Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:35

žluťásek jo, my to tak dělali A mátly nás ty dvě díry. V pravidlech je věta když xy, tak umístěte maminku do jednoho z otvorů, kde zůstane do konce kola. Ale vůbec nám nebylo jasné proč, jaký to má vliv na hru. Naštěstí tyhle dětské hry nejsou tak sofistikované, aby nešli hrát i lehce nepochopené.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:37

Pinot Noir mě u tý hry odrazuje ten mobil/tablet. Zkoušela jsem ji a nakonec vyhodnotila, že to ani nebudu půjčovat domů obecně nemám vůbec ráda, když k deskovce potřebuju techniku, maximálně tak na sečtení bodů kalkulačku. Co ale umí syn sčítat, počítá všem body on

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:38

continuity od patnácti let na soustředění po obědě všichni spali, děti nezažila jsem akorát jednu kamarádku, co ne. (Ale samozřejmě to na každého působí trochu jinak)

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:39

Evaeva já myslím, že tam jde právě o to, že záleží, jestli ti spadlo to vajíčko nebo ne. Když spadlo, dáváš jen jeden diamant a vlastně ucpeš maminkou ten jeden otvor truhly. Jako mnemotechnická pomůcka, kolik těch diamantů smíš vzít.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:41

žluťásek ano, takhle jsme to nakonec taky vyhodnotili.

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:42

My dneska poprvy vytáhli příšerky ze skříně, než jswm si znova přečetla navod (mne nastudování o samotě nepomuze, nepamatuju si nic), dite rozslaplo papírovou skříň....ani jsme to nedohrali. Ale většina her je napoprvy i napodruhy naprostý fiasko a pak se to nějak zázračné zlepsi 

Offline Pinot Noir
29847 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:44

žluťásek no u nás je to spíš tak, že naopak jedině ta technika ho ke hře přitáhne. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:54

Pinot Noir chápu a super, že jste si něco našli, co ho baví. (Já ty hry s aplikací zatím zamlčuju, hned by to chtěl taky

Včera jsem viděla na swapu inzerát na Karak a syn už druhej den chodí, jestli ta paní teda chce některou z našich her a co jí ještě můžu nabídnout dalšího

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:03

continuity No já doufám, že se to už nějak usadí...a trochu se to dozdraví. Holky jsou naštěstí dobré a pujdou snad po víkendu do školky a doufám, že muž zítra u doktora se taky nějak už odpíchne, jestli dostane ATB, asi jo. Takže to překleneme do víkendu a pak to snad snad zase chvíli pujde.

Offline Pinot Noir
29847 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:21

žluťásek taky bych se tomu radši vyhnula, ale u nás to moc nejde, muž je nadšenec do všech těchto věcí, tabletů máme několik, brýle pro virtuální realitu už několikáté, počítačů víc než místností, X-boxy, PlayStationy, všechno. Muž jim programuje hry, vymýšlí pohádky a úkoly s AI, aktuálně je největší zábava řídit auto - hry na PC připojeném k televizi a k tomu volant i pedály i s řadicí pákou přimontované ke stolku v obýváku, kabely přes celý barák...

My jsme holt taková elektrodomácnost. 

Offline Pinot Noir
29847 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:25

žluťásek Viktora teda aspoň zaujal Twister, to není teda moc deskovka, spíš podlahovka , ale vytahuje to několikrát denně, museli jsem tu hlavou dolů a s nohama přes rameno balancovat i na Silvestra, kdy už se nám hlava trochu točila i bez toho.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:33

Tabea Evaeva dekuju

continuity oni jsou rozstreleni tak nejak neustale. S tim uspavanim je to otresne, vyblokuje me to cca od 20h, kdy je zaciname nahanet do koupelny, do 22.30, kdy se konecne zklidni. Nepomaha ani drivejsi nebo pozdejsi zacatek. Je to blby, ja uz na ne nemam trpelivost takhle pozde a taky mi chybi ten vecer, nic uz neudelam. Navic to neni zadne nezne prijemne cteni pohadek, oni jsou jak na speedu a konci to vzdycky ukopnutym malickem nebo neplanovanym doskokem mimo postel hlavou napred. Oni maji dost malo pohybu na cerstvem vzduchu, ve skolce jdou na mini prochazku, ve skole ani to. Jenze oni se mnou v sest vecer na prochazku nepujdou, samozrejme je to nebavi. Proto jsem myslela, ze by (tomu starsimu) mohl sednout jeste nejaky sport. On je i docela sikovny a bavi ho to, ale chodi jen jednou tydne, tak se moc nevyzije.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:39

Pinot Noir já ty hry na PC a konzolích vůbec neumím docenit, nebaví mě to, neba mě hry ve virtuální realitě, chci karty v ruce, dřevěný žetony. Syn by ale u vás určitě chtěl bydlet

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:41

Karja poti se mi zada, jen to ctu. Vydrz! A pokud to nejde jinak, nebranila bych se osetrovacce. Kdyz je u nas podobna krize, kombinuji to stridave s HO, udelam aspon to nejnutnejsi, a dalsi dny jsem pak vic v klidu k dispozici uz jen detem. OCR nemusis cerpat nepretrzite, nektere dny muzes pracovat, kdyz chces a mas na to podminky.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:41

žluťásek ja mam hrozne rada, jak voni balicek novych karet

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:42

Pinot Noir

No ale zas se to klukům bude jednou třeba hodit všechny ty znalosti a leccos odkoukají. Nám tuhle soused  (ehm o kterém já vím, že má elektroškolu;-) tak jsem se ho šla zeptat) šel pomoct spravit televizi....trvalo to asi minutu - připojil kabel. Jako co z těch dětí bude....normálně 1950 v naší domácnosti. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:47

Karja my máme televizi po mojí babičce ale povýšila jsem ji připojeným externím diskem a Google Chromecast, to dost vylepšilo kvalitu našeho života. Není potřeba stahovat cd do externího disku a pouštět přes tv, dá se to pustit rovnou z YouTube nebo Spotify

To se pak nikdo nemůže divit našemu ubohýmu dítěti, co má největší zážitek koukání na Netflix na dovolený

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:47

Gatita Jo, no je mi to jasný. No já si totiž připadám jak mezi mlýnskými kameny mezi představami mých prarodičů - že jako prostě asi budu v domácnosti nebo na půl úvazku než budou děti větší, a mého muže, že přece rodiče jsou poblíž a když nestíháme/nemůžeme/potřebujeme mám jim říct, nejen s hlídáním, ale já nevím, třeba s obědem...takový ty normální věci, ale u nás v rodině to takhle vůbec nefunguje.

Offline Pinot Noir
29847 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:48

Karja asi jo, já tomu ani nechci nějak zvlášť bránit, tyhle věci bych jim sama neuměla předat, hodit se jim to určitě bude, tak se mnou kreslí a vyrábějí a poznají nějakou kytku, díky muži ovládnou technologie... Ale jako samozřejmě jsem si představovala, jak spolu hrajeme ty hezké deskovky s dřevěnými králíčky, duchy a želvičkami, že jo. Ale ty tablety a volanty to přebijí. 

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 23:49

žluťásekJá ti snad napíšu časem SZ o bližší postup, to by šlo i na naší:D. My dětem pouštíme jen YouTube a když chtějí něco speciálního často to tam není česky;-(