Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49484 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:36

Karja tak ale na zamestnani ze by te vycerpavalo sis nestezovala..:-)

Offline Potrefenáhusa
39100 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:37

notna nemyslela jsem to na tebe 

Kan ale ty neradis, ty napříč vlákny jenom prudíš

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:39

notna no tobe prijde normalni, ze cerny a bily pradlo nikdo prece nesmicha, ale ono jo, protoze tomu druhymu proste nezalezi na vysledku. Tak bude sedivy a zaprany, no a co, mas moc velky naroky a jak bys mohla bejt v klidu, kdyby ti to taky bylo jedno....a takhle muzeme jet donekonecna. Jen ma kazdej tu hranici jinde. A muzes rikat "muzes si za to sama, mas si udelat seznam. Muzes si za to sama, nemas chtit tak dokonalej vysledek", ale nebylo by lepsi, kdyby se oba snazili stejne? A prestala se normalizovat weaponized incompetence? 

Dam priklad s cistenim zubu, tam je cil obou rodicu stejnej - aby se diteti nezkazily zuby. Obema je jim jasny, jak se toho dosahne - kvalitnim vycistenim. Ale pokud jeden cisti vytrvale blbe nebo vubec, mas to odmavnout s tim, ze ma jiny standardy a zkousnout, ze se diteti nejspis zkazej zuby, pokud to nechces mit na hrbu 100% ty? 

Offline viktorka_od splavu
49484 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:44

711990 ja uplne nevim, kam miris, ptas se jak donutit partnera, aby mel stejne hodnoty jako mas ty? 

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:47

viktorka_od splavu Hele jako jo,vyčerpává mě to hodně, má to spoustu negativ k rodinnému životu, jako fakt bezesporu. Ale mám to na chvíli, jako přestupní stanici, aby pak byla samá pozitiva a proto to v tuto chvíli nechci měnit, tam jako není na co si stěžovat, protože to měnit nechci:). Možná budu muset, že to jinak nepujde, ale ted to chci pro sebe chvíli zvládnout. Jako právě ono tohle je pro toho chlapa to jednoduché řešení, co by našel on:-D.

Offline Potrefenáhusa
39100 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:49

viktorka_od splavu podle mě píše, ze když ti záleží víc na vycistenych zubech, namazani mimina spf krémem nebo nasazení bryndaku před jedenim boloňsky a druhymu moc ne, musis to holt udělat sama 

Offline notna
9569 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:50

Karja Právě že mi přijde tvůj partner schopný, holkám se věnuje, tak bych si i tipla, že s ním bude řeč na téma rozdělení těch povinností. Nemusí být všechny ty nepříjemné na tobě. Je to nespravedlivý. A je jasný, že dopředu takové detaily probírat nejde. Ale když ti dva nejsou nijak názorově rozdílní, tak by ta domluva by tam snad šla. Ale už tě nechám :-)  A přeju, ať se domluvíte a vyhovuje to vám oběma.

Obecně k těm příjmům. Podle mě není vůbec jasné, že má obětovat čas ten, který vydělává méně. Podle mě jsou rodiče oba a oba by se měli podílet o péči o děti stejně. Stejně omezit práci, stejně omezit koníčky. Proč by měl být jeden zvýhodněný? Příchodem dětí se člověk musí omezit, změnit spoustu věcí. Bez toho to podle mě nejde. A pokud to není pro rodinu existečně ohrožující, tak by příjem neměl rozhodovat.

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:52

viktorka_od splavu ja tenhle problem nemam, ja se snazim vysvetlit, ze kdyz si nekdo stezuje, tak je to treba dany timhletim. A uprimne nevim, jaky je reseni? Protoze vsichni tady tvrdite, ze si za to zensky muzou samy, ale mela se ta dotycna bavit predem o tom, jak peclive ma partner v planu cistit svejm detem zuby? Anebo je proste lepsi to kousnout, delat to sam a pak si obcas postezovat? A doufat, ze nedostane od "zkusenejsich" couda...

