Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14168 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 20:23

baltik díky! jak píše Evaeva já problém s tampony nikdy neměla, nejdřív jsem si kupovala menší s aplikátorem, až později jsem si troufla na bez aplikátoru. 

žluťásek díky moc za informace, opravdu mi to pomohlo :) 

Je skvělé, že je dnes tolik možností. 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 20:31

711990 hm, nebyvam na vych.Slovensku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 21:03

Lamicka já teda vždycky bez. Před nějakým rokem jsem na gyndě dostala nějaký "lék" s aplikátorem a moc jsem nevěděla jak na to Ale samozřejmě to šlo dobře.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 21:35

Nosili jste děti v krosně i v zimě na horách? Co do ní jako zateplovací vrstvu? Nedělá se nějaký krosnový fusak? 

Offline Lamicka
14168 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 21:52
Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 06:42

MPLee jednou jsme vzali mladyho v krosne na kratky bezkovy vylet a trochu nam omrznul. Rval neskutecne, muz sprintoval pro auto, ja jsem mela za ukol se dostat na silnici. Trochu jsem pobloudila, ale nakonec jsem se nasla. Sedela jsem tam s deckem v naruci jak bezdomovec. Dalsi takovy vylet uz nebyl. Za me je to riskantni podnik, ale doba pokrocila, treba neco najdes.

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 07:37

MPLee Ginger Vím, ze dotaz zněl na krosnu. Ale j muzu doporučit do mrazů nosítko. U nás to byla manduca a přes ni zatepnelá kapsa ze sofshellu. Nikdy nam dcera neprochladla. Podle mě je to lepší varianta na nošení na horách v zimě.  člověk si to dítě zahřívá. a i v případě větru nebo sněžení je dítě lip chráněné než v krosne.  Ale já jsem nebyla nikdy fanda krosen. 

Online Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 07:53

MPLee krosnu jsem nikdy nemela, ale v satku a nositku jsem nosila pod bundou a pozdeji zateplovaci kapsou i v alpach na snehu. Na nositko dela super zateplovaci kapsy Veka, maj i nohavice a jsou fakt teple.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 09:23

MPLee ta krosna je fakt do zimy trochu blbá, skoro bych mu dala ještě jednu velkou kombinézu přes jeho

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 09:28

notna Zuzuli no s nosítkem si to neumím představit. Jako malé miminko jsem nosila, teď by už museli na záda. A na to nemám oblečení, navíc teda na skialpech a tůrách do kopce v zimě bundu stejně nemám  taky bych neměla kam dát věci... A na břiše už fakt hodně překážejí. 

Online Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 09:45

MPLee ja nosila v nositku na zadech tak od roku. Ale normalne obe v zimnim obleceni, stejne slezala, pripadne pak s tou zateplovaci kapsou. Mela jsem teda i mikinu a bundu, co sla pouzit i na noseni na zadech, ale to jsem pouzivala jen, kdyz jsem potrebovala treba vybehnout na nakup a vedela jsem, ze ji nebudu sundavat. 

Online Potrefenáhusa
38814 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 10:35

MPLee mne ta krosna přijde hrozne nepohodlna, jak nemá těžiště blizko u těla, taky mnohem namahavejsi pro dite, plus teda když vytuhne, tak se ruzne kaci. Nositko mi přijde o dost pohodlnější pro všechny, ale v ty krosne se to asi nosi lip tatinkum (velká výhoda), jak nemaj pas, tak s tema nositkama dost bojujou, kam ten bederak umístit 

Já s tím zkušenost nemám, ale neužili byste spis nejakej povoz? Kam jdou v případě nouze narvat oba? Ale myslím rasaNori tu ten thule na snih trochu hejtovala?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 10:36

MPLee někdo si pochvaloval Chariot na lyžích, který tahá za sebou za pas. Ale to mi přijde, že musí být šílená tíha.

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 10:54

MPLee Nosili jsme na zádech, pod zadkem dítěte jsem měla ledvinku, kam se vlezla plina, pití, něco menšího k jídlu a tričko a leginy. Jsem ji snad tehdy kupovala jako ledvinku pro horolezce. Oblečení jsme byli do běžného oblečení, dítě taky, akorát mělo přes sebe tu kapsu. Ta kapsa byla super, protože jsme mohli s mužem nosit oba, i když rozdílné konstituce. Bundu na nošení bychom museli mít oba svoji, ti mi nepřišlo prakticky. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 10:55

MPLee ja teda taky doporucuju nositko. V nem byl jeste vloni Tonda v zime na zadech normalne ve svoji kombineze, jen mel vic vrstev. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 10:57

notna ledvinku potvrzuju, obvykle ji mam vzadu pod nositkem. Veslo se nam tam vsechno potrebny na celej den. 

Jinak vloni Tonda vazil 15.5kg, letos ma o kilo vic a myslim ze to v zime jeste v pohode na horach dame.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 11:08

MPLee Uplne v zime nevim. Prislo mi, ze pro to dite zima i okolo 5 st treba. Nevim, jak bys tam ten fusak nacpala, kdyz ma mit idealne nozky v tech trmincich... kluk ma krosnu rad a me taky vyhovuje, protoze casteji ho nosi tatinek. Ono se tech cca 16 kilo uz pronese. Vyhoda krosny je, ze kdyz vytuhne, proste ho postavis do kouta v hospode . A vzdycky jsme byli jen mimo zimu no. 

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 11:15

Ginger kamarádům taky v krosně omrzlo dítě, když si vyjeli na běžkách...

MPLee posledně, když jsem nesla mimino v manduce v terénu, už mi hlavička překážela ve výhledu a přišlo mi to trochu nebezpečné, zvlášť z kopce. Tak jsem si říkala, ještě že už končí sezóna, příští rok bude pěkně ťapat my jsme krosnu nikdy neměli, vždycky bylo třeba mít na zádech batoh s věcmi a na lyže bych si ani netroufla.

Online Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 11:29

Ale i tri a pul lety dite s 98 centimery se da poponest v nositku na brise ve stredu se mi ji rano nepodarilo poradne vzbudit, tak jsem ji spici oblekla do vsech vrstev. Jen jednou se ohradila "nech me byt, chci spat!" a prekulila se na druhy bok a spala dal. Pak jsem ji nahodila do nositka na bricho, protoze spici ji na zada nahodit neumim, a donesla do skolky. Tam jsem ji vyklopila na lavicku v satne a probudila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 11:30

Mohučanka u nás jeden nosí krosnu a v ní lehké věci a druhý batoh s jídlem a pitím. Ale v zimě jsme neměli tu potřebu.