Potrefenáhusa my máme taky kliku, ale nahoře má takovou petličku, co se zavírá akorát odpoledne. Ale to stejně pořád někdo courá, myslím, že nějaké dítě by taky klidně proklouzlo. Ale všimla jsem si, že je na té zahradě dost hlídají. Ale odpoledne klidně zdrhne dítě i ze třídy, na záchod chodí sami a od umyvadel je přímá cesta do šatny a ven.
Vše o těhotenství a dětech
JankaM já bohužel vůbec nejsem monopolovej fanda, nemáme je v knihovně ani doma, tak je neznám. O černý krabici v nějaký "dětský" verzi vím jen o monopolech pacman
Evaeva Potrefenáhusa moji mame odesla zakyne domu o velky prestavce. Proste se rozhodla ze stacilo. Skola nesmi bejt zamcena, takze ven se dostala uplne v pohode a nikdo ji u toho nevidel. (pavilonova skola a deti byly na velkou prestavku venku na dvore s dozorem)![]()
711990hustý!
MP Meri moc děkuji za upozornění! Chtěla jsem mluvit o panenské bláně v souvislosti se zaváděním tamponu, tohle by mě nikdy nenapadlo. Vůbec se o tom nemluví. Celkově je hrozný kolik je kolem menstruace pořád tabu a nevědomostí!
Pro mě to bylo hrozný trauma, dostala jsem to poprvé u babičky na vsi, která mi řekla, co brečím, že budu menstruovat dalších 30 let. Přitom jindy to byla nejzlatější babička. Máma zase neakceptovala úlevy, vzdyť je to normální. Jenže mě bývalo děsně zle a hrozně silně jsem krvácela. Na výlet jsem musela, na zahradě jsem pomáhala... Tak jsem se rozhodla, že u dcery to bude celé jinak a snad se zatím daří.
letfenixa My jsme obrovská škola a vstupující do školy by se nedali uhlídat. První týden mohou prvňáky doprovodit rodiče. Když někdo něco potřebuje, tak zvoní na učitelku, ta ho pustí.
711990 to je zlej sen ![]()
žluťásek děkuji. Prosím, vydrží i silnější menstruaci nebo je to jen na ty první dny?
Lamicka jo no, tohle je navic dite co moc do skoly nechodi, pristehovali se z vych.Slovenska, kde mela za lonskej rok presne tyden skolni dochazky, jinak nechodila. Takze je to celkove dost vostry.
Lamicka já je nosím s kalíškem, tak neposoudim asi dobře. Ale co můžu hodnotit třeba v noci, když přeteče, vyleje se, tak toho poberou fakt hodně. Radši skrytě, ať nepohoršuju :)
Lamicka Na opravdu silnou menstruaci jsou dobré Dorina, verze moon. Používám je na noc, vydrží fakt hodně.
Kupovala jsem je vždycky na zalandu nebo zootu v nějaké slevě, pak vychází dobře i cenově.
711990 to věřím. Jsem ve škole chvíli a od kolegyň jsem slyšela už taky ledacos. Jsou to strašné stresy, zvlášť družinářky mají v tomhle můj obrovský obdiv. Najednou mám pochopení pro plno věcí, které se mi jako rodiči nelíbily
(např. ta hodina, kdy nejde vyzvedávat).
Lamicka Ja je nosim ve slabsi dny normalne cely den (Snuggs a Selena Care z dmka), v silnejsi dny kombinuju s tamponem. Ta saci vrstva to staci odvadet "dovnitr", aspon u me teda - mam teda obecne slabsi ms.
711990 mali sme vlani prvacku, rómske etnikum, jednak každé ráno prišla neskoro, lebo minimálne polhodinu visela máme na krku pred školou, vo vestibule, v šatni, že nechce ísť do školy a jednak niekoľkokrát sa zbalila, že ide preč počas vyučovania, párkrát cez prestávku, bola odchytena pred odchodom. Nechodila nikdy do škôlky, úplne nepripravena na školu.
Lamicka ty snuggs maji ruzne urovne podle sily menstruace a ty 4 kapickove mi vydrzi i silnou
A jeste k tem tamponum - nekdy v puberte jsem to dostala na dovolene a mama mi nabizela sve tampony a ja jsem si je vubec nedokazala zavest a myslim, ze jsem se k tomu odhodlala znovu az pote, co jsem byla sexualne aktivni
Lamicka úplně v klidu, ony toho bez nějakého pocitu nepohodli pojmou fakt hodně a může mít s sebou druhé záložní, převléct a použité dát do toho nepropustného sáčku. Nijak to není cítit, klidně je pak může dát do batohu a vyplachnout večer.
Stačí vyplachnout ve studené vodě a pridat pak normálně do pračky k běžnému prádlu. Když nemáš zrovna k čemu přidat, tak vyplachnout, vyzdimat, nechat ususit a vyprat později.
letfenixa to bude urcite ona!!!!
Lamicka já si s tampony neporadím doteď, kalíšek přitom používám už věky. První jsem kupovala v dobách, když byly v ČR na trhu jen dvě značky na výběr. Naučila jsem se ho zavádět prakticky okamžitě, byl to pro mě úplně převratnej vynález, co mi fakt výrazně zvýšil kvalitu života.
Kdyby měla odvahu zkoušet, tak k těm kalhotkám kromě kalíšku můžu moc doporučit ještě menstruační houbičky. Je to přírodní materiál, může jj jakkoliv upravit, zastřihnout, zmenšit podle potřeby. Když ji namočíš, změkne a jde sežvejkat do úplně malé kuličky. Uvnitř ji absolutně necítíš a vydávání je úplně bez problému. Když je nasátá, sjede sama níž a jde v poho vylovit. Přijde mi to fakt skvělý, v kombinaci s kalhotkama absolutně spolehlivý.
Lamicka Já tedy s tampony problém nemívala (vadit mi začaly až po druhém porodu), ale začínala jsem s těmi dvěma nejmenšími velikostmi, nepoužívala jsem ty, co mamka. Každopádně je skvělý, že je dneska tolik možností.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články