Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 11:46

Karja Promluv si s mužem a rozdělte si to spravedlivě. A ty se obrň a když bude on mít na starosti holky, nepleť se mu do toho. Holky už jsou velké, nějaký ten diskomfort zvládnou. A ty se smiř, že to bude dělat po svém. s tím jsem já bojovala nejvíc, že to muž dělá po svém a já se mu do toho nemám plést, jestli to nechci dělat sama.

Potrefenáhusa myslíš, že ten výstřih na pupík nějak holkám ublíží. Jen budou mít vytahaná trika. Hele za pár let se holky budou hastrošit samy. Jsem kolikrát koukala, co si dcera vytvořila za kreace. Zlatý mužovo neladící nebo nevhodný oblečení batolete. A česat by se muž taky naučil. U nás to zvládl za týden. Odjeli spolu na hory a pod helmu nešlo nic jiného, než zaplést copy. Tak si ke snídani pustil návod na youtube a pletl podle toho :-) Každý ráno mě posílal fotku a byl tam vidět progres :-)

Jako já dělám chytrou, ale mě taky musel párkrát někdo nakopnout, abych se vzpamatovala. Dodnes si pamatuju, jak jsme na horách v manduce přendávali dceru od muže ke mně, protože chtěla. A kamarád mi říká A co se jí stane, když ji ponese její otec? A mě to najednou doklaplo, jak je to absurdní. Nebyla už mimino.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 11:46

Potrefenáhusa Já jednou na hřišti zvedala na houpačku spřátelenou holčičku, která je podobně vysoká jako junior a jak jsem zvyklá na váhu svého dítěte, tak jsem úměrně tomu zabrala a holčičku přes houpačku málem přehodila. Nic se nestalo, ubrzdila jsem to, ale ten šok o kolik je lehčí než moje dítě byl fakt velký.

Offline Potrefenáhusa
38749 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 11:55

notna já ale nechci nakopnout, abych se vzpamatovala 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:16

notna mně taky přijde nejtěžší některé ty věci pustit a tu zodpovědnost plně přenést. Já jsem celkem salámista a i tak se musím kolikrát zarazit a nechat to být.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:29

Potrefenáhusa No presne, ta mala je taaak mala. Pritom u syna jsem si vedela rady hned. A to jsem male dite nikdy predtim nedrzela v ruce. Ale byl muj. 
Evaeva Jsou veci, ktere taky jeste nechci delegovat jinam. Ale kdyz jde muz uspavat, tak at si to dela, jak chce .

Offline Potrefenáhusa
38749 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:33
Reakce na Jos:

Ale kdyz jde muz uspavat, tak at si to dela, jak chce .

hlavně, ať ani jeden z nich (nebo oba) neřve tak, ze vzbudí mnou uspany malý dite!!!

Online 711990
18312 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:33

notna mne by teda vadilo, kdyz by mely deti zniceny vytahany obleceni, protoze se k tomu ten druhej DOSPELEJ clovek neumi chovat. To je jako kdyby umyslne pral spolecne bily a cerny a ja bych se mela vzpamatovat, aby mi nevadilo zaprany sedy? Nebylo by lepsi aby se vzpamatoval on a delal to poradne? 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:38

notnaMy jsme si to rozdělili tisíckrát, ale když si to chce někdo dělit (dělit, ne dělat)po svém, tak s tím nic neuděláš. Ale nejhorší je, že on si to jako nerozdělí tak, aby ho člověk aspon konfrontoval, že má zahálku nebo nějaký svoje věci...ne, on si vymyslí nějaký jiný práce, jiný povinnosti, ale takový na který by ses třeba vykašlala nebo je dělala efektivněji. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:38

Jos Jo to je přesný, hlavně se neosvědčit. Můj známej na jasný pokyn matky promlouval k dítěti: A chceš abych tě oblékal já a nebo maminka?...Maminka!  A bylo. :D  Podle mého si ten bič na sebe matky upletly samy.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:43

Kan jojojo, to říká jedna moje kamarádka "musíš spíš jen tak doma jako polehávat". Jejich děti si vaří samy od 10 let večeři:-D. Ale já jsem u nich jednou večer byla, nějak narychlo ji nabarvit vlasy a řeknu ti, já se divim, že ten její manžel ještě neutekl...doslova, někam hluboko do lesů...všechno byl problém, ach jo, já to nezvládnu, no jak tohle udělám a jak tohle naplánujeme, ježišmarjá, místo normálních oznamovacích vět pofnukávání...a on jen uplně v klidu odpovídal či vykonával, já bych to poslouchat nemohla:D. Ale ji to v tomhle ohledu fungovalo.D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 12:57

