Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:21

viktorka_od splavu já si taky myslím, že si to dělají ženy sami

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:23

viktorka_od splavu Já si to taky dělám sama, kdybych se řídila po vzoru té mojí kamarádky, jasně, že jsem jinde. 

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:29

Karja no stacilo by se ridit po vzoru chlapu, kteri kdyz jsou nemocni tak proste lezi a ve snu by je nenapadlo obskakovat deti, kdyz tam je jiny dospely.

a jo, tadyty chudinky taky nejake znam, vetsinou si najdou nejakeho samaritana a obe strany spokojene;-) to ale neni pro normalni lidi:-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:35

viktorka_od splavu Přesně! A taky si pořád stěžovat! Národní sport.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:41

Já mám děti 8, 6 a 3 roky a můj přístup se za tu dobu hodně změnil, ale musela jsem si na to přijít sama. Na rady jsem moc nedala, ale náhled někoho cizího se občas hodil. Pokud mě něco dlouhodobě štve, musím si někdy v klidu promyslet, jak by to šlo dělat líp... a je to někdy dlouhý proces, než dojdu k nějakému schůdnému řešení. Na večery si teď nemůžu stěžovat a přeju všem, co se trápí, ať se to brzo obrátí k lepšímu. Starší děti se u nás už umyjí samy (mají motivaci, protože chtějí stihnout večer pohádku na tv). Mladší dítě uspává v 99 % případů tatínek - u starších dětí to nedělal, ale ta nejmladší si ho vycvičila ;-) Já pak přečtu starším pohádku. Osvědčilo se u nás, že usínají každý v jiné místnosti. Máme 2 dětské pokoje (pro kluka a holky) a ta nejmladší usíná v ložnici.

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:54

Karja Rozdílný názor jsem myslela na banality. Názor na rozdělení péče o děti mi přijde zásadní a tam by měla panovat podle mě shoda mezi partnery. Pokud není, tak to je fakt těžký. Zase asi člověk ví, že  si pořizuje děti s někým, kdo si nechce tu péči dělit, ne? Ale asi to každý neplánuje a neprobírá dopředu.

S tím nižším příjmem mi to taky přijde jako tady zakořeněný peklo. Přece hodnotu a důležitost neudává v partnerství výše příjmu. Pokud to rodinu neuvrhne do chudoby, tak nevidím důvod,proč by nemohl omezit nebo částečně odsunout práci i ten více vydělávající a podílet se víc na chodu rodiny. A naopak ten, který vydělává méně, přece z toho titullu nebude otrokem rodiny.

A nenám nic proti tomu, jak si to kdo nastaví, když jsou spokojení všichni. Ale právě by to mělo vyhovovat oběma rodičům. ne jen jednomu. A taky chápu, že člověk může být jen unavený, ač mu ta situace vyhovuje a sám si to tak nastavil a potřebuje jen uchlácholit. Akorát mám teda pocit, že úplně vyhovující to přenášení většiny starostí o děti na matky úplně vyhovující není.

Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 13:55
Reakce na Kan:

viktorka_od splavu Přesně! A taky si pořád stěžovat! Národní sport.

​tady si ale vůbec postezovat nemuzes, protože se hned najde někdo nejlíp v jiný zivotni fazi nebo situaci, kterej ti hned vysvětli, ze si nemáš na co stěžovat a ze si za to můžeš sama...

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:02

Potrefenáhusa Jestli je to na mě, omluvila jsem se, že jsem tě citovala v příspěvku, kde jsem psala o nakopnutí, že jsem to špatně pochopila. A v posledním příspěvku píšu, že člověk potřebuje i politovat a pochopení, když je toho moc, až to má uspořádané přesně tak, jak chce. Ale omlouvám se znovu. Nechtěla jsem vzbudit dojem, že si člověk nemůže postěžovat. Tak jsem to vůbec nemyslela. myslela jsem, že je debata o tom víc zapojit tatínky do péče.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:07

ziginka jojo, pohádka v tv je silná motivace i u nás

My se v uspávání střídali odjakživa (dětí), nejdřív jeden uspával, druhý vařil večeři, pak jsme si střídali děti. Až teď s miminem je to tak, že já uspávám jeho a muž ty starší (u nás je naopak společná ložnice trefa do černého). Ale chci zase zavést střídání, přestože na tom budu spíš bitá, protože mimino usíná většinou celkem rychle, zatímco starší vyžadují číst pohádku, čistit zuby, čekat u nich docela dlouho,... Chci totiž, aby malý byl zvyklý, že i táta může uspávat.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:08

Potrefenáhusa Tak jestli ten v jiné životní už třeba nemá tu zkušenost za sebou, ale to se tady taky nesmí, nevyžádané. Já vám všem držím pěsti i když jsem v jiné situaci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:08

notna ono je to s těmi předškolními dětmi náročné vždycky

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:12

notna Já jsem to tady psala, péče o děti je denně několikahodinová a můj partner ji zastává, ale nejsou to ty nejvíc otravný věci typu vypravování se, ukládání do postele a tak. To by mě v pětadvaceti nenapadlo, že to zabere denně 2-3hodiny času a je to tááák hrozný, takže takhle jsme to opravdu neprobírali:-D, navíc i kdyby, lidi toho napovídají, mění se, to přece nemůžeš vědět dopředu, pokud to není nějak fakt něco hodně fatálního.

Hodnotu a duležitost výše příjmu neudává, ale je obecně jasné, kdo obětuje ten pracovní čas a kdo ne, když jednomu to bude stát x jednotek peněz a druhému několikanásobně víc, to je prostě uplně jednoduché. 

Tím nechci říct, že jsou tyhle věci nezvratné, ale že fakt ty ženský musej to měnit samy od sebe, aby to bylo jinak.

49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:16

Potrefenáhusaja si naopak myslim, ze postezovat si muzes, i kdyz na tom nechces nic menit

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:21

Karja Hele a čistě podle sebe přemýšlím, máš starší sourozence a synovce, tys je nikdy neměla přes víkend aby sis vyzkoušela to pečování o děti? Já mám taky staršího sourozence a neteř jsem hlídala od roku přes noc a potom i celý víkend.

49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:23

Karja tak zrovna to zdravi si za zadny penize nekoupis, i kdyz to vetsinou cloveku dojde az ve vyssim veku (a nekomu nikdy:-)

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:25

Kan My jsme je měli furt, přes noc vyjimečně, ale na nějaké odpoledne jo a přišlo mi tu uplně v pohodě vždycky:D A já neříkám, že je to v nepohodě, ale bylo by fajn, třeba dvakrát v týdnu tu pohodu delegovat jinam:D. 

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:26
Reakce na Kan:

Karja Hele a čistě podle sebe přemýšlím, máš starší sourozence a synovce, tys je nikdy neměla přes víkend aby sis vyzkoušela to pečování o děti? Já mám taky staršího sourozence a neteř jsem hlídala od roku přes noc a potom i celý víkend.

​Promiň ale

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:27

Kan teda podle sebe mam dojem, ze u pujcenych deti je to neco uplne jinyho, tu vychovu clovek nemusi moc resit a jestli si jednou to dite blbe vycisti zuby nebo nevycisti vubec kdyz jó nechce, tak mu urcite nevypadnou. A taky pujceny dite se asi chova trochu jinak nez dite vlastni, vetsinou si netroufne tak vysirat.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:28

viktorka_od splavu

no jo, ale zrovna u tohodle argumentu je to spíš platné na omezení vlastního zaměstnání

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 14:28

Pinot Noir Tobě snad pujčené děti nevstávaly ve 4:30?