Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:25

Tabea že jsem ti slíbila nějaký článek o hře, co máte doma? Udělala jsem to? Teď jsem nemocná, měla bych čas kdyžtak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:28

žluťásek já mám dotaz: dostali jsme teda tuhle verzi. Chápu správně, že dračí maminka to dané kolo nesbírá kamínky na karty a na začátku dva zahodí? A k čemu je ten papírový bazmek?

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:45

Evaeva já jsem tuhle verzi naživo neviděla, jen četla pravidla když o ní psala Viktorka. Pochopila jsem z toho, že bazmek je truhla, kam do jednoho z otvorů umístíš dračí mámu. Podle toho, jestli při odebírání kroužků spadlo vajíčko nebo ne, tam jednou za tah může chrlič hodit jeden či dva diamanty (aby si je nemohli vzít ostatní)

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:46

V jakým vlákně se teď fňuká? Sambo přes tři týdny marodí, takže je to takový polehavajici člen v domácnosti, co si pohraje občas s dětma. Holkám je naštěstí líp, ale stejně ještě dostonovaji a do školky nechodí....už přes ty Vánoce to bylo pro mě takové náročné, jakože fakt celý dělání Vánoc na moje triko, ale tak dobrý měla jsem ten vyhled volna a bylo to prostě hezký byt spolu. a teď s prací mi asi jebne. Zatím jsou holky dopoledne doma, to se tady tak nějak lopoti s otcem na gauci, pak jdou odpoledne na tři hodiny k našim, tam si vyslechnu jak všechno děláme blbe, od toho jak jsme nemocní, po to, jak pracujeme, jak jsou z holek utahani a proč nejsme s nima doma my, když pak řeknu ,holky chvatame, musíme stihnout obchod,, tak mi máma řekne a proč je tady nenecháš a neobejdes si to sama?....No tam je to úplně hotovo..., to se nedá nijak brat. Doma zase všechno s holkama za zadkem dát dokupy, uvařit jim na druhý den a taky se jim věnovat, protože se na mě těší a pak zase nanovo...Dnes večer ještě musím nadělat něco do práce, bo sambo jde zítra k lékaři. mě jebne fakt!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:00

žluťásek jo, tak jsem to taky pochopila, ale z toho mi vychází, že je vlastně k ničemu, jakože nemá vliv na hru? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:00
Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:46

Evaeva no vliv má, že tam můžeš dát nějaký drahokamy, co potřebujou soupeři. Spadne červená zelená modrá, vidíš že někdo potřebuje červenou na dokončení svého amuletu, tak červenou seberes a hodíš do truhly. A ten někdo musí čekat na jinou červenou.

Offline continuity
42954 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:52

Karja ty nemoce jsou fakt strašlivý, úplně se mi vybavilo jak měl muž nějaké mycoplazmy, nemocný byl měsíc, z toho tři týdny 40, takže se stěží doplazil na WC a do toho všude trousil kapesníky.

Plynule jsme navázali nestovicema. Byla jsem v práci po mateřské tři měsíce. 

Držím palce, ať se to zlepší, ale pokud to nepůjde, vzala bych si ošetřovacku. Já to přežila jen díky tomu, že jeden a půl týdne z toho měsíce jsem měla angínu. 

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:56

žluťásek přiznávám, že i když jsem si to předsevzala, tak jsme to dragomino ani Karubu za celý rok nevytáhli. Tak nějak jsem ráda, že jsem ráda, a když děti před desátou odpadnou, buď obstarávání domácnost, nebo odpadnu a chybí mi mentální kapacita něco si nastudovat. Tři dny v týdnu mají děti sport, takže makam z práce, vyzvednu je, makame domu na kole/kolobezce, předhodím jim svačinu, dovezu je na sport a vracíme se mezi půl sedmou a půl osmou. Něco rychle k večeři, případně resty do školy...