Karja Haha, nebo! Hele tam musíš nastavit jasný a pevný mantinely hned z kraje a na obě strany, jako postavit kolem sebe hradbu! Haha. Já teda vždycky doma muži říkala, že na prvním místě v rodném listě dítěte, je otec a až na DRUHÉM! matka. No a kdo má daňové zvýhodnění na dítě, ten vyhrál a chodí i na třídní schůzky. Nikdo mi nebude brát můj vnitřní klid a pohodu, ani děcko, ani tchýně děcko, nikdo! :D

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:09

Kan Jo, tak já bych mohla říkat, že nemají ani moje příjmení a kdoví teda, jak to vůbec je:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:10

Kan jsou rodiny, kde jít na třídní schůzky znamená nemuset se v tu dobu starat o tři děti Až přestanu tak často kojit, tak ať jsou nějaké schůzky nejlíp každý týden.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:11

Jos jo, to je jasný 

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:11

711990 

Já mám na muže taky větší očekávání, ale on si mě už takovou bral a věděl, do čeho jde, i když jsem si tu stěžovala, když to někdy drhlo

Ale vím, že o děti se zvládne postarat úplně na stejné úrovni jako já, třeba večerní hygiena je kompletně na něm už od miminek, teď i večeře a ukládání dvakrát týdně.  

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:12

Potrefenáhusa Omlouvám se. Asi jsem nepochopila debatu.

711990 Pokud člověk není barvoslepý, asi pochopí rozdíl mezi černou a bílou. Ale teda co je moc vytažený výstřih si myslím, že je hodně individuální záležitost. I když si taky dobře vzpomínám, jak jsem si v duchu říkala, nekomentuj to, když oblékal dceru muž. A asi bych si nemyslela o partnerovi, že se má vzpamatovat a mít stejný názor na výstřih jako já. Jako chápu, že pokud mi to vadí, oblíkám dítě já. Mně je bližší si tu péči o dítě rozdělit i s tím, že ne vždy je to podle mě. Zase já jsem teda nebyla pevně přesvědčena, že dělám všechno správně a kolikrát i třeba byla a zpětně uznala, že některý věci prostě nejsou podstatný.

Karja Chápu, ale asi bych stejně zkusila s mužem promluvit, že teď jsou děti malý, péče o ně primární a je potřeba si to rozdělit. 

Mě by zajímalo, co by bylo podle vás ideálním řešením, aby se otcové víc podíleli a nebylo toho na matkách moc. Mi to přijde neřešitelný, když to tady čtu. A upozorňuji, že to nemyslím útočně ani nijak špatně. Ale nevidím to řešení. Proto jsem psala svoji zkušenost, že mi přišlo fajn některý věci nechat, ať si muž poradí a zkousnout, že to není po mým. Mi v tom pomohl právě pohled na věc někoho jiného, nestraného, že jsem si řekla, tohle fakt ale nemusím dělat sama nebo jak, si vynucuje dcera. A on si poradil, dcera to přežila podle mého bez újmy. Asi dospělýho chlapa není možný předělat tak, aby dělal přesně to, co mu nadiktuje někdo jiný. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:17

Karja Ještě jsem chtěla napsat, že je asi taky důležitý, jaká je mezi partnery domluvla. Jestli to bylo tak, že děti budou z větší části tvoje starost a muž bude pracovat a zabezpečovat rodinu, tak to chápu, že se mu do toho nechce. My jsme měli s mužem domluvu, že to bude napůl. Asi to bylo taky tím, že jsme dceru měli po velkých peripetiích, tak i on omezil práci, aby mohl být s ní a pak to bylo jednodušší se domlouvat na tom dělení se i o péči o ni.

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:17

notna no, ja s tebou souhlasim a jsem presvedcena, ze 90% si zeny delaji samy (at uz proto, ze si mysli ze musi, nebo to tak proste chteji), ty zbyle  si proste vzaly debila. takze vlastne..;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:19

notna u nás je důležité, abych večer dala špinavé věci do špíny, protože, pokud není flek přes celé břicho, muž to nevidí. Děti se oblékají sami, takže výstřih u pupku je čistě jejich problém Muž má ráno na starosti starší děti a zvládá do skvěle. Večer je uspává a čistí zuby. Ale právě jsem musela pustit to, že třeba nemají přesně tu bundu, kterou bych jim dala já, holt mají teplejší nebo tenčí, oni to přežijou a já mlčím.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:20

notna já si myslim, že tou poslední větou sis to zodpověděla. Prostě jsou dva lidi, každý na to má jiný názor, svůj pohled. CHtěla jsem právě napsat, že je to možná tím, že můj příjem je jakoby v rodiném rozpočtu, ne zanedbatelný, ale není nezbytně nutný, takže určitě je tam nějaký pohled na to, jakože můžeš upozadit práci, pokud se cítíš vytížená atp.