Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:45

notna hezky napsano.

711990 ja se snazim ve zkratce rict, ze clovek by mel opravdu predem vedet, s kym si ty deti porizuje, jake ma zvyky a hodnoty a presne jak pise notna-pocitat s tim, ze je bude v tom duchu vychovavat. pokud to je hazeni odpovednosti na zeny tak ano, priznavam (a ne nedelala jsem to dobre:-) ale fakt postradam jakoukoliv vychovu v tomto smeru. kdyz uz by neco melo byt vhodny ve skole, tak ne sexualni praktiky ale tohle.

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:45

Karja A když do toho hodíš vidle taky, tak co bude? My jsme takhle jednou hodili vidle do uspávání. Prostě jsme toho měli plný zuby oba. Dělali jsme si svoje a že necháme dceru, ať si dělá co chce a jde spát, až bude sama chtít. O půlnoci jsme šli spát, dcera stále čilá, lezla po nás, usnuli jsme oba dřív než ona někdy kolem 1hod. Druhý den chaos, dítě protivné, my hotoví. Tak jsme se domluvili, že prostě uspávat musíme a zase jsme najeli na střídání po jeden den já, druhý den muž. Bylo nám jasné, že prostě se uspávat u nás musí a je to společné dítě, tak jak jinak to vyřešit?

Evaeva Však já píšu, že když to vyhovuje oběma, ať si to dělá každý jak chce. Ale nelíbí se mi ta premisa, že práci neomezuje chlap nebo neomezuje ten s vyšším příjmem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:55

notna S tim uspavanim si to u nas sedlo tim, ze ja proste dva dny v mesici nejsem doma. Neni to nejak extra moc, ale muz ma peci na hrbu v plnych 100% celych 24 hodin (realne vic). A zadny problem s tim nema. To vazne nekde existuje muz, co by se nedokazal postarat o vlastni deti? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 15:57
Reakce na Potrefenáhusa:

notna nemyslela jsem to na tebe 

Kan ale ty neradis, ty napříč vlákny jenom prudíš

​Napříč? V jakém ještě?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 16:14

notna ano, já jsem spíš chtěla zdůraznit, že je fuk kolik kdo vydělává, když ta práce večer skončí. V tu chvíli se mají zapojit oba. Já jsem teď doma, ale to neznamená, že mám mít děti na hrbu 24/7. (A vím, že ty si to nemyslíš)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 16:17

viktorka_od splavu já souhlasím, že máš znát svého partnera a vědět jaké hodnoty vyznává. Ale co se týče dětí, fakt nemůžeš probrat všechno. My jsme spolu byli opravdu dlouho, ale kdo kdy a jak bude uspávat děti jsme neprobíhali A to nemluvím o tom, že děti nakonec ty názory a plány změní. Já si například určitě nemyslela, že budu takhle dlouho doma. 

Offline Aranel
6581 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 16:39

Evaeva A prostě si to neumíš představit, dokud to fakt nezažiješ, i kdybys předtím hlídala sto dětí. Jakože asi chápeš, že nebudeš moct každej večer do hospody a že dítě neumí hned chodit a jíst příborem, ale konkrétně to dopředu nevíš.

Offline Aranel
6581 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 16:41

Evaeva A prostě si to neumíš představit, dokud to fakt nezažiješ, i kdybys předtím hlídala sto dětí. Jakože asi chápeš, že nebudeš moct každej večer do hospody a že dítě neumí hned chodit a jíst příborem, ale konkrétně to dopředu nevíš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 16:43

Aranel no přesně! Navíc co s jedním dítětem jde, jiné nezvládá. 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 18:21

notna mňa to vždy fascinuje, ty máš, aj s manželom, tú výchovu až tak vedecky premyslenu.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:05

notna Ale my zrovna uspavame oba, ona chodí každá spát jindy. ale myslím, že třeba mytí děti by bylo tak jednou dvakrát za týden, že to není důležitý. A myslím, že tohle se dá aplikovat na spoustu veci, že by prostě nebyly, on má každý tu důležitý věci prostě jinde a myslím si, že podstatný jsou, nebo ty důsledky nepadnou přímo na toho, kdo by je zapricinil.