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:53

Potrefenáhusa presne

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:55

notna No víč co, on ochotný je, ale ty holky nám vždycky do toho hoděj takovým zpusobem vidle, že se na to vykašle a už řekne, že to nedělá:-D. Nejhorší je, že já bych se na to taky vykašlala, kdybych mohla, ale vždycky je jeden slabší a toho nemám, ale uplně to vidim taky, některý typy, kterých dokázala spracovat právě uplně naopak:-D

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:56

Potrefenáhusa no krém, přesně to je ten výstižný případ!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:57

711990 no ale pokud akorát ty dobře vyčistíš ty, tak to uděláš, ale třeba uspávat už nemusíš, to může udělat ten druhý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:59

Ale teda to půjčený dítě

Ségra je o dvacet let mladší, ale nikdy bych nevěřila, že je péče o vlastní takhle náročná. Ano pomohlo mi to třeba v té manipulaci s miminkem, ale prostě půjčený není vlastní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:01

notna já bych nechtěla, aby muž víc omezoval práci, ale ta práce jednou končí a v tu chvíli nastává čas, kdy v tom jedeme oba. A teda našim hlavním večerním cílem je dostat děti včas do postele

Offline DruI
5620 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:01
Reakce na Karja:

notna No víč co, on ochotný je, ale ty holky nám vždycky do toho hoděj takovým zpusobem vidle, že se na to vykašle a už řekne, že to nedělá:-D. 

​Kurnik, to mi muž dělá taky! :o)

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:07

Karja Tyjo, na tohle jsem kapku alergicka. Muj prijem je taky ten mensinovy, a asi vzdycky bude, pokud nechci v praci travit vetsinu mesice. Ale muz by si nedovolil rict, ze jako na me praci nesejde a mam se starat o domacnost. 

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:07

DruI A taky se mu nedivíš? Nejhorší je, že já bych to nějakýmu slabšímu řekla taky!

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:08

Jos Mně to taky neřekl, ale myslím, že pokud by došlo na lámání chleba, kdo z koho, tak jsem první na řadě, to je jasný:-D

Offline DruI
5620 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:17

Karja No to víš, že se mu nedivím! U sebe si nejsem jistá, jestli bych to takhle zvládla, já mám výchovou vštípenej hloupej pocit zodpovědnosti, takže mi dělá dost problémy přehazovat povinnosti na druhé lidi Ale pracuju na tom!

Offline notna
9569 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:35

711990Nemyslím si, že bych dávala někomu čouda. Snažím se tu psát slušně a ohleduplně. 

Weaponized incompetence bych z vkusu nebo mírně jiného přístupu otce k dítěti nedělala. Přijde mi neadekvátní tak označovat, pokud otec dítěi vytáhne punčocháče pod bradu a tím ty punčocháče jsou už vytahané /dávám jiný příklad, ať to dáme do obecné roviny a nenavazujeme na předchozí příspěvky/ nebo dá k obědu suchý rohlík místo polévky a spoustu jiných drobností. Jsou lidi, kteří tohle mají za úplně ok, včetně praní bílého a černého prádla a zaprané je jim úplně jedno. A normálně ho nosí, aniž by si připadali špatně. A pokud s takovým člověkem mám dítě, asi se budu muset najít kompromis, se kterým budeme souhlasit oba. Nebo si to dělat jinak. A z mojí zkušenosti teda bych ještě řekla, že se člověk musí připravit i na to, že to bude dělat i to dítě. ne přesně to, ale prostě může zdědit naprotou absenci pro detail, pořádek apod.

Nebo tobě to fakt přijde srovnatelný s čištěním zubů, kdy už se bavíme o zdraví dítěte? my jsme zrovna ty zuby taky řešili, dcera si je odmítala čistit několik let každý večer. Pokud jsem byla doma, čistila jsem je já, protože sice jsme oba chtěli, aby si je čistila, ale měli jsme rozdílný názor na to, jak toho docílit. Muž byl pro drsnější přístup, já pro vysvětlování do alelujá. Chtěla jsem klid, ale trávila jsem tím třeba hodinu než jsem ji přesvědčila bez řevu. 

Jestli ovšem partner používá neschopnost jako zbraň, pak je to samozřejmě špatně./Pokud to tedy oběma nevyhovuje, jak psala Karja o těch svých známých, kde to klape./ Ale to ten člověk dělá a nesouvisí s tím děti. Aspoň já si myslím, možná špatně, že takto ten člověk funguje ve vztahu k partnerovi a ne jen v případech s dětma.