Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 08:51

Mohučanka já občas kouknu dozadu a ano, někdy s tím mladší trochu šíbuje, ale stačí říct a vrátí to. Starší se zase vyklání z těch "chráničů" okolo hlavy, aby líp viděl dopředu. To bych je musela do té sedačky přilepit.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:52

Evaeva je to na hlavu, ale říkám si, že my na školu v přírodě budeme podepisovat souhlas s ošetřením, a ten jsme pro školní docházku asi nepodepisovali. Řekla bych, že v tom bude nějaký administrativní háček. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 08:53

Mohučankaurčitě je v tom administrativní háček, nic jiného

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:54

letfenixa u klistete je zasadni vytahnout co nejdriv, kdyz tam kousek zustane nicemu to nevadi

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:56
Reakce na letfenixa:

Teraz používame ten zmrazujuci sprej, s ním mi to obvykle ide. Žijeme v oblasti, kde je najvyšší výskyt nakazených kliešťov.

​právě proto by se měli ty klíšťata vybrat hned, protože zásadní faktor je doba přisání. Jestli tam zůstane jedno kusadlo nebo hlava tolik nerozhoduje. 

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:57

Evaeva v každej škole a škôlke je zdravotník?

viktorka_od splavu viem, ale odborník na vytahovanie kliešťov nie som a nerada ho vytahujem komukoľvek mimo rodony.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:58

Mohučanka Evaeva

Očividně nezbývá než ty děti naučit jak si to vytáhnout navzájem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 09:08

letfenixa na ty akce jezdit musí. Já se vyjadřovala k situaci, kdy ta samá osoba to na ŠvP udělat může a doma nemůže.

Offline Kokoska
34790 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:17

Pinot Noir je mi Viktora lito a tebe taky. Blby dotaz - spolkne Viki diazepam?

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:21

Evaeva ok

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:22

Čiže od škôlky aj školy očakávate vytiahnutie kliešta? 

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:23

continuity a ako to budeš učiť? Mňa to neucil nikto a čo lekár, to iný názor, ako sa to má robiť, plus v článkoch ešte úplne inak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 09:24

letfenixa já to beru stejně jako ošetření lehkého odření kolene třeba. Takže bych čekala, že to ošetří a pak zavolají, jestli si chci dítě odvézt hned nebo ne. Ale zkušenost nemám ani s tím kolenem.

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:25

Evaeva áno, odreniny ošetrujeme, ale vyťahovať kliešta je iný level ako umyť nohu a zakryť obvazom. Ale voláme všetko. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:26

letfenixa v nasi skolce je normalne vytahujou. Moje mama ve skole jim je taky vytahuje...

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:28

letfenixa ja hlavně očekávám poskytnutí první pomoci. 

Toto je úplně základní dovednost. Až si dítě rozřízne ruku o sklo a bude z toho tepenní krvácení, tak co budou ve škole dělat, když se boji vyndat klíště? 

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:29

711990 fakt? Opýtam sa v zborovni. Lukáško mal boreliozu z kliešta, ktorého si doniesol zo škôlky a objavila som ho až na 2.deň ráno, mal ho na hlave.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:29
Reakce na letfenixa:

Mňa to neucil nikto a čo lekár, to iný názor, ako sa to má robiť, plus v článkoch ešte úplne inak.

​pokud nemáte ve škole kurz první pomoci, něco je špatně. U nás ho dělají dokonce pro žáky - dnes má zrovna mladší dcera. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 09:30

letfenixa mně to teda přijde stejné, vždyť to není žádná velká operace.

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:30

Kokoska vědomě ne, ale rozdrcený v pití zřejmě nemá žádnou chuť. Je to tedy taky dost nejistý podnik, protože je potřeba odhadnout množství, které včas vypije, dát to do příliš malého množství zase budí podezření, navíc poslední trošku ze dna lahvičky většinou nevypije a řekne, že je to "staré" a chce nové pití. Takže dát radši trochu víc léku, ale zas riskuju, že to přece jen vyzunkne všechno a předávkuju ho. Na podzim se mi to právě nepovedlo, napil se jen trochu a pobízení ho akorát zatvrdilo nepít. To nám ale doktorka odběr odpustila, protože taky vyváděl hrozně, že jednou ročně bude stačit.

Tyhle manévry s lékem v pití řeším denně, lék na štítnou žlázu bere každý den. Vzhledem k těm vylévaným zbytkům mu jednou za pár dní dám dvojnásobnou dávku. Tam ale nehrozí žádné akutní nebezpečí z předávkování. I tak je to ovšem na palici.