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:03

Tabea Karuba to byla, jo! No my jsme takový deskoherní extrém trochu, potřebujeme hry denně a syn je na to už taky zvyklý, že třeba přijdem z návštěvy, kde si celé odpoledne hrál s příbuznými a v půl deváté si najednou vzpomene, že jsme ale nehráli žádnou deskovku a bulí, že aspoň rychlý Spící královny

Ale samozřejmě mám jedno dítě, nemám plný úvazek, syn má dva kroužky týdně co končí ve tři, to je ještě spousta času do večera. 

Ta pravidla se radši učím sama, jak mi do toho pořád někdo malej mluví a rozebírá ty rozestavěný věci a válí se po mně, au. To moc nejde :)

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:08

Tabea muzu blbou otazku? Nejsou deti po tom sportu unavenejsi? Ja jsem uplne hotova, aktualne u nas nikdo nespi, deti porad vybihaji z postele, honi se, perou se, chteji jist, cist a hrat deskovky a uspavat. Syn ma sport jen 1x tydne. Je naivni si myslet, ze kdyz mu dojednam dalsi (a budu jako ty makat a delat logistiku), bude utahanejsi a rychleji usne? Mam vycitky, ze pres tyden nestihame chodit ven, myslela jsem, ze to jejich priserne usinani je zpusobene tim. Ale nevim, dnes mel syn tenis, sli jsme tam pesky, mladsi jel na kolobezce, zaplacli jsme tim cely vecer (takze k veceri opet jen spagety s kecupem) a jediny, kdo by sel spat, jsem ja

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:12
Reakce na žluťásek:

Ta pravidla se radši učím sama, jak mi do toho pořád někdo malej mluví a rozebírá ty rozestavěný věci a válí se po mně, au. To moc nejde :)

​To je přesně ten kamen úrazu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:22

žluťásek jo, ale bez té krabičky by to bylo stejné 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:26

Gatita moji kluci jsou unavení strašně rozjívení. Sice nakonec usnou rychleji, ale ty úkony před tím jsou o nervy. 

Offline continuity
42954 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:26

Gatita u nás to u starší vliv nemělo nikdy. Teda když starší začala závodně plavat, tak trochu. ale naplavala 40km mesicne, dokud měla kroužek ve škole nebo běžný kurz plavání, nedělo se vůbec nic. Mladší je jiný případ, ta se unaví snadněji. 

A tak malé děti jako máš ty bych tímto způsobem vůbec nehonila. 

Nejsou ještě rozstreleni po vánocích? U nás to byl problém až do dneška, dnes ráno ale musely vstát a večer zalehly už v půl desáté.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:32

Evaeva já nevím, jestli si rozumíme? Jako že bez té truhly bys ty diamanty jen dávala stranou někam n na hromádku na stůl? To jako jo, no. Ale zrovna tyhle doplňky dělají ty hry zajímavější, atraktivnější, já je mám ráda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:32

continuity tohle podle mě funguje až od puberty. Ty děti minutu sedí a můžou jet znovu.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:34

Ríša je absolutně neherní typ, vůbec nic hrát nechce. Jediná hra, kterou hrajeme, jsou Hladové příšerky, k hraní je potřeba tablet/telefon, který míchá barvy a vyhodnocuje shodu výsledné barvy s požadovanou (cílem hry je "nakrmit' příšerku předměty v barvách, jejich smícháním se dosáhne barvy co nejpodobnější barvě samotné příšery). Pravidla jsou úplně primitivní, hra rychle odsýpá. 

Tak to jen jako tip pro další případné nehráče. Myslím, že se tu o ní ještě nemluvilo. 

Offline continuity
42954 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:35

Evaeva u starší ani v pubertě. Měla takové období, kdy byla trochu unavenejsi, ale to bylo zrovna během covidu, tak to nebylo moc poznat a trvalo to tak rok. Ale teď ji běžná aktivita taky moc neunaví. Ji vyčerpají spíš lidí, ale to neznamená, že bude spát, jen si zaleze.