V Čechách stále platí zákaz vstupu rodičov do školy? Vratnikov máte?
Vše o těhotenství a dětech
JankaM po půl hodinách? To může být taky celkem komplikace.
letfenixa u nás ve škole jsme směli dovnitř jen první 3 dny s prvňákem, "naší" 1. A výjimečně povolili doprovod rodičů celý týden, protože jim dali třídu do druhého patra až na konec chodby, tak aby se neztratili. Taky nemají šatny, ale skříňky, takže se museli naučit odemykat visací zámek. Paní vrátnou máme, je dost přísná, žádné výjimky nepovoluje.
JankaM u nás je pouštění na čip, venku pípnu a nahoře v družině to zazvoní a naskočí, kdo jde domů. Já pak mrznu nejméně čtvrt hodiny před školou, než si dcera sbali sakypaky, sejde ty dvě patra a oblékne se ![]()
letfenixa u nás můžeme odpoledne normálně dovnitř vyzvednout ve třídě, z druziny. Ráno smí rodiče jen do haly. Odůvodnuji to tím, že je tam ráno srumec a aby tam neproklouznul někdo cizí, odpoledne to už ohlída recepční. Zdá se mi to rozumný.
Mohučanka u vás na děti nečeká paní učitelka? Já v první třídě vodila ségru a ze začátku na ně u skříněk čekala učitelka a do třídy je posílala po skupinách, třídu měli bůhví kde, byla to dost velká škola. Ke skříňkám se mohlo maximálně měsíc.
letfenixa nevím jak jinde, ale u nás rodiče do školy nechodí, jen při schůzkách nebo dni otevřených dveří. Standardně je zavřeno, jako dá se tam jít když nekdo vychází nebo si zazvonit.
Evaeva mě to nikdy nevadilo. Pokud tam v daný čas nejseš, dítě ti dají za půl hodiny. Pokud děti chodí domů sami, v daný čas je vypustí.
Evaeva my máme skříňky hned u tridy na chodbě, každá třída u své.
žluťásek oni je měli místo šaten, tj. hned za vstupem, kde původně byly ty "klece". Bylo tam z venku vidět.
JankaM celkem si umím představit, že kvůli kroužku potřebuju dítě vyzvednout třeba ve 14.50, ale musím v 14.30 kvůli tomu oknu.
Nečeká. Teda čekala tam asi tak první dva dny, ale pak už byla vždycky ve třídě. Naše škola je malá, není to žádné bludiště, nicméně najít skříňku, odemknout, zamknout, vymotat se mezi dalšími skříňkami a dětmi, vyjit ta dvě patra a pak se rozhodnout, zda jít do třídy vlevo nebo vpravo bylo na některé prvňáky docela náročné.
Mohučanka to věřím. Tady ta škola velká je, v podstatě to jsou tři "pavilóny" spojené chodbami, ještě je ve dvou úrovních, několik atrií,... Taky jsem tam chodila, až od 4. třídy a první měsíc jsem si fakt myslela, že je třídě netrefím. Syn bude nejspíš chodit do podobné, ještě že má dobrý smysl pro orientaci ![]()
My jsme s dětmi ke skříňkam, nevím jak dlouho, já jsem to záhy zrušila, už tak tam bylo málo místa, když se do uličky vecpaly ještě 2-3 matky nebylo možné se ani hnout. Zkraje jsem čekala ve vrátnici na lavičce a povídala si s mladší a pak jsme jenom dovedla před skolu. první tyden je vodila učitelka, pak už chodily sami. Z družiny podílela vychovatelka s prvňáčkem někoho staršího.
Rodiče po škole neběhají ani na jedné škole a přijde mi to správné. Právě proto, že je škola velká a vrátní sice příchozího vidí, ale občánků nikdo neukazuje.
.
Já jsem šla za poslední měsíc dvakrát pro dite do školky uprostřed dne a pokazdy jsem se tam dostala bez zvonění, asi se na to začnu ptát, dite by jim teda doufam bez povšimnutí neodeslo, ale vim, ze ve čtvrti u Pinot Noir se to stalo :-(
žluťásek prosím odbornici, dcera chce hru monopoly, ukazovala muži krabici, údajně byla černá a byly tam zvířata. Nevíš co by to mohlo být za verzi? Nic co jsem našla neodpovídá zadání.
Potrefenáhusa u nás se v půl deváté bez milosti zamyká a musíš přes ředitelnu. Odchod dítěte ze zahrady je je zřejmě největší noční můra naší ředitelky, zmiňuje to každé schůzky. Na brance je petlička, kterou dítě neotevře.
Evaeva tak o brance ze zahrady vůbec nemluvím, to jsou obyc vratka s klikou, který otevře i dvouletý dite, ale já se dvakrát normalne dostala i přes bzucak, zavřeno nebylo, stačilo strčit do dveří. Poprvy jsem si rikala, ze to asi maj ještě kvůli rekonstrukci a dělníkům, minulej tejden ale zas
oni prave mluvili na začátku roku na schůzkách, kdy je možný dite vyzvedavat a skolka je odemcena, ale teď teda zamčeno nebylo
letfenixa u nás můžeme odpoledne normálně dovnitř vyzvednout ve třídě, z druziny. Ráno smí rodiče jen do haly. Odůvodnuji to tím, že je tam ráno srumec a aby tam neproklouznul někdo cizí, odpoledne to už ohlída recepční. Zdá se mi to rozumný.
toto sa mi zdá najnormalnejsie.
Vypadá to, že jsem skončila s kojením. Slibuji si od toho velké věci, třeba že dohubnu pár kilo, jak tomu bylo minule (a pak jsem hned otěhotněla)![]()
dzizisketa já taky ty poslední kila zhubla až poté, tak držím palce. Akorát já šla poprvé rovnou z kojení do těhotenství, takže až na podruhé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články