Evaeva Ano, ja si třeba myslím, že jsem znala hodnoty dobře a jsou kvalitní, ale že když jsme doma oba, tak tyhle otravný činnosti budu dělat já, tak to jsem netušila a netušila jsem to ani když jsme měli jedno dítě, protože u toho jsme se střídali a když jsem byla těhotná a bylo mi blbě, tak to dělal víceméně on. Navíc nám se dost podstatné proměnil zivot, máme víc práce, můj muž má jinou práci, pracuje i po večerech, prostě je to jiný docela z těchto praktickych věci se toho změnilo dost.Takze myslím, že jsou to všechno pěkne teorie ale praxe je prostě jiná:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:30
Reakce na Kokoska:

Kan teda podle sebe mam dojem, ze u pujcenych deti je to neco uplne jinyho, tu vychovu clovek nemusi moc resit a jestli si jednou to dite blbe vycisti zuby nebo nevycisti vubec kdyz jó nechce, tak mu urcite nevypadnou. A taky pujceny dite se asi chova trochu jinak nez dite vlastni, vetsinou si netroufne tak vysirat.

​No to já si spíš netroufla neteř jakkoliv vychovávat. :D A rámcovou představu za ty její 3 roky života jsem si udělala a ta se od reality moc nelišila. Ono taky asi hodně záleží jakým směrem a v jakých polohách člověk uvažuje a já nejsem typ nalhávat si něco do kapsy a lakovat to na růžovo, jsem dost kritická. Jo a nebyly ty instamatky aby mi řekly, že mateřská není rozhodně dovolená, protože já jsem si to užívala všemu navzdory. 

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:34

Myšlenka, že před početím dítěte bych měla vědět, jak se muž staví k čištění zubů u dětí, motání copů a způsobu oblékání punčocháčů, je ta asi ta nejvíc WTF věc, co jsem tu kdy četla. 

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:41

Pinot Noir Mě u toho pro změnu napadlo, že kdybych věděla předem, jakej opruz bude to čištění zubů a nahánění dítěte, aby si ty punčocháče konečně navléklo, možná bychom byli bezdětní (nadsázka)

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:45

Myrtila ale jenom malá nadsázka!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:48

Kan moje mateřská dovolená místy fakt je. Ale na základě ségry bych třeba mohla usoudit, že chodit do restaurace s dětmi bude pohoda. Ona klidně hodinu seděla a pozorovala číšníky Jediné co jsem měla za představu bylo, že děti vstávají brzy ráno, což se nakonec ukázalo, že není náš případ. Takže jediná konkrétní dohoda s mužem se týkala střídání se u víkendového vstávání.

Taky je dost jiné dělat ty otravné rutinní činnosti, které nechceš dělat ty ani dítě, každý den x let a nebo jednou za měsíc ještě s myšlenkou, že když půjde do postele o hodinu déle, prd se stane.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:52

Karja jestli máte oba hodně práce, tak asi nezbývá akorát si postěžovat. Určitě se to usadí, změny jsou těžké

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 19:53

Ja jsem si hlidani a peci o deti 0-5 let vyzkousela dostatecne, dokonce v kombu 2 sileny chlapecci 1.5r od sebe a jediny, v cem me to predem poucilo a utvrdilo, ze nechci 2 deti, natoz hned za sebou. Jinak je ta kazdodenni pece o vlastni deti uplne jina a neda se to vubec srovnat. V necem lepsi, v necem horsi. Proste uplne jina. 

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 20:00
Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 20:07

Evaeva Takové klidné děti měla sestřenka a ještě jí oba skoro od porodnice spali celou noc ;o) ale já myslím, že na vlastní dítě se vícemé připravit nedá.

A třeba nejstarší neteř si z toho, že má šest sourozenců, odnesla to, že vlastní dítě fakt nechce ;o)