo nezene. Ale já tu bezmeznou důvěru nemám a některý věci by mi vadily 

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:08

Vari My jsme jeli na dovolenou s babičkou a dědou (a dokonce i strejdou a tetou) vloni, hlavní myšlenka všech byla, že si vezmou syna, abychom si s mužem trochu odpočinuli. No tak jsme se s nimi viděli celkem asi 4x v jídelně protože jim se na dovolené nechtělo vstávat v šest, snídat v sedm, jít plavat v osm, aby se to dítě dalo v deset uspat... a takhle mu přizpůsobit celý den. Mně se teda i tak ta dovolená líbila, syn byl dost unavený, tak tam hodně spal, krásně jsem si s ním odpočinula, i když to nebylo s knížkou u bazénu, ale v hotelovém pokoji a v dětském brouzdališti. 

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:15

Potrefenáhusa Lukasko to tak mával,  úplne spotena hlava po spánku. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:16

Evaeva Tak na tohle mladej netrpěl a myslím, že ani neteř, asi jak nocovali pravidelně a všude možně. 

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:19

Vari ja som mala príšerne vysoký tlak a ten vedeli v pôrodnici znížiť len jediným liekom nekompatibilnym s kojenim, tak mi pán primár nariadil ukončiť laktaciu,  ale jedna mladá doktorka mi povedal a, že ten liek prejde do mlieka na 48 hodín, na ten čas si mám odsavat (tj u mna 5 kvapiek) a potom znova kojit. A nedoplnat kojenie UM fungovalo až keď som kojila už len 2-x denne, tj v asi 8 mesiacoch.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:22

KanTakovýhle názor má náš kamarád, ty dávali dítě na hlídání přes noc k prarodičům, tj. do jiné domácnosti, od 3 měsíců, že si má zvyknout co nejdříve. Ale já si myslím, že ne, že to dítě musí mít takovou povahu. My jsme velkoumalou dali přes noc k našim v roce, od roka pak s tatinkem u prarodičů, od roka a půl sama nechtěla nikdy. A ovoce za toto jednání jsme sklidili pak před těma čtvrtyma narozeninama:-D Teď ji sklepneme počítám tak v 10 letech výměnou za iPhone asi

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:28

Karja Já s malou byla cca ve třech měsících asi týden u našich, protože muž byl na nějaké konferenci a když naši viděli to noční martyrium tak si ji na samostatné noční hlídání vzali teprve když ve třech a půl začala spát celou noc :o)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:37

Karja No to asi nezjistíme, jestli je to povahou, nebo zvykáním. Kamarádka dělala v kojeňáku a říkala, že teda chovaly se sestrama brečící novorozence, ale né teda celou noc. Pracovala tam  hned po revoluci. 

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:45

Kan No, jasně že si každé dítě nakonec zvykne, ale milující rodič vyřvávací metodu prostě nedá. Takže holt na to nocování jinde musíš mít vhodnej kus, aby si vůbec mohlo začít zvykat.